Passat b7 - съвет за конкретни обяви
Re: Passat b7 - съвет за конкретни обяви
Също така, цената е маалко множко за такъв Пасат. И трябва да се потвърдят километрите, защото май не са толкова. Маслото на кутията е хубаво да е сменяно два пъти, а не за пръв път на 130к
-
- Автомобил: Mercedes W213
- Двигател: E 400 V 6
Цената не е малко множко, а много множко. Яко се е изхвърлил с цената продавачът, но въпросът е дали ще има някой, който да му даде тази сума.
- NightWalkeR
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: TDI 140k
- Контакти:
...Благодаря за съветите, ще ги имам предвид. Това е първия Пасат, който евентуално ще гледаме, така че има време
. КАто цяло търсим семейна кола, на колкото е възможно по-малко км (естествено винаги има бюджет
), като за мен базовите/задължителни екстри са Парктроник, темпомат и клмиатроник , всичко друго е добре дошло но не и задължително. ПОне до момента за Шкодите, които гледам от 2 месеца явно е проблем или е дърта на много км напомпана с екстри, който грам не ме блазнят. Или е с постна , та чак плашещо с климатик и врътки на задните прозорци. Та за това и разширих търсенето към Пасат и Голф/комби. За автоматика - при Шкода препоръчват същите смени (ако не са и същите кутии), но като гледам човека очевидно не е първи собственик , за това пише само за смяната на 130к, това вече ще се разбере на място. Ако колата е на описаните км и в описаното състояние смятам , че цената е адекватна. Естествено с радост ще разгледам по-добрите Ви предложения , ако ги имате под ръка
.
А последния коментар си е живо тролване в стил отворена Фейсбук група.

А последния коментар си е живо тролване в стил отворена Фейсбук група.
-
- Автомобил: Mercedes W213
- Двигател: E 400 V 6
Благодаря за оценката за коментара ми. Мисля, че ти искаш мнение за Пасата, а не аз, и мисля, че можем да кажем това, което мислим, или се лъжа? За мен тази цена е висока, и то доста. Има една приказка- не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава. Но в края на краищата парите са си твои и можеш да си ги даваш колкото и където искаш.
- NightWalkeR
- Контакти:
...Веднага обяснявам, защо Не виждам нищо полезно в мнението Ви - Коментирате негативно най-субективния фактор без да се обосновете по никакъв начин. Разбирам да ми дадете 2-3 обяви, които са като тази, но на доста по-добра цена или да обясните защо цената е висока, или да препоръчате до колко мога да я сваля за да бъде адекватна според Вас. Не мога да спра никой да коментира просто казвам, че вашето мнение не помага с нищо. А и все пак цената е най-лесно коментираното нещо.
- NightWalkeR
- Контакти:
...Все пак ходихме да я гледаме. Установихме , че нашата кола няма да е с кожа (освен ако не е подарък
). Задните седалки имаше даже интегрирана детска седалка като това, което ме навежда на мисълта че салона си е оригинален и не разбирам от кожи ама ми се струва изкуствена, иначе е удобно но не е нашето. Един младеж я продава, купена от човек в България преди 2 години, за преди това няма инфо. ДПФ-а каза, че е махнат софтуерно. Предната и задната броня са пребоядисвани , но поне са без щети за разлика от доста други детайли - каза, че така е взета от предния човек. Пасата ми хареса като возия, но не беше УАУ както очаквах, може би една идея по-стегнато от колкото си мислех.
Снимах и ВИНа ако някой иска да си проверява, ние продължаваме към следващата
. Благодаря пак за мненията.

