bb_bg написа:Но защо ти, а и повечето от другите не помогнете за Touareg-а - мнение за него или помощ къде мога да почета повече за впечатления на потребители (в Български и/или сайт на Английски...)?

Карам R2.5.
Това за шума са глупости. Шумен в сравнение с какво?
Макар двигателя да е по-слаб от V6, съм особено впечатлен от ускорението при високи скорости - от 100 до 120 дърпа като от 0 до 20. Не си падам по скоростно каране и не мога да кажа как е при скорости над 150-160. Пък и то си е забранено, нали така?
Нямам гуми за офроад, та не съм го пробвал в екстремни ситуации, но по селско-планински пътища (на сухо, при наклон до ~15-20%) е като танк - особено при включен демултипликатор няма спиране. Същото е и на пясък - даже без изпускане на гумите минава спокойно по плажа на някои диви места.
Недостатък (общо взето присъщ на всички големи коли) - лоша видимост - от мястото на водача не се вижда нито един габарит. Парктроника в такива ситуации не е лукс а необходимост - поне на първо време.
Преди седмица спуках гума (задна). При скорост около 70-80 км не се усеща изобщо докато не легна на джантата и не започна да "вие". Не ми е за първи път да пукам гума, та докато не слязох за да видя какво става не си и помислих че е от гумата.
Та чак след покупката на нова гума установих, че системата за следене на налягането в гумите (липсва в моята конфигурация) също е полезно нещо и си струва парите.
Разход - според книжката.
Комфорт - несравним даже с Мерцедес ML. Вози по-приятно и по-плавно. В този смисъл е съпоставим с возенето на BMW X5.
Управлението (поне за мен) е по-добро от ML. Но това си е вече много субективно.
Абе харесва ми