Passat b7 - съвет за конкретни обяви

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Re: Passat b7 - съвет за конкретни обяви

Мнениеот thanis » Пет 12 мар 2021 20:23

Също така, цената е маалко множко за такъв Пасат. И трябва да се потвърдят километрите, защото май не са толкова. Маслото на кутията е хубаво да е сменяно два пъти, а не за пръв път на 130к

zdravkop64
Автомобил: Mercedes W213
Двигател: E 400 V 6

Мнениеот zdravkop64 » Пет 12 мар 2021 21:23

Цената не е малко множко, а много множко. Яко се е изхвърлил с цената продавачът, но въпросът е дали ще има някой, който да му даде тази сума.

Потребителски аватар
NightWalkeR
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: TDI 140k
Контакти:

Мнениеот NightWalkeR » Съб 13 мар 2021 10:41

...Благодаря за съветите, ще ги имам предвид. Това е първия Пасат, който евентуално ще гледаме, така че има време :c020 . КАто цяло търсим семейна кола, на колкото е възможно по-малко км (естествено винаги има бюджет :rolleyes ), като за мен базовите/задължителни екстри са Парктроник, темпомат и клмиатроник , всичко друго е добре дошло но не и задължително. ПОне до момента за Шкодите, които гледам от 2 месеца явно е проблем или е дърта на много км напомпана с екстри, който грам не ме блазнят. Или е с постна , та чак плашещо с климатик и врътки на задните прозорци. Та за това и разширих търсенето към Пасат и Голф/комби. За автоматика - при Шкода препоръчват същите смени (ако не са и същите кутии), но като гледам човека очевидно не е първи собственик , за това пише само за смяната на 130к, това вече ще се разбере на място. Ако колата е на описаните км и в описаното състояние смятам , че цената е адекватна. Естествено с радост ще разгледам по-добрите Ви предложения , ако ги имате под ръка :icon_lol .
А последния коментар си е живо тролване в стил отворена Фейсбук група.

zdravkop64
Автомобил: Mercedes W213
Двигател: E 400 V 6

Мнениеот zdravkop64 » Съб 13 мар 2021 15:29

Благодаря за оценката за коментара ми. Мисля, че ти искаш мнение за Пасата, а не аз, и мисля, че можем да кажем това, което мислим, или се лъжа? За мен тази цена е висока, и то доста. Има една приказка- не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава. Но в края на краищата парите са си твои и можеш да си ги даваш колкото и където искаш.

Потребителски аватар
NightWalkeR
Контакти:

Мнениеот NightWalkeR » Съб 13 мар 2021 20:47

...Веднага обяснявам, защо Не виждам нищо полезно в мнението Ви - Коментирате негативно най-субективния фактор без да се обосновете по никакъв начин. Разбирам да ми дадете 2-3 обяви, които са като тази, но на доста по-добра цена или да обясните защо цената е висока, или да препоръчате до колко мога да я сваля за да бъде адекватна според Вас. Не мога да спра никой да коментира просто казвам, че вашето мнение не помага с нищо. А и все пак цената е най-лесно коментираното нещо.

Потребителски аватар
NightWalkeR
Контакти:

Мнениеот NightWalkeR » Пон 15 мар 2021 8:31

...Все пак ходихме да я гледаме. Установихме , че нашата кола няма да е с кожа (освен ако не е подарък :icon_razz ). Задните седалки имаше даже интегрирана детска седалка като това, което ме навежда на мисълта че салона си е оригинален и не разбирам от кожи ама ми се струва изкуствена, иначе е удобно но не е нашето. Един младеж я продава, купена от човек в България преди 2 години, за преди това няма инфо. ДПФ-а каза, че е махнат софтуерно. Предната и задната броня са пребоядисвани , но поне са без щети за разлика от доста други детайли - каза, че така е взета от предния човек. Пасата ми хареса като возия, но не беше УАУ както очаквах, може би една идея по-стегнато от колкото си мислех.
Снимах и ВИНа ако някой иска да си проверява, ние продължаваме към следващата :wink. Благодаря пак за мненията.
Прикачени файлове
WInd6.jpg
WInd6.jpg (141.37 KиБ) Видяна 2096 пъти

Потребителски аватар
Sarafov_03
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sarafov_03 » Пон 15 мар 2021 9:48

Оригиналната кожа или кожа с алкантара няма нищо общо с тоя балатум, който си гледал. Обикновено таксита са с такива салони, защото лесно се чисти и е здраво за интензивна употреба.

