Помощ при избор на конкретен автомобил - Ауди А6 3.0тди 2007
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Помощ при избор на конкретен автомобил - Ауди А6 3.0тди 2007
а веригите с оригинални ли са сменени при този мотор евтиното излиза скъпо
-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Искам само да подчертая, понеже преди малко бях в движение и не успях да пиша повече, че главно търся E class W211 седан фейслифт бензин с таван от 20 000лв.( за покупна цена ).
3-4 месеца вече се ровя и това,което намирам е на 500 000+ км или историята изчезва след 2рата година и 90 000км.... И то автомобили изглеждащи “като нови”.
Не съм искал нито А6, нито дизелов двигател - изобщо нямам на идея как вървят тези коли на пазара като пари, за това се допитах тук.
На въпроса защо я продава - човека има много коли, съвсем наскоро поръча чисто нов автомобил и просто не му трябва.
Според него колата горяла 12-4 градско, според сина му до към 18-20. Така че колеги - прави сте - това е магистрален туч и в града ще гори зверски, а всъщност няма никаква динамика (за разхода си).
Съгласен съм също, че комбинацията от 12+ години и 340 000+км ще си окажат влияние във всяко едно отношение, аз си мислих същото, за това реших да попитам тук и вие какво мислите.
@Дон-Кихоте, благодаря за изчерпателното мнение!
@tdi-fen , нямам идея оригинални ли са или не, нека колегите кажат за тези пари какво може да се намери..
Мисля си и везните клонят към това да няма сделка..
Основно търся автомобил от този клас, защото пътувам доста със семейството и комфорта е важен.
@Silent - ако е така както описваш, нямаше да пускам тема за избор на 10-12 годишен автомобил, а щях да карам нов. Това, че на няколко места съм написал, че ЦЛКто ми беше само по себе си единствено, и по-скъпо от всички други на пазара, не означава, че съм парадирал с пари, или че разбирам всичко от автомобилите. Но пък иначе да - грамотен съм, за това си прав.
Поздрави на всички, с най-добри чувства!
3-4 месеца вече се ровя и това,което намирам е на 500 000+ км или историята изчезва след 2рата година и 90 000км.... И то автомобили изглеждащи “като нови”.
Не съм искал нито А6, нито дизелов двигател - изобщо нямам на идея как вървят тези коли на пазара като пари, за това се допитах тук.
На въпроса защо я продава - човека има много коли, съвсем наскоро поръча чисто нов автомобил и просто не му трябва.
Според него колата горяла 12-4 градско, според сина му до към 18-20. Така че колеги - прави сте - това е магистрален туч и в града ще гори зверски, а всъщност няма никаква динамика (за разхода си).
Съгласен съм също, че комбинацията от 12+ години и 340 000+км ще си окажат влияние във всяко едно отношение, аз си мислих същото, за това реших да попитам тук и вие какво мислите.
@Дон-Кихоте, благодаря за изчерпателното мнение!
@tdi-fen , нямам идея оригинални ли са или не, нека колегите кажат за тези пари какво може да се намери..
Мисля си и везните клонят към това да няма сделка..
Основно търся автомобил от този клас, защото пътувам доста със семейството и комфорта е важен.
@Silent - ако е така както описваш, нямаше да пускам тема за избор на 10-12 годишен автомобил, а щях да карам нов. Това, че на няколко места съм написал, че ЦЛКто ми беше само по себе си единствено, и по-скъпо от всички други на пазара, не означава, че съм парадирал с пари, или че разбирам всичко от автомобилите. Но пък иначе да - грамотен съм, за това си прав.
Поздрави на всички, с най-добри чувства!
Ако търсиш бензинов W211, то те съветвам да търсиш само 500. Също така те съветвам да не го търсиш в БГ. За целта 20к е нисък бюджет.
Щом въпросното ауди ти се струва слабо откъм динамика - недей да гледаш 350, защото ще си разочарован от динамиката му. За сравнение - Е500 не може да ме изпревари до 120-130(ремапнато 320 CDI). 350 ще е още по-зле.
Иначе правилно си се насочил - премиум клас и въздушно окачване. Въпреки че са на по 11-12 години - заслужава си.
Щом въпросното ауди ти се струва слабо откъм динамика - недей да гледаш 350, защото ще си разочарован от динамиката му. За сравнение - Е500 не може да ме изпревари до 120-130(ремапнато 320 CDI). 350 ще е още по-зле.
Иначе правилно си се насочил - премиум клас и въздушно окачване. Въпреки че са на по 11-12 години - заслужава си.
-
Първо - благодаря ти за мнението.
