Кола от Германия или Горубляне?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Германия или Горубляне ?

Мнениеот stefan4o » Нед 22 яну 2012 21:50

Aprilia написа:
brabus написа:Aprilia, може да ги оцени, но понеже не може да си ги позволи лъже сам себе си, че е прецакал пазара като си е купил "най-доброто" за най-малко пари.

Според мен не може колега, не може, ето една представителна извадка, която мисля че подкрепя твърдението ми
viewtopic.php?f=59&t=308130

веднага се почва фалшиви били километрите, ти луд ли си за 9000 ще вземеш v5,v6 всичките на малко км (малко малко от 123к до 126 mhihi mhihi ) и т.н добрите коли на нормални цени все още нямат почва в България, масовия човек дори и да има 9000лева няма да си купи Голф на 26к км ще си каже аз да не съм бълък и се скочи в "много запазена" 5-ца БМВ и ше почне да реве че тия гадни автотъргаши го изработили и му продали перфектна кола, па тя не била толкова перфектна mhihi

Има различни предпочитания. Един ще предпочете по-скромна кола на 40 000км, друг някой луксозен милионник. Аз например бих бил склонен да дам за автомобил като от гаража ми, само че в перфектно състояние и на реални малко километри пари, за които повечето биха предпочели да купят голф четворка :roll:

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Нед 22 яну 2012 22:09

hooligan_sk написа:
Aprilia написа:
brabus написа:Aprilia, може да ги оцени, но понеже не може да си ги позволи лъже сам себе си, че е прецакал пазара като си е купил "най-доброто" за най-малко пари.

Според мен не може колега, не може, ето една представителна извадка, която мисля че подкрепя твърдението ми
viewtopic.php?f=59&t=308130

веднага се почва фалшиви били километрите, ти луд ли си за 9000 ще вземеш v5,v6 всичките на малко км (малко малко от 123к до 126 mhihi mhihi ) и т.н добрите коли на нормални цени все още нямат почва в България, масовия човек дори и да има 9000лева няма да си купи Голф на 26к км ще си каже аз да не съм бълък и се скочи в "много запазена" 5-ца БМВ и ше почне да реве че тия гадни автотъргаши го изработили и му продали перфектна кола, па тя не била толкова перфектна mhihi

но подкрепя и твърдението на brabus :да:

Ма не мисля така, виж че има 9000 лева не е да ги няма, но няма да ги инвестира разумно а ще си купи гоуф в6 mhihi

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Нед 22 яну 2012 22:20

Aprilia, прав си. Явно сме малко, които знаят, че вариант добра кола и евтино и то едновременно го няма дори в научната фантастика.
През зимата на 2008/2009 г си търсих Голф 4 GTI. Условието ми беше да е след 2001 г (AUM мотор) и да е запазена. Под запазена разбирах всичко - външно, вътрешно, малък пробег и то доказуем.
Тогава тези голфове вървяха около 11-12000 лв. Бях заделил 16 000 лв. и щях да ги дам, но така и не намерих "моята кола" след 10-ки огледи по автокъщи и частни обяви. Още тогава мои познати, които не са облъчени от форума mhihi , ме обявиха за луд, че съм склонен да дам толкова много пари.
След 6 месеца обикаляне се предадох. Резултатът се вижда в гаража. Ръснах се близо 21 000 лв за Ауди А4 2003 г 4х4, постно като пушка, но с ясна и проверена история. Запазено колкото може да бъде запазена кола на 6 години. Доста познати пак ме обявиха за луд. Такива имало по 15 хиляди. Как да им обясня, че аз никога не си купувам кола с идеята, че като я продавам след време ще съм се набутал.
Просто съм от хората, които искат свястна кола и са готови да си платят за това.
В момента няколко души знаят, че съм почти на ръба да дам 34 - 35 000 за Голф 4 mhihi

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Нед 22 яну 2012 22:29

brabus написа:В момента няколко души знаят, че съм почти на ръба да дам 34 - 35 000 за Голф 4 mhihi

Хубавите р32-та са по толкова :Mr Green Fun mhihi

Иначе за останалото си прав :да: Една думичка описва всичко...балкански манталитет (опа май станаха 2 :oops: )

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 22 яну 2012 22:36

Лошото в България е че и много пари да дадеш гаранция няма че колата е читава

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Пон 23 яну 2012 9:50

KirilGeorgiev написа:Лошото в България е че и много пари да дадеш гаранция няма че колата е читава

Колега, зависи. Все си мисля, че ако вземеш кола от А2 или Капитолия, проблеми няма да имаш...

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 23 яну 2012 12:20

Искаш ли да ти разкажа как преди 5-6 години бях оставил една кола за продаване в А2 и мизерниците бяха източили половината антифриз Аз се чудя защо няма интерес а то още като дадеш контакт и почва да свети и пищи таблото :dummy:

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Пон 23 яну 2012 20:05

KirilGeorgiev написа:Искаш ли да ти разкажа как преди 5-6 години бях оставил една кола за продаване в А2 и мизерниците бяха източили половината антифриз Аз се чудя защо няма интерес а то още като дадеш контакт и почва да свети и пищи таблото :dummy:

OK. Явно греша. Дано в Германия парите да значат гаранция.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пон 23 яну 2012 20:24

sam_boha написа:
KirilGeorgiev написа:Искаш ли да ти разкажа как преди 5-6 години бях оставил една кола за продаване в А2 и мизерниците бяха източили половината антифриз Аз се чудя защо няма интерес а то още като дадеш контакт и почва да свети и пищи таблото :dummy:

OK. Явно греша. Дано в Германия парите да значат гаранция.

