VW Passat избор за момче на 19 години

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Re: VW Passat избор за момче на 19 години

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 12 юли 2025 20:37

Темата е за коша. Автора нещо не проявява интерес.

cecoa1
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
Двигател: AVF

Мнениеот cecoa1 » Съб 12 юли 2025 21:38

Мда, ако ще се учи да кара, трябва кола в движение. От изброените Пасати, май всичките са потенциални паметници.

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Нед 13 юли 2025 11:09

Бензиновите мотори с директно впръскване (FSI/TSI) при Пасат Б6 имат славата на доста проблемни (харчат масло, трупат нагари и др. проблеми), та си мисля, че не са добра идея като цяло и особено за първа кола на младеж. По отношение на скоростната кутия, смятам, че по-добре да е ръчна. Първо, че DSG на тези години и километри може всеки момент да изиска ремонт значително по-скъп от смяна на съединителен комплект при ръчката, отделно, че като се научиш на ръчка няма да е голям проблем да караш и автомат, но обратното е по-тегаво. По отношение на размера на колата съм на малко по-различно мнение от колегите, не виждам нищо лошо да се учиш на по-голяма кола, като се научиш на такава после с лекота ще се справяш и с по-малки. То че ще има ожулвания и чуквания ще има, но то и евентуалния Голф ще ги има, а не мисля, че има голяма разлика между цената за отстраняването им при Голф и Пасат, ако изобщо ще се отстраняват. Освен това смятам, че Пасата предлага по-висока степен на пасивна безопасност от голфа, най-малкото заради размерите си.
По отношение на мощността съм съгласен, че е по-добре за първите години да не е много голяма, да не се изкушава да се сили и съревновава с другите по светофарите.
Ако Пасат Б6 му харесва, може би един такъв с 1,9 ТДИ, ръчка, (от вариантите без ДПФ), може би ще отговори и на неговите изисквания и на посочените по-горе препоръчителни ограничения за млад шофьор.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”