Прав си, че ще трябва да се ориентирам към Германия с търсенето на подобен екземпляр. Тук са на абсурдни цени и километри. Намеря ли нещо, което да си струва може и да вдигна бюджета, възможно е също и да взема пре фейс.Всичко зависи от самата кола.
w211 съм карал от 1.8 компресор до 500 бензин всичките и знам кой как върви. 500тката наистина не впечатлява с някаква динамика до 120-30.
350 бензин в някакъв отново краен случай мога да се реша да купя, всичко зависи от колата насреща, както вече написах.
Мога още много да си пиша, но все пак пуснах конкретна тема за А6ца и да не става много спам. Вметнах го в предното мнение за Е класата, защото колеги се вдигнаха, че правя реклама на въпросното Ауди, което определено не е така.
Поздрави.
Прав си, че ще трябва да се ориентирам към Германия с търсенето на подобен екземпляр. Тук са на абсурдни цени и километри. Намеря ли нещо, което да си струва може и да вдигна бюджета, възможно е също и да взема пре фейс.Всичко зависи от самата кола.
w211 съм карал от 1.8 компресор до 500 бензин всичките и знам кой как върви. 500тката наистина не впечатлява с някаква динамика до 120-30.
350 бензин в някакъв отново краен случай мога да се реша да купя, всичко зависи от колата насреща, както вече написах.
Мога още много да си пиша, но все пак пуснах конкретна тема за А6ца и да не става много спам. Вметнах го в предното мнение за Е класата, защото колеги се вдигнаха, че правя реклама на въпросното Ауди, което определено не е така.
Поздрави.
Mishonti написа: w211 съм карал от 1.8 компресор до 500 бензин всичките и знам кой как върви. 500тката наистина не впечатлява с някаква динамика до 120-30.
Аз съм карал почти всички дизели за модела и съм учуден колко се чува двигателя в салона.
За сравнение едно Е60/Е61 фейслифт с 3.0D и т.н "комфортен салон" го усещам като по стойностен автомобил.
И все пак мисля, че към класа към който си се насочил творението на чичко Рудолф е по подходящо.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Mishonti написа:Според него колата горяла 12-4 градско, според сина му до към 18-20. Така че колеги - прави сте - това е магистрален туч и в града ще гори зверски, а всъщност няма никаква динамика (за разхода си).
По документи на тази кола и дават от 0-100- 6,9с. Ако на това му викаш -няма никаква динамика то или колата е прецакана и не върви ....в противоречие на това което си написал или имаш странни разбирания за динамика....а може би слизаш от тесла ...де да знам...
Разход от порядъка на 12 /100нафта не е кой знае колко голям ..моето 1,8Т гори толкова(в незадръстване)....цената за придобиване също не е фрапантна 6 заплати по 2000лв...вече колко ще се набива и колко ще е здрава е отделен въпрос...
-
По документи до 100 е 7,1 сек. Както и да е, 2 стотни не са от такова значение. Това за мен е далеч от динамичен автомобил. А и динамика не се гледа само от 0-100.
Разход 12/100 не смятам, че е много, истината е че под 15 съм убеден, че няма да пада. Ако се дава газ ще си отива 20 спокойно. На мен AVF-то ми даваше 14 градско, какво остава за това.
Разход 12/100 не смятам, че е много, истината е че под 15 съм убеден, че няма да пада. Ако се дава газ ще си отива 20 спокойно. На мен AVF-то ми даваше 14 градско, какво остава за това.
-
Да вдигна малко темата. Аудито днес ми го предложиха за 11 000лв + платени гражданска и каско за цялата година. Въпреки това отказах, не можа да ме грабне тази кола.
Но пък новото попълнение вече е факт. Пасат Б6 фейслифт 3.2 фси доста добре оборудван, на под 200 000 реални километри. Ще кача снимки и ще дам повече инфо след няколко дена.
Но пък новото попълнение вече е факт. Пасат Б6 фейслифт 3.2 фси доста добре оборудван, на под 200 000 реални километри. Ще кача снимки и ще дам повече инфо след няколко дена.
-
Регистриран , обслужен, с каско, винетка и гражданска :)
- Sonny_89
- Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
- Двигател: CFFB + Z19DTH
Честито! Добре изглежда :)
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Разкара ли калъфа от волана?
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
Аз досега не съм виждал тея капути за волан на нов внос 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Изглежда запазен. Да ти е честит. Наистина - хвърли го тоя калъф някъде, дето слънце не огрява :)
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Благородно завиждам на хората, които могат да си позволят и не се притесняват да карат кола ,на която като я запалиш и "от ауспуха почват да капят петолевки" 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”