Трябва собственика на колата да е там при проверката, поне през март беше така в Соифя. Другия вариант е, чрез познат катаджия.
Това обаче е проверка дали дадена кола се издирва, а не дали е крадена. Тоест тя може да е крадена, но още да не е обявена за издирване.

Как да разберем дали колата не е крадена преди покупката?
Re: Проверка в КАТ дали автомобила се издирва?
Ами колко е помеждутъка - щото пича май беше карал колата около 2-3 години май?
Re: Проверка в КАТ дали автомобила се издирва?
Абе незнам аз ама като регистрирах моята кола нещо не можаха да намерят някав номер по двигателя ли како беше незнам че ме пращаха по някакви комисии и т.н.Направо не бях спал 3 дена като знаех че може да изгоря с 10 бона такаче трябва да се внимава май.
Крадена кола / проверка
Колеги харесал съм си една арна колица. В момента е с холандски номера и не е в София. Тъй като не е малко пари как да избегна да пия студената вода. Евентуално да накарам собственика да я регистриря в Пловдивския КАТ? Както разбирате е нов внос.
Re: Крадена кола / проверка
Аз така купих мойта накрах ги да я регистрират в КАТ Русе на тяхно име, като аз платих разходите. После с русенските номера и договор смених регистрацият в София
DoH_KuXoT написа:Аз така купих мойта накрах ги да я регистрират в КАТ Русе на тяхно име, като аз платих разходите. После с русенските номера и договор смених регистрацият в София
А в София правиха ли й пак проверки на колата ?
-
- Автомобил: Golf 3 AFT
- Двигател:
- Контакти:
Re: Как да разберем дали колата не е крадена преди покупката?
При първа регистрация на автомобила в България, задължително се прави тази справка, дали колата е крадена или издирвана за някакъв си случай!
А, когато колата е вече регистрирана с Български номера, а не чуждестранни. Изискваш с договора от нотариуса в КАТ, справка дали МПС-то има досие в КАТ в момента. Те ще ти кажат да или не, ако е не. Пререгистрираш и си ти! :) УСПЕХ и дано всичко да е наред!
А, когато колата е вече регистрирана с Български номера, а не чуждестранни. Изискваш с договора от нотариуса в КАТ, справка дали МПС-то има досие в КАТ в момента. Те ще ти кажат да или не, ако е не. Пререгистрираш и си ти! :) УСПЕХ и дано всичко да е наред!
- IceHeart
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.8 AGN
Много са относителни нещата. Преди години колега от форума изгоря по подобен начин. Купи кола с Софийска регистрация от колега от форума, и след като отиде да я регистрира в друг град извън София, се оказа "Крадена" но преди години! После 2 год. или нещо от сорта беше, чакаше момчето да си я вземе. Да успя, за негова радост. Но имайте едно на ум! В тая подкупна държава, колко му е да платят на куката и после пак да изгориш. 

-
- Автомобил: Golf 3 AFT
- Двигател:
- Контакти:
Netasq написа:А кой е най-безболезненият начин ?
А, според теб кой е най - болезниния?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Като всичко в Бъргария най-добре и тук нещата се решават най-добре с връзки
Намираш връзка в полицията и с номера на рамата и двигателя /двигателя е за всеки случай по принцип трябва само рамата/ ти правят проверка в системата !

-
- Автомобил:
- Двигател:
IceHeart написа:Много са относителни нещата. Преди години колега от форума изгоря по подобен начин. Купи кола с Софийска регистрация от колега от форума, и след като отиде да я регистрира в друг град извън София, се оказа "Крадена" но преди години! После 2 год. или нещо от сорта беше, чакаше момчето да си я вземе. Да успя, за негова радост. Но имайте едно на ум! В тая подкупна държава, колко му е да платят на куката и после пак да изгориш.
За кой случай иде реч? Може ли линк?
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
DoH_KuXoT написа:Аз така купих мойта накрах ги да я регистрират в КАТ Русе на тяхно име, като аз платих разходите. После с русенските номера и договор смених регистрацият в София
Да ти кажа и това не е гаранция, че си постигнал желания ефект.Колите си излизат съвсем легално, особено от Италия. После правят врътки със тамошните застрахователи. Реално колата е регистрирана без никакъв проблем и след 3-4 месеца влиза в системата за издирване
Stivi написа:Като всичко в Бъргария най-добре и тук нещата се решават най-добре с връзкиНамираш връзка в полицията и с номера на рамата и двигателя /двигателя е за всеки случай по принцип трябва само рамата/ ти правят проверка в системата !
те това е!
едно време кияците пред КАТ вършеха и тази "услуга" срещу 10-тина лева. Ама последният път (преди 3 години) ми обясниха, че вече не работи схемата. Разбираш единствено на канала. Ако вратата на гаража се отвори - все е ОК.
А това, че е регистрирана някога в някой КАТ, няма абсолютно никакво значение .. Враца са първенци, знам поне 2 коли, които ще си се карат с врачански номера до последно.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”