A4 b6 или Mazda 6

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
kamaza11
Автомобил:
Двигател:

Re: A4 b6 или Mazda 6

Мнениеот kamaza11 » Вто 18 фев 2025 13:35

Аз пък не се хващам толкова за километрите. Гледам коли на 5-6 години минали 200хил., логически би следвало наистина една 20 годишна кола да е на над 400+ хил., но пък от друга страна по онова време мисля не е имало толкова много представители, директори и т.н. народ, който пътува като невидял. Километрите на една толкова стара кола са абсолютно тото и никой не може да ме убеди, че има някаква гаранция, че са много или пък малко. В много случаи уморените от каране коли си личат след каране, а дали са уморени от километри или неподдръжка- божа работа.
Аз в този случай с този бюджет със сигурност бих очаквал последващи 2000 лв и бих ги наготвил предварително. Просто грубо толкова излиза един основен ремонт на бензинов двигател, правил съм преди 2-3 години на японски.
Колкото до маздата- взе я мой приятел без ръжда (поне не и повърхностна и видима) и пред очите ми за 2 години изгни и цъфна.
НО- винаги ще предпочета да направя един основен ремонт на бензинов прост двигател, отколкото да се занимавам с периферията на един дизелов- маховици, турбота, дюзи, датчици и т.н.. Това говоря за толкова стари коли на по 20 години. Иначе е късмет- тди-то може да издаяни 5-6 години без нищо сериозно, но както казах по- горе е божа работа.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Вто 18 фев 2025 14:20

joro_kem написа:Какво видя, което аз не съм успял, Здравко?

Нещо не се разбрахме, твоя линк е неактивен, май.
Визирах Алтеа-та, посочена от колегата за 8 бимберици, нов внос.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Вто 18 фев 2025 14:28

Алтеата не е никак лоша, може да се разгледа сервизната и книжка.
То за по-малко от 10 какво да вземеш. Кенефи.

bongoo
Автомобил: Passat B8-5
Двигател: 150 TDI 7DSG

Мнениеот bongoo » Вто 18 фев 2025 15:41

joro_kem написа:
bongoo написа:Автомобилите от тези години с дизелов двигател реалният им пробег е минимум 300хил+....като предложената не е изключение.

не бива да се обобщава с поглед в тавана ;) имам октавия 1 от 2008 г., която в момента е на 255 000 км., по твоята логика би следвало да е на около 400 000.

Блажени са вярващите, че автомобили нововнос на 15г.и то дизел са на 150 хил.И не гледам в тавана като ги пиша тези неща, защото и мой колега има Октавия 1 от 2007 и неговата е на дори под 200хил. но не си я продава. Такива като теб и него сте единици, но масовката от коли на запад се карат и то не по 10хил.км. на година(до магазина и обратно).Няколко коли си купувам директно от Германия и всички са били на около 150хил и 4-5 г.и салона е неразличим от нов.На този Сеат дори ми е неудобно да го коментирам.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Вто 18 фев 2025 16:41

Zdravko Zankov написа:Нещо не се разбрахме, твоя линк е неактивен, май.
Визирах Алтеа-та, посочена от колегата за 8 бимберици, нов внос.

До одеве беше, явно е свалена.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Сря 19 фев 2025 11:32

Vasil_ написа:Този форд с какво е по-различен откъм здравина и надеждност спрямо Маздата например, като пак е от същите години?

Колата я дадох като пример какво би ти създало по-малко проблеми в бъдеще, сравнено с "нов внос" и т.н. Ако намериш Мазда, която е обслужвана и карана тук - вземи нея.
За здравина няма да коментирам, защото всеки модел си има + и -, а аз не ти казвам вземи тоя Форд, защото му знам историята. Давам го като пример - търси такова Ауди или Мазда, щом това са твоите коли като визия.
Тия двете от линковете ти (маздата и Ауди-то), дори по чудо да са на тия км., теб те чакат:
* регистрация, данък, преглед, ГО, аптечка, екотакса, евентуално каско
* първоначално обслужване - ремъци, ролки, масла, филтри
* евентуално нещо измежду гуми, спирачки, амортисьори, масло на скорости, свещи, акумулатор, алтернатор
* евентуално някой непланиран ремонт - някой датчик, някой маркуч, съединител, рейка и т.н.
И като теглиш чертата, от 5к кола отиваш на 8-10к. кола и много нерви и време.
Затова показах кола, която вече някой е отнесъл тоя бой с регистрация, ремонти и т.н. - вземи нещо, кеото е регистрирано и карано за тоя бюджет. Иначе за месец ще го удвоиш с разходите по колата.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”