Закупуване на кола

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Reload96
Автомобил:
Двигател:

Re: Закупуване на кола

Мнениеот Reload96 » Вто 16 фев 2021 16:46

thanis написа:В Корея си ги ползват за таксита, както в Германия имаха Мерцедеси за таксита. Иначе Акорд 8ма генерация пази цена, просто защото е доста здрав автомобил и техниката е доста здрава. Акордите винаги са били скъпички и пазят цена. Обективно Акорда е по-добра кола от Оптимата, но много зависи какви са ти водещите критерии. Оптимата има всичко необходимо, но не е Хонда. Оптима 3та генерация са си супер колици, ако можеш да я намериш истинска и на разумна цена.

А ламарината как се държи при Акорд? Имат ли проблем с ръждата по купето или ходовата част? Както казах, търся оптималното за парите, със сносна поддръжка, което е с ръчни скорости и не би имало проблем с газова. Много далеч съм от дизела, а съм карал автомобили с газова уредба и по-доволен не мога да бъда.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 16 фев 2021 16:49

нямат подобни проблеми

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Вто 16 фев 2021 16:53

Колега, проблем с ръждата ще имаш, ако гледаш кола от солените държави. Акорда не ръждясва повече, същото важи и за Киа-та Хондата има скъпа поддръжка, но там рядко нещо тотално умира. Киата е по-евтина, но и вътре си е по-нисък клас. Мен лично БК брутално ме дразни на тези генерации. И Хондата и Киата стават на газ. Като цяло са здрави коли, ама все пак за почти 10 годишен автомобил си се гледа всичко, както му е реда. Може да ти хвалим Акорда и да се натресеш на тотална гробница, тъй че, това са насоки, а в крайна сметка, която е по-читава и на по-смислена цена. Успех

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Вто 16 фев 2021 17:13

френските пежо/ситроен стават и 1.8 и 2.0 на газ,като цяло не са лоши ще ти вършат работа,рено лагуна 2.0 t също е отлична за газ
японските хонда казват,че клапаните имат ограничен ресурс на газ,но стават тойота трябва да търсиш 1.8 май 2.0 e директно впръскване
волво също много смислени двигатели 2.4/2.5 5цилиндъра, също стават на газ форд 1.8 и 2.0 атмосферки стават на газ но казват че след 200 к км горят масло

Reload96
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Reload96 » Вто 16 фев 2021 17:17

thanis написа:Колега, проблем с ръждата ще имаш, ако гледаш кола от солените държави. Акорда не ръждясва повече, същото важи и за Киа-та Хондата има скъпа поддръжка, но там рядко нещо тотално умира. Киата е по-евтина, но и вътре си е по-нисък клас. Мен лично БК брутално ме дразни на тези генерации. И Хондата и Киата стават на газ. Като цяло са здрави коли, ама все пак за почти 10 годишен автомобил си се гледа всичко, както му е реда. Може да ти хвалим Акорда и да се натресеш на тотална гробница, тъй че, това са насоки, а в крайна сметка, която е по-читава и на по-смислена цена. Успех

Да, това ми е ясно, все пак ще се внимава при покупка, а и има всякакви гробове. А за Ситроена какво можеш да кажеш? Вижда ми се доста солидна сглобка, с доста екстри и предлага много за парите си. Откъм здравина също казват, че не е зле. Наясно съм със сферите и цените там, но цялостно ме интересува.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Вто 16 фев 2021 17:18

не всички ситроени са на въздух

Reload96
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Reload96 » Вто 16 фев 2021 17:18

tdi fen написа:френските пежо/ситроен стават и 1.8 и 2.0 на газ,като цяло не са лоши ще ти вършат работа,рено лагуна 2.0 t също е отлична за газ
японските хонда казват,че клапаните имат ограничен ресурс на газ,но стават тойота трябва да търсиш 1.8 май 2.0 e директно впръскване
волво също много смислени двигатели 2.4/2.5 5цилиндъра, също стават на газ форд 1.8 и 2.0 атмосферки стават на газ но казват че след 200 к км горят масло

А той колегата е писал за тях по-конкретно. Тия двигатели при Лагуна и Волво са ми тъмна Индия. :mhihi

Reload96
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Reload96 » Вто 16 фев 2021 17:19

tdi fen написа:не всички ситроени са на въздух

Да, наясно съм с това.

thanis

Мнениеот thanis » Вто 16 фев 2021 17:30

Колега, за да те облекчим, насочи ни в какъв бюджет говорим и също този бюджет е за всичко или само за автомобила

Reload96
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Reload96 » Вто 16 фев 2021 17:32

thanis написа:Колега, за да те облекчим, насочи ни в какъв бюджет говорим и също този бюджет е за всичко или само за автомобила

Да кажем до 14 (само за покупка).

thanis

Мнениеот thanis » Вто 16 фев 2021 17:42

Ами колега... общо взето забрави за Акорда и Оптимата, защото и за двете има точно по 1 обява с твоите критерии. Има бая Инсигнии и Ситроени, по-скоро се насочи към тях. Ако ще си внасяш кола, вече е друга бира. BMW тотално го забрави, освен ако не искаш да ставаш абонат на сервизите. Не е лоша кола за експлоатация, но не и за поддръжка. Инсигнията не е лоша, но е брутално тежка, Ситроена май е по-добре в случая.

Reload96
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Reload96 » Вто 16 фев 2021 18:30

Аз затова питах за Ситроена по-конкретно, тъй като е доста удачен вариант. Какво мислиш за него и какво знаеш като силни и слаби страни? По принцип ще се кара повече градско, което не й е от силните страни, но...

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Вто 16 фев 2021 18:53

tdi fen написа:не всички ситроени са на въздух
мдаа, има и на хидравлика :wink
ето и малко преки впечатления от акорд 8: https://forums.hondabg.com/topic/106592 ... d-7th-gen/

Reload96
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Reload96 » Вто 16 фев 2021 19:29

Хубав е Акорда, но бюджета леко бяга встрани. Доста високи цени държат за 12 годишни коли.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Вто 16 фев 2021 19:54

и в ревюто/сравнението пише, че на хубост го докарва :mhihi

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”