Какво Поло да си купя: Дизел или Бензин

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
yotov_uktc
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво Поло да си купя: Дизел или Бензин

Мнениеот yotov_uktc » Пон 08 юни 2009 22:34

е след 20 мнения за бензин аз как да кажа дизел :) ей така :D аз имам въпросното поло 1.9д 96-97г. излезе ми около 150 лв за задължителните консумативи като го взех..и от там съм взимал само зимните гуми,4 свещи и батерия :) карам го вече почти година и не мога да се оплача..най-вече от разхода които средно е не повече от 5.5..без значение градско или 160 по магистралата... изборът е твой..наистина много зависи на каква кола ще попаднеш...аз я взех в присъствието на майстор... успех :да:

Потребителски аватар
M_POLO
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: CBAB

Мнениеот M_POLO » Пон 08 юни 2009 23:38

бензин :!: за да ти е мирна главицата :wink:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 09 юни 2009 9:13

До скоро нямах преки наблюдения над 1.9 дизел и не съм се изказвал за нито едно от дете ,но сега вече смело мога да заявя бензин (без 1.0 :) )

Потребителски аватар
stoickov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoickov » Вто 09 юни 2009 11:12

Естествено, че дизел - нискооборотен, икономичен, дълговечен,сменяш редовно масла и филтри и ще ти омръзне да го караш.

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Вто 09 юни 2009 12:25

Поло класик TDI ще ти хареса със сигурност,по-скъпо е за подръжка,но си заслужава всеки лев.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Вто 09 юни 2009 12:35

Аз пък съм за бензин.... 1,4 60 коня АЕХ , 1,3 ADX - mono , здрави двигатели. 1,4 16 клапана троши скорости. Обичам да карам автомобил , дизела е за печкиии , тракториии, камиониии, автобусиии ...

Иначе конкретно за поло , 1.0 бензин , слабичък и ялов двигател (при все колко са карани преди да ги купим) , 1,3 ADX , 1,4 AEX APQ AKK и още там както го знаят, най доброто за поло , харчи достатъчно , върви премного за такава малка кола, 1,4 16 клапана - скритата GTI-ка трошим скорости секви ... не го аресвам , скъпичък малко и масло си хапва... , 1,6 моно - 75 коня , хубава машина, проста , здрава , и върви готино доста. 1,6 АЕК (ако намериш такъв , има на поло комби и класик) е най гот , харчи мааалко повече от 1,4 60 коня, но пък 101 коня си е друга бира.....

Потребителски аватар
abudala
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот abudala » Вто 09 юни 2009 22:10

здравеи колега БЕНЗИНА му е маиката моито поло е 1.0 - 45hp с метални колектори става идеално за гас колата не е от наи барзите но за гратско се е отрепала !!

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Сря 10 юни 2009 7:03

За 5000 лв. братле каквото и поло да вземеш-трябва да е китка.Като знам кави са цените напоследък по автоборсите.Карам дизелово поло 1.9 АЕF 64 hp 98 гд.Малко шумен двигател,капризен-верно е харчи малко нафта в града и извън града.То anbuch го покара малко и не остана много доволен но .....! Проблемна е скоростната кутия-невъзможно е да се намери,за да смениш въздушен филтър требва да разкачаш цялата предница :screwy ,доста главоболия има с нея! Но пък сам инат и няма да я сменям -ше я карам! Иначе си върви колицата,малко е тромава-дизела е малко мързелив :012: .Но засега върви,двигателя гори всичко-нафта от туби,олио.промишлена нафта-облизва се и чака за още :Mr Green Fun .Но ти си вземи бензиново поло-по малко нерви ще има-за тези парички 6N2 2000 гд. в отлично състояние ще намериш!

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Сря 10 юни 2009 7:38

ами колегата е питал преди повече от година, вероятно отдавна е избрал. Иначе аз съм твърдо за дизел :beer

John3V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот John3V » Сря 10 юни 2009 8:01

Dizel_fen написа:...за да смениш въздушен филтър требва да разкачаш цялата предница :screwy ,доста главоболия има с нея!...малко е тромава-дизела е малко мързелив...

Нещо не мога да се съглася с теб.
1 Въздушния филтър се сменя за норматив, ама на канал.
2 Ела да те повозя у дзверо да видиш, не може ли да върви.
3 Нищо не харчи. Зимата направих извънселско 4.8/100, като по магистралата 110-120 но е имало и нерядко и 160, в града - 5.5/100 (от омв 6.5/100) а лятото с климатика 6 извън и малко над 6.5 в града. Без клима - с по литър и отгоре пада разхода. Максимална скорост, до която съм я тествал 175км/ч с широките гуми и не трепва от пътя.

Народна поговорка: не е важно, колко коня има под капака, а какво магаре седи зад волана.

