Регистриране на автомобил в данъчна служба
- Hristov838
- Автомобил:
- Двигател:
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
- PostMortem
- Автомобил:
- Двигател:
Няма значение откъде сте я взели. Важното е да имате договор за покупка директно от предишния собственик(чужденеца). Такъв договор пишат и някои автокъщи
Тогава не се плащат 3%(но трябва да дадете на агенция да ви преведе договора), при всички други случаи са дължими.
@Hristov838 пробвай този данъчен калкулатор. Не знам дали е верен, на моята и сметнаха данъка като подавах документите и ми излезе към 26лв.

@Hristov838 пробвай този данъчен калкулатор. Не знам дали е верен, на моята и сметнаха данъка като подавах документите и ми излезе към 26лв.
Бележка за катализатор
Имам следното питане към колегите с автомобили до 1.8 куб. см и 100 к.с., във връзка с регистрацията им в общината:
искали ли са ви документ доказващ, че имате действащ катализатор, за да може да ползвате отстъпката от 50 % от данъка. Чувам, че в някои райони на София, примерно Лозенец, искали такъв документ особено за по-стари автомобили.
искали ли са ви документ доказващ, че имате действащ катализатор, за да може да ползвате отстъпката от 50 % от данъка. Чувам, че в някои райони на София, примерно Лозенец, искали такъв документ особено за по-стари автомобили.
- sstambo
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: BVK 2007
даньк
колеги аз наскоро си взех моята ,за миналата година не е плащан даньк ,за пред нотариуса внесохмо в банка 15 лв даньк за 2008 сега като ида да я регистрирам ще ме карат ли да плащам данька и за предходната година като несьм бил собственик аз?а е 95г 2.0i ,115к.с
- raziel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За тези който са закъснели да кажа че глобата е от 10 до 50лв.
Но ако не я регистрирате 2 години глобата губи давност
Аз моя пасат не съм го регистрирал още а е купен Юни 2006г, и ходих вчера да го регистрирвам че ще го продавам, а продажба без платен данък не може.
На Пасат 1.8Т 1999г данъка е 171лв на година, почти колкото на апартамента ми в младост 1
Но ако не я регистрирате 2 години глобата губи давност

Аз моя пасат не съм го регистрирал още а е купен Юни 2006г, и ходих вчера да го регистрирвам че ще го продавам, а продажба без платен данък не може.
На Пасат 1.8Т 1999г данъка е 171лв на година, почти колкото на апартамента ми в младост 1

- raziel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз ли колко платих...?
Платих 2 години данък(1/2 за 2006, 1 за 2007, 1/2 за 2008) ~ 350лв + 129лв данък на общината за предобиването на колата което е 2% от стойноста на фактурата за покупка. Данъка е 2% за коли придобити преди влизането ни в ЕУ и 2,5 за коли закупени след това.
Глоба не съм плащал.
Платих 2 години данък(1/2 за 2006, 1 за 2007, 1/2 за 2008) ~ 350лв + 129лв данък на общината за предобиването на колата което е 2% от стойноста на фактурата за покупка. Данъка е 2% за коли придобити преди влизането ни в ЕУ и 2,5 за коли закупени след това.
Глоба не съм плащал.
- raziel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
zaro написа:това значи ли че когато и да си регистрираш колата си плащаш данък от датата на придобиване като поп?
Да, изобщо не ти приемат документите за регистриране ако не им дадеш бележка за платен данък + копие от фактурата.
Само да вметна че опашките в данъчното са жестоки, затова попитайте за ИБАН и "код на плащане" които се пише в причина на платежното, и ходете в най близката банка, изобщо не стойте да чакате с още 100 пенсионера...
Другият вариант е кафе и усмивка на девоиката на гишето и тя ти взима парите направо без да минаваш през касата...

- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Да ви разкажа за моят опит в данъчното. Колата я имам от ноември 2006, почти две години вече не съм плащал данък. Обаче сега въведоха тези новите винетки за паркиране по местоживеене в "Синята зона", пред нас е така. Не стига че искат 70лв. на година за да си паркирам пред къщата ми, ами трябва като си купуваш този стикер да носиш документ за платен данък. Та се наложи да ходя в данъчното. Знам че глобата е от 20 до 200лв. Отивам и се държа супер любезно за да не ме накажат с голяма глоба. Жените се оказаха печени и не ми наложиха изобщо глоба, само ме накараха да платя 2% местен данък, които бяха 50лв. в моя случай и данъка за 2007 и 2008 години , по 26лв. на година, всичко общо 102лв. Като ходите им казвайте че имате катализатори, това намалява годишния данък с 50%, не искат документ дали наистина има катализатор, на чистна дума е работата.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”