Покупка на Audi A6 3.0 BiTDI C7 313 hp

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
AFN98
Автомобил: Golf mk4
Двигател: ARL

Re: Покупка на Audi A6 3.0 BiTDI C7 313 hp

Мнениеот AFN98 » Пет 28 мар 2025 19:06

Добър вечер, давам и моите 5 стотинки по темата.
Наскоро познат взе c6 3.0 tdi за 21 000 лв. На около 270 000 км, реалните не знам дали се усмели да ги потърси. Уж от редовна кола, даже я гледаха при едни известни майстори в Плевен. Всичко точно, взе и след седмица две максимум, се обади дпф. Ама така се обади, че като го вадеха беше стопен. Вериги не са сменяни. Тепърва го чакат. Това са големи и луксозни автомобили. Не търпят компромис с обслужването, а ако е неглижирано "бонусите" са за теб. Познат продава A6 s line 2016 за 36 000 лв., човека е заможен и не е правил компромиси. Не казвам, че.цената е всичко, но просто не може да вярваш на нищо вече. Аз ако давам тези пари за автомобил, честно 2 сервиза за мнение преди покупката. И пак не е гаранция. Много малко пари за кола от такъв клас ми се струват. Тези коли са купувани да се карат, а тя на километри е почти нова. Наще търгаши когато докопат някоя хубава кола или не я качват а я продават на някой техен човек или я качват на доста висока цена. Това съм забелязал аз. Успех, аз попринцип съм песимист. Повечето познати дет взеха 3.0 ка дизел дали сингъл или би турбо, дали на ауди или бмв 530 или 535, или извадиха по 10-15
хиляди в рамките на няколко месеца или ги разкараха набързо. Дано при теб всичко е наред.

Потребителски аватар
Golf 3 Yahting GT
Автомобил: VW GOLF III YACHTING GT VARIANT
Двигател: AEK 1.6-74kW - 1996

Мнениеот Golf 3 Yahting GT » Пет 28 мар 2025 19:23

VWPASSATGL написа:интересното е как кола на сигурно 400к км има такъв салон.

Здравейте, във фирмата която работя има политика относно служебните коли(основно Ваг, но базови версии) да се пенсионират след като минат 400 000 или 8 години. Мога да ви кажа че салона след тези километри обикновено е запазен като на кола "уникат" на под 100 000 км. Трябва да уточня че тези коли се карат от поне няколко стотин човека, според задачите и нуждите на фирмата.
И като видя някоя обява за кола на 150-200 000 км и салона смазан и всеки път се чудя дали не е била на милион километра или близо до тези километри.
Сега винаги има възможност предишния собственик да е бил "мърляч" и да разказал играта на салона още преди 50 000 километра.
Просто споделям какво съм забелязал последните 20 години.
Поздрави!

drotomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drotomir » Пет 28 мар 2025 19:38

Собственика на автокъщата явно е фен на вълшебното число 170000 , то всичките коли които продава независимо от годините са между 150-180 к км , но най вече любимото му е 170 000

Потребителски аватар
nikolay_ss
Автомобил: Touareg 7P6
Двигател:

Мнениеот nikolay_ss » Пет 28 мар 2025 20:25

От тази автокъща недей си купува. Напудрени са колите, а в същото време са дроп. Което важи за над 95% от автокъщите, но конкретно за тази съм чувал лоши отзиви от познати.
Имай предвид, че при тези коли най-лесно е да ги купиш. После почваш филма, обслужване на всички масла и течности, дискове, накладки, гуми, обслужване на уплътнения в дъното на V-то, капаци клапани, дихтунги на дюзите плюс проверка. Най-вероятно ще и за вериги, ако не могат да ти предоставят доказателство че са сменяни. Трябва ти добър майстор. Това са само обслужвания, а не ремонти.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”