Избор на нов автомобил среден клас

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
dafi
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор на нов автомобил среден клас

Мнениеот dafi » Пон 02 сеп 2019 19:40

Vlad777 написа:
dafi написа:След малко четене за 1,5 на VAG, се оказа че точно ръчната версия има някакво страмно придръпване на студен старт (kangarooing) което явно го борят от година вече и все още не е решено, та този вариянт май отпада.

След 12000 км с такъв двигател 1.5 TSI и ръчни 6 скорости в T-ROC мога да кажа, че нямам никаква представа за какво говориш.

Дано и да нямаш проблем, но ако потърсиш в нета е пълно с оплаквания (seat, skoda, vw, audi). Където се монтира този мотор, все има проблеми. Уж било software, но още няма успешен фикс.

Fiat-а тръгнах да го гледам, но тия от Фиат са ебати хората. Искам да изтегля ценова листа - искат имена, майли, телефони и т.н. за да ми пратят брошура. ОК викам дай да видя на склад какво има, пак същото - написали там кола Х модел Х цена и това е цялото инфо. Ако искаш да видиш подробности, пак трябва да дадеш имена, телефон, майл за да ти изпратят. Някакси това събиране на данни само и само да ми пратят една брошурка хич не ми хареса.

Тия японските някакси не са ни на сърце, та на този етап ги оставяме.
За форда и аз от познат, дето цялата им фирма са все с Форд коли, каза че тоя литровия някакси "трудно тръгвал". Не че на майка ми и трябва няква бегачка, но все пак на извънградско с 2ма души и малко багаш, да може да се изпревари нормално.
Мегана ще го разгледам. Трябва да се стикова малко с майка ми, че всяка Събота и Неделя все си имаме планове и неостава време да запишеме по 1 test drive.

gogogo79
Автомобил: Kia Ceed x-ecutive
Двигател: 1600 126 hp 2010 year

Мнениеот gogogo79 » Вто 03 сеп 2019 0:58

Stivi написа:
tdi fen написа:като цяло може за 33к рено меган базов то е 4 цил ама е 115кс а на склад имат отлични оферти за около за около 27-28 к

Ако аз избирах точно към Меган щях да се насоча,предполагам с пазарлък за 34 000лв може и да се вземе TCe /4 цилиндров/ със 140кс и добавен климатроник и заден парктроник ! За този 1,4 на Фиат дето е евтин четох впечатления от скорошен собственик че е муден и лаком !

Рено Меган изглеждат страхотно. Най- ниските цени за Фиат действително били за 1.4 95 коня. По си струва 1.4 турбо 120 коня с газово. под 10 сек до 10.

gogogo79
Автомобил: Kia Ceed x-ecutive
Двигател: 1600 126 hp 2010 year

Мнениеот gogogo79 » Вто 03 сеп 2019 1:08

Не знам , какъв е този мазохизъм , хората да дават по една торба пари за нови коли с tsi мотор. Тази абривиатура е синоним на харчене на масло и редица проблеми дори и при автомобили с много малък пробег. То като почнеш да се интересуваш за tsi (преди това tfsi , fsi) през годините разбираш ,че това е едно инжинерно недоразумение от гледна точка на надежноста..

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Вто 03 сеп 2019 7:11

ПИши едно отворено писмо до автопроизводителите , обясни им какви са им проблемите и ги помоли да спрът да лъжат хората като произвеждат ТСИ мотори....

vladini
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladini » Вто 03 сеп 2019 11:17

Миналата година в Пежо ми дадоха оферта за 308 1.2 турбо, автоматик за 32к. Докато се натуткам се изчерпаха, спазарих се за дизел автоматик за 35к, само това беше останало. Погледни модела и ако ти харесва, много са податливи на пазарлък. Имам позната с бензиновото, купи го три месеца преди мен, казва че е напълно достатъчно, като Тя доста кара извънградско. Екстрите които изброи ги имат стандартно, зависи какво е останало като наличност.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 03 сеп 2019 11:23

В Порше София Изток има T-Cross за 33 900 лв на 1 месец и 3000 км.
https://www.dasweltauto.bg/detail/2011000898?brand=vw&maxPrice=36000&minPrice=30000&sortAsc=false&sortCol=regYear

Дефакто нов автомобил на добра цена и регистриран, което спестява още разходи. А и можеш да го пробваш, преди да го купиш.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 03 сеп 2019 12:25

То това накипрено Поло с трицилиндровия TSi ако беше примамлива оферта, нямаше и да стигне до страницата в интернет :a045

Хачо Стоев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Хачо Стоев » Вто 03 сеп 2019 15:22

Това не е лоша кола, по зададените параметри...

https://www.cars.bg/offer/c3169456

Потребителски аватар
dafi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dafi » Вто 03 сеп 2019 15:36

Тази хонда не се ли води малак клас (тип Поло, Фабия)? И все пак търсиме нова кола.
T-Cross-а също не ни интересува. Твърдо търсиме само хечбек (даже да не е комби).

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 03 сеп 2019 16:07

Новата Корола 1.2Т, разгледах я на бързо преди няколко месеца, и не изглежда никак зле. Има много удобни предни седалки!

Потребителски аватар
dafi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dafi » Вто 03 сеп 2019 18:32

Разгледах я сега на бързо. На въшен вид са я докарали, вътре само не ми харесва как са сложили таблета по средата. Като екстри идва с доста асистиращи дирекно, само не успех да намеря някъде пълни тех. характеристики. В auto-data-та пише обаче, че Уж полезния товар е само 300кг. (знам че не може да се вярва много много на тоя сайт). Ако е така наистина дирекно отпада.
Но ще я имаме в предвид. Цените на налични автомобили изглеждат поносими.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 03 сеп 2019 18:49

Мдааа,този стърчащ екран в средата /без опция да се прибира/ е трагичен,както и сайта на Тойота с безкрайни шарении и падащи менюта в който не пише най-важното !

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 13 сеп 2019 10:35

По принцип най-изгодния ВАГ от C сегмента е Леон. Там можеш да си вземеш приличен автомобил за 33-34К. Като сглобка е добър, като материали е леко твърдичък.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”