Покупка на VW Passat B8 от DasWeltAuto или автомобил от чужбина ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Покупка на VW Passat B8 от DasWeltAuto или автомобил от чужбина ?
Кофти бъг/недомислица но се случват тези неща, по-скоро предполагам всичко с новия климатроник показва час , преди това не показват (спекулирам)
-
- Автомобил:
- Двигател:
За жалост не съм аз купувачът на бялата.
Иначе аз дооста обяви в Германия поогледах и при сходни критерии цените с докарването ми идват горе долу като daswelt, ако не греша.
Иначе да - със сигурност е по-приятна голямата навигация и алкантара интериор, ама по-важно под ламарините да е здраво и да има още живот
Иначе аз дооста обяви в Германия поогледах и при сходни критерии цените с докарването ми идват горе долу като daswelt, ако не греша.
Иначе да - със сигурност е по-приятна голямата навигация и алкантара интериор, ама по-важно под ламарините да е здраво и да има още живот
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Ами като цяло, опция 3 е почти същата кола като моята, дори километрите са същите. Аз я купих края на Септември, последното и влизане във VW за обслужване беше март месец миналата година, тоест не видях разлика дали ще я купя от представителство и пак цената с докарването беше 36000лв, осезаемо по-добре са цените в България в момента. Но ми е ясно колко е трудно да се пречупи човек да си купи кола без да я види на живо преди това(знам аз колко време се борих с това) и това е абсолютно валидна причина да не вземаш от Германия. Ако това ти е голям фактор, вземи си я от тука и си свиркай, предлагат ти колкото обстоен оглед искаш, тест драйв и в града и извън. А за екстрите, преди заради българския манталитет, преди исках колата да е натупана със всички екстри, сега искам това което ми трябва, ако смяташ че кокпита не ти е нужен, това е окей, ти ще караш колата, не случайно от Германия колите идват с доста странни конфигурации и обикновенно по-малко екстри от колите поръчвани в България, хората поръчват каквото им трябва. За текстилния салон, аз държах на текстил, след 2 аудита със кожа, гъза и яйцата ми бяха се изморили да се пържат всяко лято и зимата да мръзнат, защото шофьорския подгрев винаги е по-бавен от пасажерския(просто тая седалка се мачка всеки път като се седне в колата). Кожата може да се забърше като се изцапа, ама имаме жени и много добре знаем колко пазят и пасажерските ми седалки винаги са били в лошо състояние. Текстила иска от време на време пране, кожата иска поддръжка(и ако е кажа, за да е поносимо според мен трябва обдухване). Салона от опция 3 е доста удобен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А какви са ви впечатленията от аудио системата? Стандартната достатъчно добра ли е ?
Относно IQ.Light фаровете - там има ли някаква поддръжка и “обслужване” ? Като цяло как се оперира с тях?
Иначе напълно подкрепям, че в Германия биха излезли по-читави коли, предвид огромното предлагане, но да дадеш 30-40-50к за снимки не е за всеки
Относно IQ.Light фаровете - там има ли някаква поддръжка и “обслужване” ? Като цяло как се оперира с тях?
Иначе напълно подкрепям, че в Германия биха излезли по-читави коли, предвид огромното предлагане, но да дадеш 30-40-50к за снимки не е за всеки
- Traytor
Стандартната аудио система е трагична, тъжно ми е че пасат Б5 имаше толкова по-добро озвучаване. Звука е кух, баса умрел и високите(въпреки че говорителите ми са здрави) пращят при определени честоти, добре че сме с бебе и не мога и без това да усилвам.
Поддръжка на фаровете? Като всеки друг фар(не че хората го спазват) на всеки 2 години да минават реглаж. Вече ако нещо изгори или дефектира си е business as usual.
Поддръжка на фаровете? Като всеки друг фар(не че хората го спазват) на всеки 2 години да минават реглаж. Вече ако нещо изгори или дефектира си е business as usual.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Доста жалко да го чуя, предвид товс, че вариантите с по-добрата аудио система сравнително рядко се срещат.
Възниква ми и друг въпрос - как може да разберем конкретния автомобиш , който закупуваме какъв е пълният му набор от екстри, с които е поръчан както и някаква “литература” с инструкции за ползването им?
Гледам разни коли, гледам описанитето, но ме мога са добия представа за всичко, което предлага ?
Възниква ми и друг въпрос - как може да разберем конкретния автомобиш , който закупуваме какъв е пълният му набор от екстри, с които е поръчан както и някаква “литература” с инструкции за ползването им?
Гледам разни коли, гледам описанитето, но ме мога са добия представа за всичко, което предлага ?
Traytor написа:Звука е кух, баса умрел и високите(въпреки че говорителите ми са здрави) пращят при определени честоти.
Нещо не ти е в ред. Аз бих проверил корпусите на говорителите отново. Започни с един баланс/фадер тест за ориентир към кои точно да се носичеш. При мен в рамките на месец звука се влоши рязко и след като ги свалихме се оказа един тотално блокирал, и два спукани корпуса (пластмасови са).
@vwtouategTDI
Нужен е Vin decoder. Във VIN са закодирани всички опции, с които е произведена колата.
