Съвети избор на нов автомобил
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съвети избор на нов автомобил
Абе може да е хубаво фордчето,но кола за дълги и чести пътувания без круиз контрол не бих си купил,а като гледам в промоционалните бройки няма такъв !
- Rat Fink
- Автомобил:
- Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI
Благодаря много за мненията ви!
Фиата го гледах, но разхода на бензина е повече и май не дават докато е в гаранция да се слага газ. Дизели премислих и по-скоро ще избягвам. Гледах и дачиите разбира се, но като отделих няколко дена за четене по форуми и техния се наплаших с колко много проблеми им изникват и реално са безпомощни, като само ги разиграват по оторизираните им сервизи и пак нищо (климатици, скорости, лагери и какво ли не...). Колата ще трябва да е нова от дилър предлагащ нисък процент първоначална вноска (5-10-15%) или/плюс изкупуване на стария автомобил, така че втора употреба на кола по-скоро няма как да стане, а не ми се теглят кредити с високи лихви за това.
Екстрите които наистина ми трябват и ползвам са дневни лед светлини, халогени, подлакътник, борд компютър, климатик, ел. стъкла отпред, заден парктроник/камера. Круиз съм имал на пасата, но почти не го използвах. Те почти покриват предлаганото тренд ниво на Фокуса. Сега ще се информирам и за него доколкото има информация. До седмица трябва да имам окончателна информация какво точно ще ми се случва и колко пари ще ми дават на месец за автомобил, но покупката най-вероятно ще е края на Май-Юни.
Фиата го гледах, но разхода на бензина е повече и май не дават докато е в гаранция да се слага газ. Дизели премислих и по-скоро ще избягвам. Гледах и дачиите разбира се, но като отделих няколко дена за четене по форуми и техния се наплаших с колко много проблеми им изникват и реално са безпомощни, като само ги разиграват по оторизираните им сервизи и пак нищо (климатици, скорости, лагери и какво ли не...). Колата ще трябва да е нова от дилър предлагащ нисък процент първоначална вноска (5-10-15%) или/плюс изкупуване на стария автомобил, така че втора употреба на кола по-скоро няма как да стане, а не ми се теглят кредити с високи лихви за това.
Екстрите които наистина ми трябват и ползвам са дневни лед светлини, халогени, подлакътник, борд компютър, климатик, ел. стъкла отпред, заден парктроник/камера. Круиз съм имал на пасата, но почти не го използвах. Те почти покриват предлаганото тренд ниво на Фокуса. Сега ще се информирам и за него доколкото има информация. До седмица трябва да имам окончателна информация какво точно ще ми се случва и колко пари ще ми дават на месец за автомобил, но покупката най-вероятно ще е края на Май-Юни.

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Rat Fink написа:... но покупката най-вероятно ще е края на Май-Юни.
Това е добре - наблюденията ми от миналата година са, че в този период (считано от сега) се чистят складовите наличности и съответно има промоции.
-
- Автомобил: Рено Меган
- Двигател: K4M760 2004
Тази тема ми прилича малко на това какви мечти имаме за нов автомобил.
Съвет към автора да обърне повече внимание на финансовата част. До сега според написаното лесно-сл. кола и никакви разходи. Сега някаква сума(още се не знае колко) трябва да покрива :
Лизинг,каско,гражданска,винетка, преглед, най-вече гориво, гуми, масло(при 40к на гд. са 4 смени годишно), др. ремонти и тн. разходи. Всичко това едва ли ще стане с 400лв на месец.
Иначе за посочените километри най-участващ в сметката е разхода на гориво-кола на газ. На второ място масовноста на автомобила и ремонтопригодността и наличието на сервизи,които могат да го ремонтират. Не на последно място е и наличието на дублиращ автомобил, когато първия е в сервиза.
Та към автора-да си покара корсата известно време, да си прецени финансите и тогава да решава какво да прави.
Като за нов автомобил - Дачия, най-вече защото е най-масова с всичко произтичащо от това.
Лично мнение, пък всеки да си харчи парите както му е кеф
Съвет към автора да обърне повече внимание на финансовата част. До сега според написаното лесно-сл. кола и никакви разходи. Сега някаква сума(още се не знае колко) трябва да покрива :
Лизинг,каско,гражданска,винетка, преглед, най-вече гориво, гуми, масло(при 40к на гд. са 4 смени годишно), др. ремонти и тн. разходи. Всичко това едва ли ще стане с 400лв на месец.
Иначе за посочените километри най-участващ в сметката е разхода на гориво-кола на газ. На второ място масовноста на автомобила и ремонтопригодността и наличието на сервизи,които могат да го ремонтират. Не на последно място е и наличието на дублиращ автомобил, когато първия е в сервиза.
Та към автора-да си покара корсата известно време, да си прецени финансите и тогава да решава какво да прави.
Като за нов автомобил - Дачия, най-вече защото е най-масова с всичко произтичащо от това.
Лично мнение, пък всеки да си харчи парите както му е кеф

- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Нищо лично но Дачия е много зле откъм интериор, еждневно карам служебни дачии знам за какво става на въпрос....а когато караш автомобил основно караш качен вътре в 99% от времето останалият един процент е когато буташ отвън ама тогава едва ли ти е до любуване на ексериора....
Иначе нямам забележки приятно се карат ако ти е достъчна мощността и са здрави поне служебните ни нямат проблеми.
Относно обсъжданият Фокус за мен определено не си струва всяка стотинка но въпрос на вкус дет се вика но недостатъците му не са малко.
Безумно тесен за габаритите си особено на задната седалка.
Малък багажник.
Муден мотор. На тест драйва карах по-големият по големия 1,0л. мотор и не ми допадна никак . По слабият предполагам ще е още по отчайващ
Като добавя и не дотам добрите впечатления от сглобката на форд и хроничните дребни но дразнещи ел.проблеми...нещата не са чак толкова страхотни...
През последните 4г.имам над 120х.км на Форд ...вярно не точно Фокус но пък нови от магазина...
Иначе нямам забележки приятно се карат ако ти е достъчна мощността и са здрави поне служебните ни нямат проблеми.
Относно обсъжданият Фокус за мен определено не си струва всяка стотинка но въпрос на вкус дет се вика но недостатъците му не са малко.
Безумно тесен за габаритите си особено на задната седалка.
Малък багажник.
Муден мотор. На тест драйва карах по-големият по големия 1,0л. мотор и не ми допадна никак . По слабият предполагам ще е още по отчайващ
Като добавя и не дотам добрите впечатления от сглобката на форд и хроничните дребни но дразнещи ел.проблеми...нещата не са чак толкова страхотни...
През последните 4г.имам над 120х.км на Форд ...вярно не точно Фокус но пък нови от магазина...
не разбрах бюджета дали има връзка с избора на кола, но аз също мисля, че каквато и нова кола да купиш за 30 000, няма как да се включиш в 500-600 лева на месец за всички разходи (лизинг, застраховки, консумативи и тн). По-добро от служебната няма :)
В този бюджет бих гледал нещо 2-3 годишно, на малко километри, в гаранция и тн.
Ако бюджета няма общо, сори за офф-а.
В този бюджет бих гледал нещо 2-3 годишно, на малко километри, в гаранция и тн.
Ако бюджета няма общо, сори за офф-а.
- Rat Fink
- Автомобил:
- Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI
И аз мисля че най-разумното ще е нещо на газ, като такива оферти има единствено при Дачия логан/MCV и Шкода Фабия с 75 коня MPI мотор. На мен ми трябва автомобила да ме придвижва безпроблемно със скорост в ограниченията и да не друса, това е. За парите за сега имам само ориентировъчна сума, която може да е по-различна. Горивото за служебни нужди ще ми го плащат по някаква си универсална ставка(която още не знаем) на база на еди колко си цента за изминат километър и ако съм на газ ще спестявам парички. Най-вероятно няма да получа бонус за първоначалната вноска за нов автомобил, а ще сме на принципа всеки да се оправя сам. В по дългосрочен план служебно колата ще я карам към 3 до 4 години с тенденция за намаляване на километрите. 40000км на година сега като се замисля ще е трудно да направя, по-скоро ще са 30к, но не е изключено за някоя. Т.е. идеята е закупуване на личен автомобил на лизинг с който да си върша работа докато ми се налага, да си пътувам до работа всеки ден в София по 20-30км дневно. Заплатата ми не е много малка, в момента имам и едно Соренто за вилата и язовири. Разходите ми за двете коли само да ги притежавам са към 120лв на месец, а от ремонти за 5 години опела от 3000лв ми стана над 10000, ама сега е куту нов
не знам какво не му се развали и не се смени.... и това е главното, че ми омръзна от сервизи, ремонти и проблеми, а и много друса и подскача, а пък Киата е с по-рошави гуми и харчи 10л нафта на дълго. За сега клоня към Фабия комби на газ 75к.с.или Рапид 95к.с. тси. Ще ходя да им направя тест драйв и да видя колко ще е поносимо във Фабията.