Потребителски аватар
kiko26
Автомобил: VW
Двигател: Passat B8

Мнениеот kiko26 » Пон 15 мар 2021 10:10

Здравей, тази кола е била е на тези километри още през далечната 2015 година. Колата е произведена с оборудване за такси. Немските таксита често, а може и винаги са с такава кожа.Салон си е оригинален с кожа.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 15 мар 2021 10:38

zdravkop64 написа:Цената не е малко множко, а много множко. Яко се е изхвърлил с цената продавачът, но въпросът е дали ще има някой, който да му даде тази сума.
За конкретната обява - да, но за добре оборудван Passat, на истински до 150 000 км с 2.0 TDI и от 2014 г. цената е ОК. В Германия подобни коли започват от 9-10 000 евро (мултиволан, кожа, 2.0 TDI).

Според мен е доста грешен подхода да се ориентираме за цените по българското mobile.bg, където 90% от колите се продават от търгаши, взети ударени, превъртяни с по 200 000 км, изтърбушени и т.н.

И още нещо - Passat на до 150 000 км има минимални следи от употреба в купето, както и едвали ще има каквито и да е проблеми с DPF-а, а още повече такива, които налагат да се премахва...

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 15 мар 2021 10:55

Интегрираната детска седалка си е голяма екстра, за който има нужда де. Изобщо кожен салон за малки деца е голям бонус. А този както казаха, си е напълно истински, просто е слабо популярен извън такситата.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пон 15 мар 2021 11:06

По рама си излиза, че е с оборудване за такси. Такси на 150 хил км няма как да стигне до БГ освен , ако не е бил тотал щета там или е на 450хил

Потребителски аватар
Ицку®
Автомобил: 2xTouran TDI
Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015

Мнениеот Ицку® » Пон 15 мар 2021 20:44

DoH_KuXoT написа:По рама си излиза, че е с оборудване за такси. Такси на 150 хил км няма как да стигне до БГ освен , ако не е бил тотал щета там или е на 450хил

Предишния ми Туран (немско такси) стигна до БГ на 177к км, беше на 3 години . Справка във Вестауто-М показа, че е на реалните си км и нямаше удар . За 9 години експлоатация нямах никакви проблеми нито с мотора, нито с ДСГ .

Потребителски аватар
NightWalkeR
Контакти:

Мнениеот NightWalkeR » Чет 01 апр 2021 13:27

...Здравейте пак , търсенето продължава. Изпадна ни един Американски пасат от приятел (линка към обявата е само примерен, но най-близкото което намерих).
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=jkpmia
Колата е на 130 000км, дизел , автоматик (то за USA какво друго да се очаква). Регистрирана и карана около 50 000км в България. Тия дни ще ходим да я видим на живо що за животно е :mhihi
Та въпроса ми е освен видимите разлики в дизайна и разликата в размерите от коло 10см :
Дължина 4,868 mm vs 4,769 mm и за колесна база 2,803mm vs 2,712 mm (което пък евентуално може да вкара още млако конфорт :rolleyes )
има ли разлики като окачване, скоростна кутия, материали на изработка или нещо по двигателя? Трябва ли да се притеснявам от нещо конкретно като е американка или си е като всеки друг автомобил на старо?
Прикачени файлове
PAssat.jpg

Потребителски аватар
deodriver
Автомобил: Passat B7 DSG 4motion
Двигател:

Мнениеот deodriver » Чет 01 апр 2021 20:51

Имат разлики,да.Като качество на изработка и материали USA версията е по-ниско.Няма и как иначе да е,защото Пасат там струваше доста по-малко от европейската версия.Използват се и някой по-стари компоненти и разработки за там.Всичко това го имаше преди години в една статия на автомобилен сайт.

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Пет 02 апр 2021 8:16

Фарове, стопове, брони, врати и т.н, се различават, както се вижда на снимката. При необходимост от подмяна....

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”