След обикалянето по автокъщи и тотално отвратен от джамбазите, и след опита с некоректни обяви от частни лица, реших да си купя кола от познат съсед, на който му имам пълно доверие (стария ми Пасат Б3 го купих навремето от него и го търкалях 13 години безпроблемно). Та в момента съм собственик на Рено. Никога не съм подозирал, че ще карам френска кола, ама ето каква изненадка ми готвел животът.
Та Реното е Лагуна 2 Привилег комби, фаза 2, бензинов атмосферен двигател F4R 135 коня с монтиран газов инжекцион Ловато, черна и с черен кожен салон с алкантара в чудесно състояние. Купена на 165 х.км от частна обява в Германия от познатия ми, който я е карал 7 години тук и в момента е на 247 х.км. Колата е много пазена, няма никаква ръжда, обслужена преди 15 х.км. и със сменено масло преди 3 х.км. Лети джанти с предни гуми с още доста живот, задните са за смяна (догодина) и комплект 4 оригинални обикновени джанти със зимни гуми, карани малко. Колата от долната страна също е много добре за годините си (произведена ноември 2006 г,), прагове, калници (от вътре) са без никакви дупки и забележими ръжди. На прегледа ми дадоха еко 4. Карам я вече един месец и засега нямам никакви оплаквания с изключение на съединителя, който отделя високо и догодина трябва да се сменя, но това ми беше известно. Колата почти си я изпросих от комшията, човекът не беше тръгнал да я продава по принцип, но има и един Мерцедес и те така станах новият собственик. Дадох 6 хиляди лв. за нея. Дано да ми служи и на мен безаварийно, както и на комшията.
Моля за съвет при избор на конкретен Passat B6 2.0 TDI, код на мотора BMP
- zdravkop64
- Автомобил: Mercedes W213
- Двигател: E 400 V6
Re: Моля за съвет при избор на конкретен Passat B6 2.0 TDI, код на мотора BMP
Да дадеш 6 бона за 20 годишна кола, и то Рено, за мен е нелогично, но явно ти мислиш по друг начин. Пък и да очакваш да ти служи вярно и безаварийно тази доста стара кола... чудно ми е, но така си си преценил.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Дано си останете в приятелски отношения, просто когато един автомобил стигне такава възраст почват едни постоянни болежки, не защото човека е искал да те прецака или въпросната кола е лоша, просто 20 години не са пипани тия, неща. Ходова част, двигател, спирачки се амортизират най-силно и затова главно тях правим, но има и толкова много неща като ключалки, интериор, ламарини които с годините също започват да имат проблеми. Имах една А4ка 2.5tdi която си мислех, че като ревизирам мотора, просто ще карам… Продадох я след 2 години по мъките с малки ремонти, които стигнаха сериозна обща сума. Предполагам нещо от сорта имаше предвид и Здравко, но това щеше да е вярно и с пасат b6 който също е на възраст.
zdravkop64 написа:Да дадеш 6 бона за 20 годишна кола, и то Рено, за мен е нелогично, но явно ти мислиш по друг начин.
Ако е добре поддържана и няма ръжда, годините не са от толкова голямо значение. Отделно, че 6000лв в областта на колите са като 3000 преди пандемията. Само пробегът и покупката от частно лице ми звучат леко съмнително, но има и реални случаи. Хубавото на френските коли е, че като се обезценяват бързо има положителен страничен ефект - при поява на по-скъп ремонт хората ги разпродават на части, съответно по-лесно се намират части втора ръка и на народни цени.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Множко са за 20 годишно бензиново рено на 250+ км мой познат взе лагуна 3 за 5500лв 2.0 DCI на 200к км реални за една година каране само един маркуч на турбото е сменил мотора е с верига и не иска обслужване
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”