Към колягата с питането - ако не си е купил все още - сега е момента.
Каквато и да избереш - ти ще си я караш, за втората употреба няма гаранции. И бензинка и дизел съм карал - все едно ми е, ама печката има зверски въртящ момент, дето дава доста по-голям кеф.

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Сря 10 юни 2009 18:40

Човек и аз карам същото поло-АЕФ,1.9 Д-нищо лошо хубава е колата,върви си-то зависи и от крака на водача!Но частите и се намират трудно и са адски скъпи!Иначе не се чупи лесно-двигателя е много тъп и издръжлив,стига да се поддържа редовно и да го глезиш с хубаво масло и нафта с добавки love.vw

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Чет 11 юни 2009 11:47

freestyler911 написа:Аз пък съм за бензин.... 1,4 60 коня АЕХ , 1,3 ADX - mono , здрави двигатели. 1,4 16 клапана троши скорости. Обичам да карам автомобил , дизела е за печкиии , тракториии, камиониии, автобусиии ...

....... , 1,3 ADX , 1,4 AEX APQ AKK и още там както го знаят, най доброто за поло , харчи достатъчно , върви премного за такава малка кола, 1,4 16 клапана - скритата GTI-ка трошим скорости секви ... не го аресвам , скъпичък малко и масло си хапва... ....... 1,6 АЕК (ако намериш такъв , има на поло комби и класик) е най гот , харчи мааалко повече от 1,4 60 коня, но пък 101 коня си е друга бира.....

Хахх ,бе то и аз съм болен фен на бензина,ама ако карах такива 1.4 бИгачки с 60 к.с . съвсем нямаше да твърдя,че обичам да карам автомобили.Ся не искам да те обиждам по никакъв начин,ама ми се струва,че не си карал някакъв що годе съвременен ТУРБО-дизел с директно впръкскване,щото просто нямаше да твърдиш такива неща за TDI,особено пък в сравнение с 1.4 и 1.3.Единствено си прав за 1.6 101 к.с. че върви незначително повече от 90 к.с. ТДИ с цената на брутално гонене по обороти през скоростите и с цената от близо 10л./100 км.разход на бензин ,а за 110 к.с. въобще не може да се доближи до гадната нафта ,печка ,автобус ,сажда,въглищарка ,трактор,орехи под капака и квот още се сетиш,ко пробваш пък тъпата помпа-дюза пък съвсем ще си промениш мнението,в смисъл дори да не ги заобичаш нафтите,поне ще ти направи впечатлени,че се карат много приятно и лениво ,без много смени на скорости и все си имат достатъчно тяга.Е това си е само моето мнение,което естествено не е обвързващо,но мен лично ме радва тягата на ТеДито в най-често използваните скоростни диапазони ,независимо,че карам някъв 1.8 Т..ъп бензин :wink: и почти няма ВАГ мотор дето да не съм го карал на почти всякви комбинации mhihi mhihi

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Чет 11 юни 2009 12:54

ами карал съм тедита доста , като почнеш на ваг 1,9- 90 коня и 110 кона, карал съм и опелските 2.0 тедци , и 1,7 ТДЦИ, карал съм и някакъв на хюндай 2.0 теди , форд 1,6 тдци , чисто новичък , карал съм и полото 1,9 сди. Не съм казал че не са приятни за каране, или нямат тяга, но пък съм бил горд притежател и на 3,1 6 цилиндров атмосферен понтиак гранд американ , карал съм и 1,6 АЕК-то на ФВ карал съм и 2.0 150 коня на форд фокус, карал съм и широкото новото 2.0 200 коня, карал съм и пасат 1,8 турбото , карал съм и 3.1 понтиак v6 turbo 4х4 .... което си е машина.... и там умрелите , като мойто поло, както и АДХ-то и дизела, и там разни други таралясници .... и мога с ръка на сърцето да кажа, ако имам достатъчно средства не бих си купил дизел, бензина е моя мотор, и звук и ..... миризма на бензин ме побърква... и турбото има някак си по остро свистене .... (всички знаем защо , не е нужно да се обяснява...) Ако автомобилът за теб е нещо малко по различно от превозно средство което да те предвижи от точка А до точка Б, и ако колата ти говори , а не просто работи... с една дума ако си с бензин в кръвта... не му мисли ..БЕНЗИН.

Последна промяна от freestyler911 на Чет 11 юни 2009 15:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doc_j » Чет 11 юни 2009 14:43

Е те тоя пост ако не накара човек да си купи бензинка, то какво тогава :)

Потребителски аватар
stelio_009
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stelio_009 » Пет 12 юни 2009 14:24

И аз съм пред същата дилема- бензин или дизел но вече реших ще си взема ДИЗЕЛ щом са по икономични и издръжливи... то това ми трябва, като си зема колата ще ви се похваля :banana

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”