D4D напоследък разбрах че означавало Дири 4 Дюзи или Дай 4 дюзи. Вярно, че на старички тойоти ми се налагаше, но последната половин година имам 4 авенсиса и короли с проблемни дюзи и тези които ги продават втора ръка на ненормални цени от вчера загасена идеално работеща тойота, не стават. Братчеда за неговата корола купи 4 бр за 600 лв и оня се скри. Та от общо 8 дюзи имаше 2 прилично добре работещи. В дизел центъра се съгласиха за 500 лв и оставяне на всичко излишно за тях да направят от осемте, четири работещи. Направиха ги, но пак си има едно прикрякване при определени обороти. Не могат да направят добре при ремонт предвпръскването на тия дюзи и това е.
Един авенсис в момента забива заради клапан за управление на турбото. Тая проста шибания струва 700 лв на поръчка от тойота.
Vasil17 написа:Бях се возил на един авенсис дкат 177 коня и като даваше газ лепеше за седалката.Доста мощен ми се стори.
Явно не си се возил в турбиниран бензин за да сравниш. Дизелчето като всички турбо коли с променлива геометрия, духва в началото и лепи за седалката, после хвърля котвите, което създава илюзия за вървяща кола.