Моторджии, какво мислите за Honda Hornet 600?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Чет 10 апр 2008 9:48

.. и аз да се изходя ..
.. много приятна машина е хорнета .. за каране и подръжка .. обаче .. на мен есента ми изтекоха очите по едно бандитче 600 в мото-зон за 5500 лв. 2003г. .. но .. и тази година ще си карам скутера .. рискувам да ме изгонят от къщи :lol: .. иначе .. хорнет .. или бандит .. въпрос на предпочитания .. макар че за бандит .. понякога съм чувал и не до там добри отзиви .. но според мен всичко се дължи на това какъв е бил предишния собственик .. 8)
П.С. .. за да не съм съвсем капо обаче .. си взех един Айрох и яке преди месец и нещо от louis.de .. много добри намаления имаше :twisted:

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Чет 10 апр 2008 19:03

Мотора си е много добър . Аз лично предпочитам този тип мотори пред разните пистарки от които после те боли шкембето от лягането върху резервоара :lol: , а и са по маневрени .Обърни внимание на маркучите до спирачните апарати по принцип са щамповани със датата на производство трябва да е еднаква с тази на мотора :),освен ако не са ги сменяли .Вземай не му мисли .... това е машината

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пет 11 апр 2008 0:49

Не че ще помогне за избора на Драго, но е полезен сайт по принцип. Всички марки, модели и данни, повечето и със снимки.
http://www.motorcyclespecs.co.za/

п.п. иначе по темата: почти 100hp и 12000rpm е напълно достатъчно, имайки предвив и по-изправената стойка. Изобщо няма да ти е скучно из София с него, супер е.

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Пет 11 апр 2008 14:42

Драго, що си го харесал тоз хорнет 8) .. щото е хубав ше кажеш, вярно е хубав е ама, ти сигурен ли си че това ти трябва. Сега аз да ти споделя няколко работи за него:

На първо място....... поне за мен бате тва зверче е ламя, под 10/100 в града няма да падаш.
След това бидейки високооборотен звяр, в ниските е осакатено, трябва да навъртиш до край за да усетиш на какво е способно.
След това, вече машината е стараааа 8 годишен мотор, тепърва ше береш ядове, окачването не е най - доброто както можеш да си представиш и да не забравяме че шасито не е сравнително евтино изпълнение....... Бих ти препоръчал Yamaha TDM850/900, за 5к може да се намери доста читава.... е и те имат проблеми, ама са доста по балансирани от хорнета....

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Пет 11 апр 2008 15:57

Мене Бандита също ми харесва. Хорнета е много добра машина и колкото помалко спойлери толко по добре.

Ако имаш парите зимай направо. Ма в софия се кара само на дълги ! иначе те мислят за колело. Аз даже си праих едно врме еопити (когато даже беше по спокойно от сега) Угаса фара...и все едно ме нема на улицата....пусна фара и горе долу ме забелязват и се пазат (може да си мислят че е жигула с 1 работещ фар ...де да ги знам)

Та неси е работа много.....

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Пет 11 апр 2008 16:47

Brezel написа:....... Угаса фара...и все едно ме нема на улицата....пусна фара и горе долу ме забелязват и се пазат (може да си мислят че е жигула с 1 работещ фар ...де да ги знам)

Та неси е работа много.....

.. говори ми .. до тук имам само три сезона без някой кретен да ме е свалил на земята .. преди 2г. почти влязох през предното стъкло на един бакшиш при него .. кретена му с кретен .. излетя се на червено .. най "красиви" са изпълненията като тръгне някой кьорав да прави обратен завой .. за последно ми го направи един идиот на Витошка /още беше отворена/ .. пред Дънкина .. хайде да не цепя повече езика ..
.. А ДАНО ТАЗИ ГОДИНА ДА МИ Е 4 СЕЗОН БЕЗ ИНЦИДЕНТ :081:
.. преди си правих експерименти .. но вече .. без каска .. яке .. с пушка не можеш да ме качиш на 2 гуми .. нищо че съм на скутер сега .. дънки + яке с протектори + каска ..

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 11 апр 2008 18:42

Драго взимай , но е много рисковано да се кара по нашите пътища. Дори и със запален фар много малко водачи и то толерантни те виждат и правят път. Дори и за извън градско е пак рисковано - никой не те пази, никой не те взема в предвид при маневра по пътя. То с автомобили сума ти хора загиват , а с мотор ..... В града хем си с кола и на фарове и пак те засичат, а с мотор не ми се мисли.А с мотора не си защитен. Тука няма никаква култура на движението а трябва да се пазят колоездачи и мотоциклетисти.

Иначе съм голям фен , много голяма тръпка е. Но се отказах след като на мой приятел му раздробиха коляното при маневра преди светофар / не те видях/ , а друг загина преди 2 г защото 1 самосвал реши , че трябва да завие точно пред него без дори да подаде сигнал. мигач/ .момчето което беше отзад още е с пирони и в краката и в ръцете.
Изборът е твой , но много много рискован.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 11 апр 2008 19:24

Драго аре батка метай се на тоя Хорнет и да се возиме,че след седмица излиза мойта машинка от боя 8) 8) 8)
а иначе3 да ти кажа в ниските е мало слабичък докато влезе в обороти,но при 4 цилиндъра е така....
минеш ли 5К оборота стаа веселбичка вече да знаеш
100 кончета са си
и безавариййно ей :) :lol: :lol: :lol:
умната

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Съб 12 апр 2008 0:20

абе аз ще съм от спокойните моторджий
ще си спазвам правилата и особенно ограниченията
че още помня как със скутер минах от грешната страна на парапета на един мост (външната mhihi :)

в софия не е нужно да караш с 150 с мотор за да си бърз
на мен ми стига само да съм отпред на светофарите

иначе първото нещо ще е да му сложа ксенон :wink:

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Съб 12 апр 2008 12:17

DragoGT написа:абе аз ще съм от спокойните моторджий

Тия сме ги слушали mhihi

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 12 апр 2008 14:10

CRX Racing написа:
DragoGT написа:абе аз ще съм от спокойните моторджий

Тия сме ги слушали mhihi

и не веднъж mhihi mhihi mhihi

еми аз точно това имах предвид,че като го караш бавно е кофти щото тръдничко поема в ниските,демек не е мноо мотор за пърпоркане викам аз :)
тряа ти кажа че моя е по удачен за тази цел за която казваш
а ето го и моя :
http://www.motorcyclespecs.co.za/model/ ... 0%2004.htm

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Съб 12 апр 2008 14:42

CBF500 взе мой колега, 2002-ра като нов за 3400лв. Хубаво моторче, малко е бавен в ниските но върви достатъчно за да ти е гот и да те духа вятъра.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 12 апр 2008 15:23

maniak написа:CBF500 взе мой колега, 2002-ра като нов за 3400лв. Хубаво моторче, малко е бавен в ниските но върви достатъчно за да ти е гот и да те духа вятъра.

нещо си се объркал май :roll:
то на двуцилиндровия силата му е баш в ниските ,точно там върви повече от 600 четорицилиндров,до към 3000 оборота
между другото добре го е зел,аз моя го платих 5К ама беше на 8000 км кат нов направо

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Съб 12 апр 2008 17:14

И този е кат нов.
Хич не се бъркам. В момента карам 650 с един цилиндър... е там има сила в ниските, CBF-а показва малко характер чак след 6.5-7к.
И неговия е на 8к, така пише на километража но и мотора не изглежда като да е каран:) Много добра сделка направи колегата според мен.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Съб 12 апр 2008 17:34

добре де откъде ги взимате на тези пари на тези километри? :shock

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”