Някой да си търси истински автомобил !?
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
Re: Някой да си търси истински автомобил !?
Това не е джип,че да е проблем. Има много хора които търсят ръчни кутии. Особено на коли с повечко километри, там много по рядко се търси автомат, ясно е защо.
До сега да беше продадена тази кола за 32к ако имаше адекватна обява.
До сега да беше продадена тази кола за 32к ако имаше адекватна обява.
Последна промяна от fur1ous на Пон 26 юли 2021 14:57, променено общо 1 път.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Напротив, никой не търси почти нов супърб с ръчна кутия. Ако е по-стар супърб - да. Ако е почти нов голф - да. Но тук е греда. Съответно и цената от 30-32К.
- fur1ous
- Автомобил:
Почти... за да бъдем по точни в нащо мобиле нещата са 60 на 40 в ползва на автомата, има малко обяви за supurb след 2015, но пък разликата 60/40 е дооста малка.
В аутоскаута има ~5700 обяви от които 75% са автомати, другите 25% (към 1400 обяви) са ръчна кутия.
Да автоматите са по търсени, но за теб ако 25% са малко, за мен не са това е 1/4 от обявите в европа.
В аутоскаута има ~5700 обяви от които 75% са автомати, другите 25% (към 1400 обяви) са ръчна кутия.
Да автоматите са по търсени, но за теб ако 25% са малко, за мен не са това е 1/4 от обявите в европа.
- hooligan_sk
- Модератор
Аз ти говоря за търсене, ти ми говориш за предлагане... И при ръчките и при автоматите, огромната част от тези коли са служебни и никой не пита каква да е. Тук таме някой fleet manager е притиснат от бюджета и спестява по 1500 евра от автомата. Така се раждат тези 25%. Това не означава, че на вторичния пазар има 25% купувачи, които стоят срещу тях. Очевидно няма, защото цените на ръчките са значително по-ниски спрямо самата цена на екстрата в оригиналната конфигурация. Тук например, 7-8000лв. Това е компенсацията за разминаването в желанията.
hooligan_sk написа:Напротив, никой не търси почти нов супърб с ръчна кутия. Ако е по-стар супърб - да.
Аз търся точно това

- fur1ous
- Автомобил:
Значи излиза,че всеки четвърти супърб в Европа е ръчка, но никои не ги иска, добре.
- hooligan_sk
- Модератор
DoH_KuXoT написа:hooligan_sk написа:Напротив, никой не търси почти нов супърб с ръчна кутия. Ако е по-стар супърб - да.
Аз търся точно това
Налазвай!

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Това не е Майбах. Избора на кутия е индивидуален. Някой обича ръчна кутия,друг умрЕ за автомат,некой път буквално умрЕ.
Колегата Ivo_Dinkov за това се отказа от Ауди А8,щото само автоматични кутии,а човекът си иска ръчката.
Колегата Ivo_Dinkov за това се отказа от Ауди А8,щото само автоматични кутии,а човекът си иска ръчката.
- BeNjI14
- Автомобил: Vw Polo mk4 Facelift
- Двигател: AWY BMD 2006
Стига с тези автомати ако недаи си боже заседнете в някоя кал или малко сняг там си оставате или на село но вече по форумите хората нямат села само София и тук таме някои по голям областен град.............
Факт е. Като се замисля до сега само с автомат съм се окоповал в дълбок сняг.
Аз не робувам на кутията и ако вече не бях взел кола щях да се разходя на оглед.
Аз не робувам на кутията и ако вече не бях взел кола щях да се разходя на оглед.
hooligan_sk написа:DoH_KuXoT написа:hooligan_sk написа:Напротив, никой не търси почти нов супърб с ръчна кутия. Ако е по-стар супърб - да.
Аз търся точно това
Налазвай!
Помислих си го, но си дебна Амарок ръчка
- hooligan_sk
- Модератор
Zdravko Zankov написа:Това не е Майбах. Избора на кутия е индивидуален. Някой обича ръчна кутия,друг умрЕ за автомат,некой път буквално умрЕ.
Чакай сега, аз се опитвам да убедя някой, че е по-добре да кара автомат ли? Нещо не сте ме разбрали. Само коментирам цените и правя някакви изводи по тях. Коментара ми е изцяло за Стиви - да не се занимава да прави услуги и да продава чужди автомобили. 30К са му добре.
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
трябва или да си мазохист или да караш 5к километра на година за да си купиш 2.0ТДИ с ръчка.
псувам всеки ден едно такова, от кръстовището излизам на 3та, левият крак вече ме боли от толкова ръчкане.
псувам всеки ден едно такова, от кръстовището излизам на 3та, левият крак вече ме боли от толкова ръчкане.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
hooligan_sk написа:Ръчната кутия е голям проблем за този клас и генерация автомобил. По-добре да си взима 30К и да не се занимава с лично продаване.
То така и стана, за някои хора времето и нервите са много по-важни от 2000лв

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”