правилен избор ли е VW и по-специално Touareg 3.0 TDI/Aut ?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Вто 28 авг 2007 14:38

bb_bg написа:Едиственото, което е вярно от изброеното е че двигателя е шумен. И то не непоносимо шумен.

ОК, може и да греша... Мнението ми за "помпа-дюза" двигателите е от специализираните списания (никога не съм пробвал лично)...

Но защо ти, а и повечето от другите не помогнете за Touareg-а - мнение за него или помощ къде мога да почета повече за впечатления на потребители (в Български и/или сайт на Английски...)? :?:[/quote]

http://www.clubtouareg.com/forums/

bb_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bb_bg » Вто 28 авг 2007 14:40

StS написа:
bb_bg написа:
StS написа:По добре си земи 3.6 бензинец.. по добре ще е от дизеляка ..първо дизеляка ще поскъпва ..тоз двг е бая скъп за подръжка след извесно време...а и се каниш да зимаш 2ръка дизеляк ? по-доре не.. а и сравнено с динамиката на бензинката ...

Е, бензина ще ми харчи доста... Какво имаш в предвид като казваш, че този двигател ще е скъп за поддръзка? По-скъп от бензиновия ли? Защо?

Ами знам за дизела попринцип на определени км му се сменят филтри ,масла и т.н което за тъкъв клас двг със сигурност е много скъпо ,говоря в момента малко така наизуст но ако държиш ще погледна кое кога се сменя и колко струва и ще ти кажа...докато бензина знам че звъчи глупаво но и метан можеш да сложиш в един момент , сега за такава кола нз сигурно ще се смеете но защо не ? Ще се возиш буквално за безпари има улекотени бутилки с неголям р-р и ще видиш че не е толкова лошо..
Докато дизела ако е зверен двг-то се изчерпва ресурса много по-бързо. Респективно по-скъпо ще излезе ремонта. От друга страна имам лошо впечатление от 6-7 годишните дизели които се продават из европата..

С това мнение не искам да ангажирам никои...Просто общи впечатления.

Да ти споделя субективното си мнение - усещането за "тяга" и "директен контакт" от този 3.0 TDI двигател е неповторимо... Как да го опиша... - като усещането от погалването на млад и красив женски бюст... :oops:

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Вто 28 авг 2007 14:41

Ето ти форум на немски:
http://www.touareg-freunde.de/forum/
ето и на английски:
http://www.clubtouareg.com/forums/

Потребителски аватар
flash
Автомобил: Golf III GT TDI
Двигател: 1z 1994

Мнениеот flash » Вто 28 авг 2007 14:42

VW Touareg не се предлага с 3.6л двигател , а с 3.2 i V6 24V (220 Hp)(най-блiзкия до 3.0 тди) и ускорояват за едно и също време 9.9 сек от 0-100км/ч

А има един лаф- "да караш бензинов SUV e същото като да пиеш топла бира"

Така че няма спор , че ако ще e VW Touareg ще бъде TDI !!!

bb_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bb_bg » Вто 28 авг 2007 14:45

flash написа:VW Touareg не се предлага с 3.6л двигател , а с 3.2 i V6 24V (220 Hp)(най-блiзкия до 3.0 тди) и ускорояват за едно и също време 9.9 сек от 0-100км/ч

НЕ грешиш ли? В спецификацията за 3.0 TDI е записано ускорение 0-100 км/h за 8.9 s???

Потребителски аватар
realityman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот realityman » Вто 28 авг 2007 14:46

някои колеги се изказаха, че горял много, но според мен си е напълно нормален разхода ето и малко инфо:

Двигател редови
Брой цилиндри 5
Клапани на цилинтър 4
Компресия 18.5
Работен обем (cm3) 2460
Скоростна кутия 6 степенна автоматична
Ускорение 0-100 Km/h (s) 12.9
Максимална скорост (km/h) 179
Мощност (hp)/ Обороти 174 / 3500
Въртящ момент (Nm)/ Обороти 400 / 2000

Вид гориво дизел
Разход - градско 13.6
Разход - извънградско 8.1
Разход - комбинирано 10

ПП: този е 2.5 TDi но според мен 174 коня са си напълно достатъчни!