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Вече се предлага и Skoda Scala която най вероятно ще замени Rapid Spaceback, колата изглежда доста свежо 

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Да,и тая Скала стремително приближава Октавиа като цени.
- Lupender
- Автомобил: Audi A4 B9
- Двигател: EA 288
Макар принципно да не съм фен на покупката на нов автомобил от магазина по ред причини (най-вече, че се плаща кола и 1/2, както и печалбата на производителя и на търговеца), ако трябва да купувам бюджетен автомобил, щях да обмисля на първо място покупката на Лада Веста Крос. Автомобила е доста приличен, с много позитивни отзиви в руските форуми. За съжаление, в България още не е достъпен модела с по-силния 1.8 мотор, а само тази с 1.6 с базова цена от 25 900 лева с ДДС, а топ версията с цена от 28 500 с ДДС. Малко заприлича на реклама, но НЕ Е... като се сетя, че я показах на жената и тя каза - "искам я"... и аз в момента и обяснявам, че чакам 1.8 мотора
Ето и офертите: https://www.lada.bg/bg/pdf/offers/cross.pdf

Ето и офертите: https://www.lada.bg/bg/pdf/offers/cross.pdf
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
В тема в която се казва че Дачия е зле да се препоръчва Лада за 25 000лв с бензинов мотор ....no comment
За толкова пари се взима Логан dCi с 95кс който въпреки разни дребни забележки /и лъскавите дрънкулки на ладата/ е два пъти по-кола от руската гордост !

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
vocil написа:Тази тема ми прилича ...
Не знам на какво прилича, но няколко пъти ровя в архива за да извадя тема, която да помогне на актуално запитване и виждам тенденция да се прави финансов анализ на автора.
Хубаво е авторите да дават насока за ценови клас, но коментарите трябва да са в друга насока.
Тази тема може да послужи на друг, който има сходни критерии на търсене! Имайте и това предвид при отговорите си.
Отделно, всеки сам си решава какво и как да дава за кола.
Към авторът:
Разбирам, какво казваш с този месечен бюджет от фирмата, но малко обърква. Хубаво е да си определиш и споделиш в коя точно ценова листа си представяш нещата. Доколко си гъвкав - дали си склонен да дадеш малко повече за нещо, което си заслужава повече? Дали гониш твърдо до 25хил. лв, 30 и т.н. Така и колегите ще могат по-точно да се включват с предложения.
Лично аз те съветвам да отделиш повече време и да ходиш по шоу руми - Хюндай, Киа, Рено/Нисан/Дачия, Тойота, Мазда, Сузуки и дискутираните тук. После тест драйвове. Всяка покупка е съотношение компромиси/цена/качество. Като в компромиси влизат желанията. По магазините може да разбереш, че искаш нещо повече и при късмет, да се окаже, че можеш да си го позволиш (прИмоция). Давам ти този съвет, защото имаш доста километри и следователно много часове в колата. Лично аз бих търсил максималното удобство - тоест възможно най-голямата кола.
Не съм гледал, но виж дали няма някое автоизложение скоро?
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Sofia Motor Show ще е през началото на Октомври, на няколко места вече попадам на инфо от хора които са договорили доста добри отстъпки за закупуване на нов автомобил именно там, особенно за изложените на самия щанд автомобили.
- Lupender
- Автомобил: Audi A4 B9
- Двигател: EA 288
Stivi написа:В тема в която се казва че Дачия е зле да се препоръчва Лада за 25 000лв с бензинов мотор ....no commentЗа толкова пари се взима Логан dCi с 95кс който въпреки разни дребни забележки /и лъскавите дрънкулки на ладата/ е два пъти по-кола от руската гордост !
Ами то не е много по-различно от Дачия, в Русия Рено носи името Лада, в Румъния Дачия и т.н. В Русия хитът е Лада Ларгус, което е всъщност Дачия Логан. А освен това Лада Веста Крос е в пъти (поне три пъти) по-красива, а салона също е доста по-приятен... Сега разбирам за асоциациите с някои от едновремешните лади, но все пак нещата се развиват... Онзи ден Путин ряза лентата на завод на Мерцедес в Русия.
И да, аз ако трябва да избирам между Дачия и Лада, ще взема ладата.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Lupender написа:Ами то не е много по-различно от Дачия, в Русия Рено носи името Лада, в Румъния Дачия и т.н. В Русия хитът е Лада Ларгус
Не че има голямо значение,но си в грешка ! В Русия,Дачия се продава с марката Рено ,а това че на една Дачия са сложили емблемата на Лада и я продават като Ларгус не значи че "баш истинските" лади не са с качество ,единствено като за вътрешния пазари /и за заклети фенове на руското в бившия соцлагер/ . А това колко е красива Веста Крос е въпрос на личен вкус,за мен този който е направил тези криви ламарини за калници заслужава да бъде обесен надолу с главата

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”