Съвет за Passat

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Gal

Мнениеот Gal » Пон 22 окт 2007 12:12

drakano написа:Виждам, че има сериозна дискусия по темата, и понеже и аз си избирах кола сумати месеци и имам опит.За 20к лева можеш спокойно да вземеш 5.5 дизел 130нр. Дюзите не ги мисли има си профилактики а и добавки за горивото, които чистят дюзите.Ако зимаш бензин примерно да речем горе споменатия мотор ADR можеш спокойно да му слжиш газов инжекцион BRC, който е доста интелигентен и ще караш голяма удобна кола с много малко средства.По въпроса за останалата поддръжка никакъв Юнитрейд, смяна ангренаж с труд на мен ми струва 300лева в сервиз не някой приятел.Предницата - не е чак толкова зле колкото го пишат, носачите не са чак толкова скъпи колкото бяха преди, плюс това и турски да сложиш няма да е зле защото аз не се страхувам от части правени там страхувам се от части Made in E.U.И не забравяй да прочетеш темата за това какво да гледаш като си купуваш кола-мен много ми помогна.

300 лева са ти частите, или труда?
Комплект ремък+ ролки е около 300-350 лева само. Както казах ролката на климатроника беше около 160, ремъка на алтернатора не помня, масло,филтри,антифриз ~200 лева ... колко станаха?
За по-малко от 100 лева не вярвам някой да се навие да ти ги смени. Хамалогия си е...
Аз ги сменях, въпреки, че има гаранция 120к км на оригиналните, а беше на около 50к истински...Тук се гледа не само пробег, а и години и "майстори"...
Освен това трябва да е чисто луд някой да си вкара кола, особено от Италия, и да не смени консумативи..

Потребителски аватар
drakano
Автомобил: S6 2.2TQ ABT
Двигател: AAN
Контакти:

Мнениеот drakano » Пон 22 окт 2007 14:39

Става въпрос за смяна само на ангренаж като цените са около:
Ролка голяма INA:90лв.
Ролка малка INA:50лв.
Ремък Gates :39лв.
Работа около 110-130лв.+ едни болтове дето се сменят.

Това което колегата е написал е може би за вариант при който не може да се намери голямата ролка и се правят разни галимации и смяната става по-скъпа.Поне на мен в сервиза, който ми смениха ремъка ми казаха така, даже бяха супер учудени че съм си намерил правилната ролка.
Лентов ремък и водна помпа не съм сменял.

Потребителски аватар
jeinow
Автомобил: Golf 5 Variant
Двигател:

Re: Съвет за Passat

Мнениеот jeinow » Сря 19 мар 2014 10:54

gigaset написа:Здравейте,вкарал съм се в един голям филм:)
Да почна от начало, скоро предстои покупка на нова кола решил съм да отида до Италия там имам човек които се занимава с коли и може да помогне.Бюджета е 20000лв
Та много бях мераклисан на BMW 320D E46 ама като разбрах че е безбожна подръжката на тая кола и се отказах и си се върнах пак към VW,колебанието е междуPassat В5 и В5,5 TDI знам че предницата е калпава алуминиева и какво ли не сам слушал но като чета постовете тук като изключим ходовата част другото е поносимо,Въпроса е ако може да дадете савет кой от двата да гледам за какво да гледам в него,какъв е разхода тъй като аз на ден правя 100 - 150 км

Колега,аз карам Пасат Б5 от 3 години и да предницата наистина е много калпава (ако не си вземеш нещо качествено),но от към возия и разход са перфектни ( разхода извън града при нормално каране е 5/100- 5,5/100 най-много а градско се качва до към 10/100.Моят мотор е 1.9 ТДИ 90 конски сили и си е доста грамотен.. от 6 години е собственост на семейството ми и по двигателя сме сменяли само масло,ремъци и ролки. Като цяло съм доста доволен от колата си :)

Потребителски аватар
kole7o
Автомобил: VW PASSAT B6
Двигател: BKP

Мнениеот kole7o » Сря 19 мар 2014 16:47

Приятел ти май не си видял от коя година е темата.Колегата сигурно е забравил кога е продал колата :mhihi :beer

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Чет 20 мар 2014 9:28

jeinow написа:
gigaset написа:Здравейте,вкарал съм се в един голям филм:)
Да почна от начало, скоро предстои покупка на нова кола решил съм да отида до Италия там имам човек които се занимава с коли и може да помогне.Бюджета е 20000лв
Та много бях мераклисан на BMW 320D E46 ама като разбрах че е безбожна подръжката на тая кола и се отказах и си се върнах пак към VW,колебанието е междуPassat В5 и В5,5 TDI знам че предницата е калпава алуминиева и какво ли не сам слушал но като чета постовете тук като изключим ходовата част другото е поносимо,Въпроса е ако може да дадете савет кой от двата да гледам за какво да гледам в него,какъв е разхода тъй като аз на ден правя 100 - 150 км

Колега,аз карам Пасат Б5 от 3 години и да предницата наистина е много калпава (ако не си вземеш нещо качествено),но от към возия и разход са перфектни ( разхода извън града при нормално каране е 5/100- 5,5/100 най-много а градско се качва до към 10/100.Моят мотор е 1.9 ТДИ 90 конски сили и си е доста грамотен.. от 6 години е собственост на семейството ми и по двигателя сме сменяли само масло,ремъци и ролки. Като цяло съм доста доволен от колата си :)

Както каза колегата темата е много стара ! Ама ти този разход 10л градско на 100км как го постигаш ? Или нещо си сбъркал със сметките или си местния Нико Розберг ( пилот от формула 1 ).

Потребителски аватар
jeinow
Автомобил: Golf 5 Variant
Двигател:

Мнениеот jeinow » Чет 09 апр 2015 18:50

Само газ и успех на завоите :Д

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”