Избор на Golf Plus (дизел, бензин или газ)

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Alex_Marinov
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор на Golf Plus (дизел, бензин или газ)

Мнениеот Alex_Marinov » Пет 29 ное 2019 10:28

Здрасти, Алекс,

Аз няма да ти говоря за двигателите, а за останалата периферия. Мой много близък приятел от Русе искаше същата кола (не знам какво ви харесва толкова много, но явно е от града), но помисли за следния проблем. Колата е сравнително рядка и немасова, ако има нужда от подмяна на детайли, било то и по застраховка, ще бъде по-трудно и времеемко, същевременно по-скъпо. Не е по-голяма кола от обикновен Голф, за който части има навсякъде.

А иначе аз бих взел 1,9 тди.

Хаха може и да е от града, знам ли :icon_lol

Аз съм практичен човек, и да се намират резервни части под път и над път за мен е голям плюс. Обикновеният Голф също ми е в полезрението, а с Голф Плюс идеята ми беше да се спечели малко пространство в купето.
Истина е, че няма много Голф Плюсове по автокъщите и не съм сядал в такъв да видя дали разликата в пространството вътре реално се усеща.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Пет 29 ное 2019 10:30

Има два, нагоре по пътя за Разград, преди Джъмбо в ляво. Поне бяха там преди месец, но те не се купуват много, иди, виж, няма да спечелиш нищо, като пространство. Само редки стопове, фарове, ламарини. Техниката е същата. :th_up

Потребителски аватар
Mr. S. King
Автомобил: Passat
Двигател: TDI 1995-1999

Мнениеот Mr. S. King » Вто 03 дек 2019 16:36

И от мен един глас за 1,9 ТДИ без значение ръчка или не.
Сеат Алтеа (Алтеа ХЛ) и Леон заглеждал ли си? Има доста обяви в последно време...

Alex_Marinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alex_Marinov » Сря 04 дек 2019 13:29

И аз май към 1.9 ТДИ се ориентирах. Идеята ми при бензинов мотор беше да сложа газова, обаче пък да остана без място за резервната гума също не става.

За сеатите въобще не съм се замислял, предубеден съм някакси. Преди време баща ми караше Толедо 94та и единственото нещо, което не правеше проблеми, беше двигателя (VW все пак). Вътре всички пластмаси тракаха и скърцаха, ел стъкла и всякакви токове бяха проблемни, ръжда отдолу... абе ужас. Може и той да е попаднал на кофти бройка, знам ли. Но след тази кола Сеатите ми излязоха от полезрението.

Друг въпрос, как стоят нещата с автоматиците при дизеловите Голфове, някой има ли преки впечатления? Мисълта ми е, имат ли някакъв "хроничен" проблем, чупят ли се често, скъпа ли е поддръжката?
Автоматикът си е плюс в градски условия, а и жената ще може да го кара, така че не съм го изключил като вариант.
Примерно нещо такова: https://www.auto.bg/obiava/42592551/vw- ... g-gt-sport
(Не съм сигурен дали мога да качвам обяви тук, исках само да дам нещо конкретно за пример)

cecoa1
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
Двигател: AVF

Мнениеот cecoa1 » Сря 04 дек 2019 15:30

Автомата е DSG - автоматизирана механична кутия с два съединителя. Има доста писано по въпроса, като за начало почни от тук - viewtopic.php?f=1&t=481408

ПП: Твоята е първата.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 04 дек 2019 20:29

сеатите вече не са тия от 1994 година
няма ръжда, няма проблеми с тоците, кой знае какви

Потребителски аватар
Mr. S. King
Автомобил: Passat
Двигател: TDI 1995-1999

Мнениеот Mr. S. King » Чет 05 дек 2019 16:45

Колега, относно автомата - ако се счупи е 2000-2500 лева масрафа.
Демферен маховик и цялостния ремонт на съединителя при дизел = 1800-2000.

Относно Сеат - нямат нищо общо с моделите от края 1980-те и началото на 1990-те - както и Шкода Фаворит няма общо с моделите след Фелиция / Октавия 1 и т.н.
Не ги пренебрегвай като вариант.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”