В България има доста голям процент читави коли, което ще рече не перфектни, но с няколко дребни ремонта си караш без проблем и има един по-малък процент които се крепят на честна дума и като ги купиш става кошмар и има съвсем нищожен процент наистина читави коли които са попаднали случайно в БГ и се продават на "българска" цена, ако знаеш какво да гледаш и избираш внимателно избщо не е нужно да ходиш до Германия, че най-много като се прибереш в БГ и решиш да сменяш маслото, подемника да влезе в купето mhihi

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Пон 23 яну 2012 22:53

Покрай сухото гори и мокрото!
От толкова много фараши по автокъщите е трудно да отсееш читавите и дори да намериш такава е трудно да повярваш, че е истина и почваш да търсиш под вола теле. Колите са сменили по няколко собственика в чужбина и историята не е лесна за проследяване. А ако и в България е сменила няколко собственика нещата стават още по-трудни. Всеки ти говори колко му е перфектна колата, чисто нова едва ли не. Ако сте чели за Лъжливото овчарче се сещате за какво говоря :wink:

mimo46
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimo46 » Чет 26 яну 2012 23:23

Хора,не се заблуждавайте,че в Германия си струва повече.Аз живея в Германия и се сдобих наскоро с VW Bora.И да Ви кажа съм страшно разочарован от тукашните джамбази и качеството на автомобилите.Продават се само боклуци,на високи цени и само за ИЗНОС в посока БГ, Румъния или Полша.Така че,моето мнение е ,вземи си майстора със себе си и обикаляй БГ автокъщитите.Ако насляпо се втурнеш в Германия както аз,макар да имам малко познания по автомобили,си загубен.Но си е лично ваше мнение и желание откъде ще се сдобиете с автомобил.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 27 яну 2012 9:25

mimo46 написа:Хора,не се заблуждавайте,че в Германия си струва повече.Аз живея в Германия и се сдобих наскоро с VW Bora.И да Ви кажа съм страшно разочарован от тукашните джамбази и качеството на автомобилите.Продават се само боклуци,на високи цени и само за ИЗНОС в посока БГ, Румъния или Полша.Така че,моето мнение е ,вземи си майстора със себе си и обикаляй БГ автокъщитите.Ако насляпо се втурнеш в Германия както аз,макар да имам малко познания по автомобили,си загубен.Но си е лично ваше мнение и желание откъде ще се сдобиете с автомобил.

Е ти дето живееш уж в Германия с кои акъл си взе кола от автокъща а не от човек ?? То е ясно че и там по автокъщите на турци,араби ,албанци а и някой германци се продават много боклуци ! Или реши че тия с частните обяви им искат много пари пък в автокъщата...тънкана :)

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Пет 27 яну 2012 11:58

Stivi написа:Е ти дето живееш уж в Германия с кои акъл си взе кола от автокъща а не от човек ?? То е ясно че и там по автокъщите на турци,араби ,албанци а и някой германци се продават много боклуци ! Или реши че тия с частните обяви им искат много пари пък в автокъщата...тънкана :)

На човекът не му се е занимавало да обикаля половин Германия /де не кажа цялата/ в търсене на "супер, мега запазената кола". Влязъл е в автокъщите около тях, видял е Бората, харесал я и айде - готово.

Малко хора чак толкова педантично обикалят за кола. Колкото по-търсиш, толкова по-голяма е вероятността да намериш хубава кола. Но има хора, които и ходят на работа, сиреч изкарват пари, и нямат 2 седмици за воаяжи из Европа, та после да се кефят "как не гори масло - ура!".

Това не го казвам за заяждане, а просто да се уточним, че търсенето изисква време (а и пари), а много хора предпочитат да си изкарват пари, вместо да разглеждат коли. (Правя уговорка, че не искам да разбирате от думите ми, че вие сте "мързеливи и само коли ви дай". Просто вметка, че има хора, дето не им пука баш).
Е, случва се и да се понабуташ и така. Такъв е животът.

Относно поддръжката и колата. Един познат (имал бая коли) разви теорията, че не е загубил само от продажбата на едно БМВ, което като взел, сменил масло и консумативи, карал 2 г. и половина без да пипа (само доливане на масло и вода, каквото даде фира - еърбег, там лампа се реже и изолира). "Та само каране без поддръжка и ремонт, хлопа, тропа не ти пука - така се избива от кола", заяви той.

Разказах го, защото ние понякога малко се поувличаме по колите си. Не че трябва да сме мурдари и некези, но пък чак да вталяваме...

boiko_ndl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boiko_ndl » Пет 27 яну 2012 12:06

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 27 яну 2012 12:07

Умните хора точно това правят Каране до разпад след това една козметика за 200-300лв и на пазара с върнат километраж

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”