Как да разберем дали колата не е крадена преди покупката?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Re: Проверка в КАТ дали автомобила се издирва?

Мнениеот maxpayne » Нед 26 юли 2009 22:15

Трябва собственика на колата да е там при проверката, поне през март беше така в Соифя. Другия вариант е, чрез познат катаджия.

Това обаче е проверка дали дадена кола се издирва, а не дали е крадена. Тоест тя може да е крадена, но още да не е обявена за издирване.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 27 юли 2009 9:01

Ами колко е помеждутъка - щото пича май беше карал колата около 2-3 години май?

Потребителски аватар
ivdims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivdims » Пет 31 юли 2009 20:35

Абе незнам аз ама като регистрирах моята кола нещо не можаха да намерят някав номер по двигателя ли како беше незнам че ме пращаха по някакви комисии и т.н.Направо не бях спал 3 дена като знаех че може да изгоря с 10 бона такаче трябва да се внимава май.

Потребителски аватар
Netasq
Автомобил:
Двигател:

Крадена кола / проверка

Мнениеот Netasq » Пет 16 сеп 2016 5:27

Колеги харесал съм си една арна колица. В момента е с холандски номера и не е в София. Тъй като не е малко пари как да избегна да пия студената вода. Евентуално да накарам собственика да я регистриря в Пловдивския КАТ? Както разбирате е нов внос.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Re: Крадена кола / проверка

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 16 сеп 2016 6:53

Аз така купих мойта накрах ги да я регистрират в КАТ Русе на тяхно име, като аз платих разходите. После с русенските номера и договор смених регистрацият в София

Потребителски аватар
Netasq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Netasq » Съб 17 сеп 2016 5:52

DoH_KuXoT написа:Аз така купих мойта накрах ги да я регистрират в КАТ Русе на тяхно име, като аз платих разходите. После с русенските номера и договор смених регистрацият в София

А в София правиха ли й пак проверки на колата ?

dimitar.dimitrov
Автомобил: Golf 3 AFT
Двигател:
Контакти:

Re: Как да разберем дали колата не е крадена преди покупката?

Мнениеот dimitar.dimitrov » Съб 17 сеп 2016 5:59

При първа регистрация на автомобила в България, задължително се прави тази справка, дали колата е крадена или издирвана за някакъв си случай!
А, когато колата е вече регистрирана с Български номера, а не чуждестранни. Изискваш с договора от нотариуса в КАТ, справка дали МПС-то има досие в КАТ в момента. Те ще ти кажат да или не, ако е не. Пререгистрираш и си ти! :) УСПЕХ и дано всичко да е наред!

Потребителски аватар
IceHeart
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.8 AGN

Мнениеот IceHeart » Съб 17 сеп 2016 7:39

Много са относителни нещата. Преди години колега от форума изгоря по подобен начин. Купи кола с Софийска регистрация от колега от форума, и след като отиде да я регистрира в друг град извън София, се оказа "Крадена" но преди години! После 2 год. или нещо от сорта беше, чакаше момчето да си я вземе. Да успя, за негова радост. Но имайте едно на ум! В тая подкупна държава, колко му е да платят на куката и после пак да изгориш. :c020

Потребителски аватар
Netasq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Netasq » Съб 17 сеп 2016 7:49

А кой е най-безболезненият начин ?

dimitar.dimitrov
Автомобил: Golf 3 AFT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dimitar.dimitrov » Съб 17 сеп 2016 7:54

Netasq написа:А кой е най-безболезненият начин ?

А, според теб кой е най - болезниния?

Потребителски аватар
Netasq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Netasq » Съб 17 сеп 2016 9:51

Да я конфискуват от КАТ

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 17 сеп 2016 12:30

Като всичко в Бъргария най-добре и тук нещата се решават най-добре с връзки :th_up Намираш връзка в полицията и с номера на рамата и двигателя /двигателя е за всеки случай по принцип трябва само рамата/ ти правят проверка в системата !

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 17 сеп 2016 13:05

IceHeart написа:Много са относителни нещата. Преди години колега от форума изгоря по подобен начин. Купи кола с Софийска регистрация от колега от форума, и след като отиде да я регистрира в друг град извън София, се оказа "Крадена" но преди години! После 2 год. или нещо от сорта беше, чакаше момчето да си я вземе. Да успя, за негова радост. Но имайте едно на ум! В тая подкупна държава, колко му е да платят на куката и после пак да изгориш. :c020

За кой случай иде реч? Може ли линк?

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Съб 17 сеп 2016 14:16

DoH_KuXoT написа:Аз така купих мойта накрах ги да я регистрират в КАТ Русе на тяхно име, като аз платих разходите. После с русенските номера и договор смених регистрацият в София

Да ти кажа и това не е гаранция, че си постигнал желания ефект.Колите си излизат съвсем легално, особено от Италия. После правят врътки със тамошните застрахователи. Реално колата е регистрирана без никакъв проблем и след 3-4 месеца влиза в системата за издирване

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Съб 17 сеп 2016 14:17

Stivi написа:Като всичко в Бъргария най-добре и тук нещата се решават най-добре с връзки :th_up Намираш връзка в полицията и с номера на рамата и двигателя /двигателя е за всеки случай по принцип трябва само рамата/ ти правят проверка в системата !

те това е!

едно време кияците пред КАТ вършеха и тази "услуга" срещу 10-тина лева. Ама последният път (преди 3 години) ми обясниха, че вече не работи схемата. Разбираш единствено на канала. Ако вратата на гаража се отвори - все е ОК.

А това, че е регистрирана някога в някой КАТ, няма абсолютно никакво значение .. Враца са първенци, знам поне 2 коли, които ще си се карат с врачански номера до последно.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”