Мнения за VW Bora

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 01 юни 2007 19:20

maistora_1 написа:някой може ли да ми каже защо им потъмняват стъклата на фаровете? по-често го виждам на Бора, но се случва и на Г4 - ефекта е като, че ли съм ги минал с ацетон :?:

Интресно,аз досега Г4 с потъмнели фарове не съм виждал ! Може би ако ги смениш с някакви турско-китайски ментета може и да се получи но с оригиналните......!!,

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Пет 01 юни 2007 19:43

Stivi написа:Интресно,аз досега Г4 с потъмнели фарове не съм виждал ! Може би ако ги смениш с някакви турско-китайски ментета може и да се получи но с оригиналните......!!,

виждал съм...макар и леко матирани/един вид/

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 01 юни 2007 20:50

да ма на мк4 фарчетата са Valeo, а на борчето Hella :wink:

Pettiofi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pettiofi » Съб 02 юни 2007 0:06

Здравейте. Искам да споделя моят проблем, надявам се да помогнете! Значи преди седмица ходихме с баща ми в Русе да свържим колата ни с компютър. Тя е ФВ Бора, 2000 куб., 1999г. Проблемът и е, че на празен ход оборотите и падат под 800(стигат до 600 дори), мирише на бензин, гори повече(аспусите се зацапват отвън). Вързахми я на две места в Русе. Първия път на един частник и той каза, че проблема е в дебитомера(нз дали се пише правилно)-не му работи датчика за температурата на въздуха(показваше -46 градуса и той вика, че ще върви перфектно в Сибир) и каза, че е 1000% сигурен, че е от това. После, ходихме до сервиза на Бош и пак я свързаха с комп. и там казаха, че проблема е в една от ламбда сондите и че за дебитомера него бъркало че показва такава температура. Та сега нз на кого да вярваме и какво да правим. Моля за помощ. И може ли да се тества изправността на дебитомера и на ламбда сондите(в нашия случай има две сонди-една на изп. тръби и втора в катализатора) Благодаря предварително.

ttony
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ttony » Сря 13 юни 2007 8:23

Аз лично не виждам смисъл да се купува Бора, при положение, че има Ауди А4 със същите двигатели, същите размери и същата цена (за втора употреба), а качеството на салона е на много по-високо ниво.
Борите не са масови автомобили и частите (когато са различни от тези на Г4) са трудно намираеми и следователно по-скъпи.
За тези, които искат бензинов здрав мотор Борите имат 2.0/115кс, който липсва при Ауди А4. Трябва да си голям маниЯк, да търсиш нещо твърде специфично (като V5 2.3+синхро примерно) или да си намерил изключително запазена и изгодна Бора, за да е оправдана покупката. В общия случай Ауди А4 е по-разумната и оправдана покупка.

Към колегата с проблемните обороти: по-вероятен проблем ми се струва разваления дебитомер. По-богатата смес бърка и ламбда сондите. Друг възможен проблем е регулатора на налягане на горивото, или повредена пета дюза.

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Сря 13 юни 2007 8:37

ttony написа:Аз лично не виждам смисъл да се купува Бора, при положение, че има Ауди А4 със същите двигатели, същите размери и същата цена (за втора употреба), а качеството на салона е на много по-високо ниво.
Борите не са масови автомобили и частите (когато са различни от тези на Г4) са трудно намираеми и следователно по-скъпи.
За тези, които искат бензинов здрав мотор Борите имат 2.0/115кс, който липсва при Ауди А4. Трябва да си голям маниЯк, да търсиш нещо твърде специфично (като V5 2.3+синхро примерно) или да си намерил изключително запазена и изгодна Бора, за да е оправдана покупката. В общия случай Ауди А4 е по-разумната и оправдана покупка.

Към колегата с проблемните обороти: по-вероятен проблем ми се струва разваления дебитомер. По-богатата смес бърка и ламбда сондите. Друг възможен проблем е регулатора на налягане на горивото, или повредена пета дюза.

Колега не пренебрегвай факта 8 алуминиеви носача при Ауди и липсата им при Бора!

Pettiofi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pettiofi » Вто 19 юни 2007 14:44

...
КИРИЛИЦА? mod edit: dobrinb

snooperchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snooperchi » Вто 19 юни 2007 15:23

trunner написа:Колега не пренебрегвай факта 8 алуминиеви носача при Ауди и липсата им при Бора!
И при който единия в аутоплюс видях за ... м/у 100-170лв.. :) остави тва.. ами шарнирите?? :) това не са коли за нашите пътища... :evil:

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Madj0 » Вто 19 юни 2007 15:31

snooperchi написа:
trunner написа:Колега не пренебрегвай факта 8 алуминиеви носача при Ауди и липсата им при Бора!
И при който единия в аутоплюс видях за ... м/у 100-170лв.. :) остави тва.. ами шарнирите?? :) това не са коли за нашите пътища... :evil:

Шарнирите не ги мисли те са на носачите :D

snooperchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snooperchi » Вто 19 юни 2007 18:41

Madj0 написа:
snooperchi написа:

Шарнирите не ги мисли те са на носачите :D
Така ли .. пфу че аз що си мисля.. че са отделно ? в смисъл .. 170лв .. + шарнир така ли идва? блах.. че какво плашат тия по сервизите уеее пф ... :D :lol:

Pettiofi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pettiofi » Вто 19 юни 2007 18:49

Благодаря ttony!!! Но все пак мисля, че Бора е по-добия избор. И по форма, двигатели и др. характеристики, въпреки че настина е вярно това за рядкостта на борите и частите. Оба4е за цените-еднаква са но борите се по-нови а А4 на същата цена са по старички.

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Вто 19 юни 2007 19:05

Голф като Голф ама с багажник ... въпрос на лична преценка. Зад океана Бората е мноооогократно по-полулярна от Голфа защото предпочинат коли с багажник пред хетчбак. Не разбирам за каква рядкост на частите и характеристики се говори.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 19 юни 2007 19:12

мани ги тея зад океана в един форум четох , а'бе не знаеш ли какво е голф джета без багажник :lol: :shock ние сме европейци, макар и безпарковци :arrow:

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Вто 19 юни 2007 21:31

L&R написа:мани ги тея зад океана в един форум четох , а'бе не знаеш ли какво е голф джета без багажник :lol: :shock ние сме европейци, макар и безпарковци :arrow:

... аз заради това имам и Голф :lol:

Потребителски аватар
Wizi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wizi » Вто 19 юни 2007 23:17

Pettiofi написа:Благодаря ttony!!! Но все пак мисля, че Бора е по-добия избор. И по форма, двигатели и др. характеристики, въпреки че настина е вярно това за рядкостта на борите и частите. Оба4е за цените-еднаква са но борите се по-нови а А4 на същата цена са по старички.

Бора 2000та година далеч няма да е по-евтина от Ауди А4 същата година, същият двигател и същият набор от екстри. Бъди сигурен.

Преди 2 години близо като си избирах между А4, Бора и Октавия беше точно така между първите две и предполагам и за напред ще продължава да бъде така. Октавията е друга бира, там има повече толеранс и повече бие към Бора в съотношение цена/качество.

Рядкост на части? :shock За две готини не съм чул за подобно нещо... сигурно ще ме изненадаш с нещо ново, което не съм знаел :wink:

Бора-та не е по-комфортна от А4. Не би било и редно да е така. Като цяло Ауди е premium class на VAG, a Volkswagen е за всички останали случаи. А и тези осем носача не са сложени само за да е по-скъпа поддръжката, нали се сещаш? ;)

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”