Снимка на лепенката с кодовете от багажника също би свършила работа за ориентир.
- Traytor
Ще им хвърля едно око като се стопли. VIN decoders не винаги са reliable, това което колегата ти препоръча е най-добрия вариант, искаш снимка от стикера в багажника и в гугъл драсваш VW option code decoder, ще ти излезе всичко, включително за продажба в коя държава е била колата.
Литературата вече е дигитална, дори и в нашия орязан сайт volkswagen.bg предлагат дигиталното ръководство(безплатно е).
Литературата вече е дигитална, дори и в нашия орязан сайт volkswagen.bg предлагат дигиталното ръководство(безплатно е).
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря! Намерих във форума подобна тема, която мисля, че ще ми бъде пт полза - viewtopic.php?f=1&t=302248.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Мога да съдействам със списък на оборудването по VIN номер
-
- Автомобил:
- Двигател:
Супер. Ще изискам VIN тук ли да го споделя или на съобщение ?
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
Както прецениш - вероятно тук ще е интересно и за други
-
- Автомобил:
- Двигател:
VIN - WVWZZZ3CZLE112417
С интерес очаквам да видя какво ще се покаже
С интерес очаквам да видя какво ще се покаже
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
Ето го репорта
- Прикачени файлове
-
- WVWZZZ3CZLE112417.pdf
- Passat estate BlueMotion technology PA 09.03.2020
- (129.46 KиБ) Свален 53 пъти
-
- Автомобил:
- Двигател:
Много благодаря! За пръв път виждам подобно нещо и беше много интересно, но възникаха още безбори върпоси.
На вас как ви се струва оборудването на този автомобил ? То е ясно, че винаги има накъде да се надгражда, но като цяло ?
Ще съм благодарен, ако ми дадете малко разяснения по някои от екстрите, които не ми станаха много ясни.
2R9 Power seats in front, left seat with memory feature, seat cushion depth adjustment and Smart Comfort entry aid - другото ясно, но какво ще рече Smart Comfort entry aid ?
4GF Heat-reflecting windshield - предполагам става дума за термозащита ?
4I7 Central locking system Keyless Go without SAFELOCK - Видях, че SafeLock е вид предпазваща система, но щом е keyless Go може ли да се откючва/заключва само с допир на дръжката или това касае само 'безключовото' палене с бутон ?
6K4 Forward collision warning incl. autonomous emergency braking, for adaptive cruise control "high" - разбирам, че има предупреждение за сблъсък, автоматично аварийно спиране, но какво ще рече HIGH за ACC ?
7UT Standard navigation system with media and internet package - това означава ли, че има място за дата карта с интенет или ?
7W2 With extended safety system (proactive passenger protection system, basic and front) - това нищо не ми говори
8T8 Adaptive cruise control (with "follow-to-stop") and speed limiter - стандартен ACC ли е това или "follow to stop" e нещо допълнително ?
GM1 Standard electronic engine sound - предполагам пуска звук перз колоните ?
GP1 Vehicles with special upgrade measures - ?
VL3 Extended and proactive pedestrian protection - Предполагам разпознава пешаходци и спира, но защо е extended ?
YOS Preparation for We Connect and We Connect Plus - как мога да се възползвам и да имам приложението на телефона или е само след плащане ?
WBH "Business Premium" package incl. navigation system - какво представлява ?
На вас как ви се струва оборудването на този автомобил ? То е ясно, че винаги има накъде да се надгражда, но като цяло ?
Ще съм благодарен, ако ми дадете малко разяснения по някои от екстрите, които не ми станаха много ясни.
2R9 Power seats in front, left seat with memory feature, seat cushion depth adjustment and Smart Comfort entry aid - другото ясно, но какво ще рече Smart Comfort entry aid ?
4GF Heat-reflecting windshield - предполагам става дума за термозащита ?
4I7 Central locking system Keyless Go without SAFELOCK - Видях, че SafeLock е вид предпазваща система, но щом е keyless Go може ли да се откючва/заключва само с допир на дръжката или това касае само 'безключовото' палене с бутон ?
6K4 Forward collision warning incl. autonomous emergency braking, for adaptive cruise control "high" - разбирам, че има предупреждение за сблъсък, автоматично аварийно спиране, но какво ще рече HIGH за ACC ?
7UT Standard navigation system with media and internet package - това означава ли, че има място за дата карта с интенет или ?
7W2 With extended safety system (proactive passenger protection system, basic and front) - това нищо не ми говори
8T8 Adaptive cruise control (with "follow-to-stop") and speed limiter - стандартен ACC ли е това или "follow to stop" e нещо допълнително ?
GM1 Standard electronic engine sound - предполагам пуска звук перз колоните ?
GP1 Vehicles with special upgrade measures - ?
VL3 Extended and proactive pedestrian protection - Предполагам разпознава пешаходци и спира, но защо е extended ?
YOS Preparation for We Connect and We Connect Plus - как мога да се възползвам и да имам приложението на телефона или е само след плащане ?
WBH "Business Premium" package incl. navigation system - какво представлява ?
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”