Обслужването на ангренаж при 2.0 TDI 150/190 е на 210 000 км и много вероятно да е направено на коли при този пробег.
Иначе говорим за покупна цена - разходите след това не са в нея и това важи независимо за коя кола и откъде се купува.
Този месец колега от форума си докара кола от Холандия - това са му разходите:
75€ билет за самолета
270€ номера
80€ Хотел
100€ гориво
60€ пътни такси
Общо под 600 евро.
Тоест за да стигне в България една кола на цена от 25 000 лева (12 750 €) може да се купи на цена от 12 000 € и да се докара за още 750 € (за тези пари има и автовози).
Ето този например е 2017 г. на 212000 км със сервизна история и тъкмо му идва времето за смяна на ангренаж, както пише и в сервизната книжка. Изглежда добре, пише, че не е пребоядисван, има добри летни гуми + пише че има и комплект зимни гуми, топ фарове, камера в предното стъкло, теглич, удобни седалки (макар и не кожа), адаптивен круз контрол. Частно лице, което значи, че сигурно има и някакво поле за пазарлък примерно 500 евро, особено предвид, че колата е за смяна на ангренаж, което там е цифра.
П.П. Ето и още един
Ето и още един, който е след малкия фейслифт от 2018 г., на 207000 км, обявен на 12400 евро, с дигитално табло, по-новата медия, също с камера в предното стъкло, ел теглич, топ фаровете.
Ако махна изискването за LED фарове има още доста обяви на коли, които могат да дойдат на цена до 25000 лв в България на 200к км +/- 10% и да имат що-годе читаво оборудване.
Мнение за Golf 6 2.0 TDi
-
- Автомобил: Golf7 GTE 2017 + MB S205 2020
- Двигател:
Re: Мнение за Golf 6 2.0 TDi
Как успяват хората, аз не мога да се вместя в 100 евро за гориво никога с никаква кола и то не от Холандия, а от Германия.
Иначе да, 1500лв калкулирам за такъв тип разходки и винаги стигат. Като спряхме геройствата да караме до припадък и на връщане също спим по хотели и хапваме по кръчмите.
Иначе да, 1500лв калкулирам за такъв тип разходки и винаги стигат. Като спряхме геройствата да караме до припадък и на връщане също спим по хотели и хапваме по кръчмите.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Не съм се замислял. То зависи с колко гориво е била колата, щото ако е била с пълен резервоар - минава 1200 км без зареждане със скорост 100-110 примерно и после още 100 евро са още един резервоар. Аз така не мога да карам и винаги съм на около 10+ от ограниченията, което води до значително по-висок разход. Това не е от толкова голямо значение. Тези 100 евро повече не променят сметката и факта, че може да се купи Passat B8 2.0 TDI DSG със сервизна история на около 200к км.
Тук искам да добавя и това, че при Passat B8 вече няма гаранция, че ако е с дигитално табло, километрите не могат да се превъртат. Вече всичко се прави и не е толкова скъпо.
Другото е, че сервизните книжки при VW изчезват през 2018 г. и колите вече имат само електронно досие. Въпреки това при коли от Германия може да се гледат протоколи от технически преглед, документи от посещение в сервиз и други, които показват каква е историята на колата.
Купуването на кола без сервизна книжка, без сервизна история и без документи, показващи някаква история е 100% гарантирана измама. Сигурен съм, че в Германия със свещ да търсиш такава кола - няма да намериш, освен при някой турски или източноевропейски дилър "само за експорт".
Обикновено тези документи се "изгубват" като пристигне в България и като мине подмладяващите процедури в някой гараж.
Тук искам да добавя и това, че при Passat B8 вече няма гаранция, че ако е с дигитално табло, километрите не могат да се превъртат. Вече всичко се прави и не е толкова скъпо.
Другото е, че сервизните книжки при VW изчезват през 2018 г. и колите вече имат само електронно досие. Въпреки това при коли от Германия може да се гледат протоколи от технически преглед, документи от посещение в сервиз и други, които показват каква е историята на колата.
Купуването на кола без сервизна книжка, без сервизна история и без документи, показващи някаква история е 100% гарантирана измама. Сигурен съм, че в Германия със свещ да търсиш такава кола - няма да намериш, освен при някой турски или източноевропейски дилър "само за експорт".

-
- Автомобил:
- Двигател:
А това голфче за 11500 дето е на над 300 000 км с две катастрофи защо не се пусне досието му до автокъщата дето гои продава малко да се урони престижа й , за такава измама в българия няма наказани а трябва да има .
Същата работа и в оная дискотека пулс като загинаха сумати младежи се сетиха че трябва да борят корупцията а до сега къде спаха.
Същата работа и в оная дискотека пулс като загинаха сумати младежи се сетиха че трябва да борят корупцията а до сега къде спаха.
-
- Автомобил: A4 B5
- Двигател:
Здравейте,
Голфчето, а и цялата им страница с всички обяви в Мобиле е изтрита. Или поне на мен не ми излиза, като я потърся.
Относно Пасатите, гледам ги от няколко седмици в немското Мобиле, до към 13 000 евро има някои добри попадения.
Относно екстрите, единствените задължителни неща за мен са, подгрев на предните седалки, парктроници отпред и отзад и да е с DSG с 2-ка тди 150 коня. А и да има автоматични фарове и чистачки, което мисля, че го имат май всички Б8-ци. Всичко друго, което има ще е в плюс.
На година минаваме доста километри с булката, защото работим във Варна, но не живеем там, съответно на ден имаме 150км в двете посоки. Та А4-ката, която имам, за 2 години ѝ направих 60к км. Отделно по почивки и разходки и километрите се трупат стабилно. Доста хора ми казват да си взимам нова Шкода дизел или върната от лизинг на малко километри, ама нещо новата Октавия не ме грабва, Суперб комби също не я усещам моята, а и не ми се дават такива пари за нова кола. Та за това съм си направил някакъв бюджет до 25-26к, които са ми поносими за автомобил.
Голфчето, а и цялата им страница с всички обяви в Мобиле е изтрита. Или поне на мен не ми излиза, като я потърся.
Относно Пасатите, гледам ги от няколко седмици в немското Мобиле, до към 13 000 евро има някои добри попадения.
Относно екстрите, единствените задължителни неща за мен са, подгрев на предните седалки, парктроници отпред и отзад и да е с DSG с 2-ка тди 150 коня. А и да има автоматични фарове и чистачки, което мисля, че го имат май всички Б8-ци. Всичко друго, което има ще е в плюс.
На година минаваме доста километри с булката, защото работим във Варна, но не живеем там, съответно на ден имаме 150км в двете посоки. Та А4-ката, която имам, за 2 години ѝ направих 60к км. Отделно по почивки и разходки и километрите се трупат стабилно. Доста хора ми казват да си взимам нова Шкода дизел или върната от лизинг на малко километри, ама нещо новата Октавия не ме грабва, Суперб комби също не я усещам моята, а и не ми се дават такива пари за нова кола. Та за това съм си направил някакъв бюджет до 25-26к, които са ми поносими за автомобил.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Шкода от няколко години е надценена. И нямам обяснение.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”