Последна промяна от realityman на Вто 28 авг 2007 14:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Вто 28 авг 2007 14:47

flash написа:VW Touareg не се предлага с 3.6л двигател , а с 3.2 i V6 24V (220 Hp)(най-блiзкия до 3.0 тди) и ускорояват за едно и също време 9.9 сек от 0-100км/ч

http://www.volkswagen.de/vwcms_publish/ ... vi-touareg

като цъкнеш на конфигуратор ще видиш че се предлага само 3.6 литров В 6 тва ако е по-стар двг вече нз

Потребителски аватар
flash
Автомобил: Golf III GT TDI
Двигател: 1z 1994

Мнениеот flash » Вто 28 авг 2007 14:48

bb_bg написа:

НЕ грешиш ли? В спецификацията за 3.0 TDI е записано ускорение 0-100 км/h за 8.9 s???

Гледам ги тука - http://catalog.auto.ru/catalog/cars/volkswagen/

може и да е грешна информацията :oops:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Вто 28 авг 2007 14:51

Мисля че в този сегмент този туарег за който говориш е най-доброто решение. И сервиза им е най добър. Мисля че това е оптималния избор.

bb_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bb_bg » Вто 28 авг 2007 14:53

flash написа:
bb_bg написа:

Гледам ги тука - http://catalog.auto.ru/catalog/cars/volkswagen/

може и да е грешна информацията :oops:

Вж. оригиналната информация в: http://www.volkswagen.de/vwcms_publish/ ... vi-touareg

Потребителски аватар
Tougi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tougi » Вто 28 авг 2007 23:12

bb_bg написа:Но защо ти, а и повечето от другите не помогнете за Touareg-а - мнение за него или помощ къде мога да почета повече за впечатления на потребители (в Български и/или сайт на Английски...)? :?:

Карам R2.5.

Това за шума са глупости. Шумен в сравнение с какво?

Макар двигателя да е по-слаб от V6, съм особено впечатлен от ускорението при високи скорости - от 100 до 120 дърпа като от 0 до 20. Не си падам по скоростно каране и не мога да кажа как е при скорости над 150-160. Пък и то си е забранено, нали така?

Нямам гуми за офроад, та не съм го пробвал в екстремни ситуации, но по селско-планински пътища (на сухо, при наклон до ~15-20%) е като танк - особено при включен демултипликатор няма спиране. Същото е и на пясък - даже без изпускане на гумите минава спокойно по плажа на някои диви места.

Недостатък (общо взето присъщ на всички големи коли) - лоша видимост - от мястото на водача не се вижда нито един габарит. Парктроника в такива ситуации не е лукс а необходимост - поне на първо време.

Преди седмица спуках гума (задна). При скорост около 70-80 км не се усеща изобщо докато не легна на джантата и не започна да "вие". Не ми е за първи път да пукам гума, та докато не слязох за да видя какво става не си и помислих че е от гумата.

Та чак след покупката на нова гума установих, че системата за следене на налягането в гумите (липсва в моята конфигурация) също е полезно нещо и си струва парите.

Разход - според книжката.

Комфорт - несравним даже с Мерцедес ML. Вози по-приятно и по-плавно. В този смисъл е съпоставим с возенето на BMW X5.

Управлението (поне за мен) е по-добро от ML. Но това си е вече много субективно.

Абе харесва ми :)

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Сря 29 авг 2007 8:13

само да вметна, двигателите произведени след 2006 г. са Comon Rail :wink:

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Сря 29 авг 2007 13:03

shenko написа:само да вметна, двигателите произведени след 2006 г. са Comon Rail :wink:

и според мен е така.

iwanst
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iwanst » Сря 29 авг 2007 13:28

Човека маи си го купи вече ма неще да се похвали....:)))
Да му е честит де...

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Сря 29 авг 2007 13:45

До тук има точно едно мнение на човек, които наистина кара такава кола, макар и с нетакъв двигател.
Всички сме много компетентни, но само с четене на сухи статистики или гледане в нета или по телевизията не става.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”