Снимах и ВИНа ако някой иска да си проверява, ние продължаваме към следващата

- Прикачени файлове
-
- WInd6.jpg (141.37 KиБ) Видяна 2096 пъти
- Sarafov_03
- Автомобил:
- Двигател:
Оригиналната кожа или кожа с алкантара няма нищо общо с тоя балатум, който си гледал. Обикновено таксита са с такива салони, защото лесно се чисти и е здраво за интензивна употреба.
- kiko26
- Автомобил: VW
- Двигател: Passat B8
Здравей, тази кола е била е на тези километри още през далечната 2015 година. Колата е произведена с оборудване за такси. Немските таксита често, а може и винаги са с такава кожа.Салон си е оригинален с кожа.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
За конкретната обява - да, но за добре оборудван Passat, на истински до 150 000 км с 2.0 TDI и от 2014 г. цената е ОК. В Германия подобни коли започват от 9-10 000 евро (мултиволан, кожа, 2.0 TDI).zdravkop64 написа:Цената не е малко множко, а много множко. Яко се е изхвърлил с цената продавачът, но въпросът е дали ще има някой, който да му даде тази сума.
Според мен е доста грешен подхода да се ориентираме за цените по българското mobile.bg, където 90% от колите се продават от търгаши, взети ударени, превъртяни с по 200 000 км, изтърбушени и т.н.
И още нещо - Passat на до 150 000 км има минимални следи от употреба в купето, както и едвали ще има каквито и да е проблеми с DPF-а, а още повече такива, които налагат да се премахва...
Интегрираната детска седалка си е голяма екстра, за който има нужда де. Изобщо кожен салон за малки деца е голям бонус. А този както казаха, си е напълно истински, просто е слабо популярен извън такситата.
По рама си излиза, че е с оборудване за такси. Такси на 150 хил км няма как да стигне до БГ освен , ако не е бил тотал щета там или е на 450хил
- Ицку®
- Автомобил: 2xTouran TDI
- Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015
DoH_KuXoT написа:По рама си излиза, че е с оборудване за такси. Такси на 150 хил км няма как да стигне до БГ освен , ако не е бил тотал щета там или е на 450хил
Предишния ми Туран (немско такси) стигна до БГ на 177к км, беше на 3 години . Справка във Вестауто-М показа, че е на реалните си км и нямаше удар . За 9 години експлоатация нямах никакви проблеми нито с мотора, нито с ДСГ .
- NightWalkeR
- Контакти:
...Здравейте пак , търсенето продължава. Изпадна ни един Американски пасат от приятел (линка към обявата е само примерен, но най-близкото което намерих).
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=jkpmia
Колата е на 130 000км, дизел , автоматик (то за USA какво друго да се очаква). Регистрирана и карана около 50 000км в България. Тия дни ще ходим да я видим на живо що за животно е
Та въпроса ми е освен видимите разлики в дизайна и разликата в размерите от коло 10см :
Дължина 4,868 mm vs 4,769 mm и за колесна база 2,803mm vs 2,712 mm (което пък евентуално може да вкара още млако конфорт
)
има ли разлики като окачване, скоростна кутия, материали на изработка или нещо по двигателя? Трябва ли да се притеснявам от нещо конкретно като е американка или си е като всеки друг автомобил на старо?
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=jkpmia
Колата е на 130 000км, дизел , автоматик (то за USA какво друго да се очаква). Регистрирана и карана около 50 000км в България. Тия дни ще ходим да я видим на живо що за животно е

Та въпроса ми е освен видимите разлики в дизайна и разликата в размерите от коло 10см :
Дължина 4,868 mm vs 4,769 mm и за колесна база 2,803mm vs 2,712 mm (което пък евентуално може да вкара още млако конфорт

има ли разлики като окачване, скоростна кутия, материали на изработка или нещо по двигателя? Трябва ли да се притеснявам от нещо конкретно като е американка или си е като всеки друг автомобил на старо?
- deodriver
- Автомобил: Passat B7 DSG 4motion
- Двигател:
Имат разлики,да.Като качество на изработка и материали USA версията е по-ниско.Няма и как иначе да е,защото Пасат там струваше доста по-малко от европейската версия.Използват се и някой по-стари компоненти и разработки за там.Всичко това го имаше преди години в една статия на автомобилен сайт.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Фарове, стопове, брони, врати и т.н, се различават, както се вижда на снимката. При необходимост от подмяна....
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”