tndrrr написа:По принцип, първоначалното ми желание и кола която се вписва идеално в моите изисквания е Пасат Б7. Дори, ако в краен случай трябва да взема дизел, то със сигурност ще е Б7.
А, относно бензина при Пасат-а, както каза ти, само 2.0tsi е с 6-степенно, "мокро" DSG. При него обаче за какво трябва да гледам като го купувам? Как стоят нещата с горенето на масло? Мотора с верига или с ремък е? Като цяло, ако може малко повече информация за него.
Той колега горе вече ти отговори, в Б7 няма хубав бензин защото се 2-ро поколение ЕА888.
Здравите са от 3 нагоре, теост 1.8 TSi 180 коня Gen3 може да търсиш в
- Audi A3 3 (8V) 2012 - 2016
Seat Leon 3 (5F) 2013 - 2018
Skoda Octavia 3 (5E) 2013 - 2018
VW Golf 7 (5G) 2015 - 2018
Къде е с DQ250 трябва да провериш щото не съм сигурен, но би трябвало да са с такива, реално 3 от тия според мен ти вършат работа стига да намериш читава. Дали ще влезне в бюджет до 18 000 лв, по скоро не.
Има един мотор дето е с код CJSA, който гледам че е 250 Nm, нищо чудно да са му сложили DQ200.
CJSB е 280 Nm, най вероятно всички с тези Nm са DQ250.
Като цяло е сложно търсенето при VAG групата, дори при покупка на нова кола, ако се интересуваш и знаеш кво купуваш де.
Те си обичат мизреии.. примерно миналата година бяхме в следната ситуация при покупка на нов автомобил, продават 1.5 TSI 150 коня, мек хибрид на мостово окачване отзад, с алуминиев блок, DQ200 и за 3-5 хиляди лв. отгоре продават 2.0 TSI с независимо окачване отзад, чугунен блок и DQ381

И реално ако не разбираш сигурно ще си купиш 1.5 TSI, но всъщност си тотално прецакан защото никъде не ги пише тия неща.
А ако питаш в салона ти казват колите са еднакви, разликата е в мотора, скоростните кутии са едни и същи 7 степенни, необслужваеми

Тоест да - не знаят какво продават.
Класици са.
Трудно се намира читава кола със здрава конфигурация независимо дали нова или втора употреба, даже при втората употреба е по лесно да разучиш за кво става въпрос, защото при новите инфото е малко.