Кола от Германия или Горубляне?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Германия или Горубляне ?

Мнениеот hooligan_sk » Пет 27 яну 2012 12:19

KirilGeorgiev написа:Умните хора точно това правят Каране до разпад след това една козметика за 200-300лв и на пазара с върнат километраж

Тези хора са умните така ли? По-скоро дребни мърляви сметкаджии... Аз пък държа да карам перфектна кола, защото като има проблеми 17км сутрин до работа, после целия ден ми почва на криво... И въобще не ми пука че ще налея 5-10 000лв а после ще я продам за 5000лв. Ама ни най-малко не ме бърка! Искам да карам хубава кола, а не да се правя на търговец. Плащам си цената и всичко ми е супер :beer

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 27 яну 2012 12:31

Цяла Европа точно това прави без връщането на километража

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пет 27 яну 2012 12:44

KirilGeorgiev написа:Цяла Европа точно това прави без връщането на километража

Какво прави ЦЯЛА Европа? 55% от Европа е всъщност в Русия, нали така? Да кажем че визираш няколко по-богати държави, които по ред причини са по-усърдни и с по-големи възможности консуматори. Там хората също си плащат цената да карат перфектни коли и тя е доста по-висока, защото просто е за нови коли. Кой както може в крайна сметка, но недей да казваш че най-умното нещо на света е да караш разтропана кола. Просто е елементарно самоуважение за шофьора да не изпада в такава ситуация :beer

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Пет 27 яну 2012 13:08

hooligan_sk написа:
KirilGeorgiev написа:Цяла Европа точно това прави без връщането на километража

Какво прави ЦЯЛА Европа? 55% от Европа е всъщност в Русия, нали така? Да кажем че визираш няколко по-богати държави, които по ред причини са по-усърдни и с по-големи възможности консуматори. Там хората също си плащат цената да карат перфектни коли и тя е доста по-висока, защото просто е за нови коли. Кой както може в крайна сметка, но недей да казваш че най-умното нещо на света е да караш разтропана кола. Просто е елементарно самоуважение за шофьора да не изпада в такава ситуация :beer

Колега hooligan_sk, тъй като аз дадох тона за необслужването на колите, искам да се доуточня. Не намирам за редно абсолютно мурдарското отношение, което визираш и ти.
Идеята ми беше, че може би се вталяваме на моменти. Сега, да не искаш да изкараш Г3-ката си, защото е минала 10 хил. км., а не си й сменил маслото и, видиш ли, ще се счупи на 10 001-вия км. е ... вталяване. Всеки знае, че ако попрескочиш с 1000-2000 км. маслото, няма да свърши колата. Това имах предвид. Не да караш с тропащи шарнири, вързани с тел и сезал и да залепиш лепенка на червената лампа, дето те дразни.

Всяка стара кола си има нещо, което си е за смяна, ама винаги.

Обслужването и поддръжката са важни. Никой не иска да му се счупи спирачен диск, щото "няма да дам и един лев за накладки - дреме ми на $%&". Екстремното мислене води до екстремни последствия.

Исках да кажа да не робуваме на колата.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 27 яну 2012 16:19

sam_boha написа:
Stivi написа:Е ти дето живееш уж в Германия с кои акъл си взе кола от автокъща а не от човек ?? То е ясно че и там по автокъщите на турци,араби ,албанци а и някой германци се продават много боклуци ! Или реши че тия с частните обяви им искат много пари пък в автокъщата...тънкана :)

На човекът не му се е занимавало да обикаля половин Германия /де не кажа цялата/ в търсене на "супер, мега запазената кола". Влязъл е в автокъщите около тях, видял е Бората, харесал я и айде - готово.

Ами и аз преди 5г като ходих в Австрия с човека дето докарва с камионче по 2 коли обикалях с него по автокъщите и определено нищо /в моя ценови клас/ не ми хареса докато той гледаше коя е най-евтина от вървежна марка и да пали и я взимаше,а аз държах да е от човек и на първата обява която си харесах си купих и голфа който карам вече 135 000км без инцидентни ремонти ! Ама като го тествахме жената още не беше свалила детското столче отзад,даде си ми и летните гуми с алуминиеви джанти и те така... :012:

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пет 27 яну 2012 16:25

Ако я купуваш от ръка в Германия може и да имаш касмет аз лично си ги купувам от БГ :beer

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Пет 27 яну 2012 18:21

Stivi написа:Ами и аз преди 5г като ходих в Австрия с човека дето докарва с камионче по 2 коли обикалях с него по автокъщите и определено нищо /в моя ценови клас/ не ми хареса докато той гледаше коя е най-евтина от вървежна марка и да пали и я взимаше,а аз държах да е от човек и на първата обява която си харесах си купих и голфа който карам вече 135 000км без инцидентни ремонти ! Ама като го тествахме жената още не беше свалила детското столче отзад,даде си ми и летните гуми с алуминиеви джанти и те така... :012:

Стиви, дано не ти прозвучи като заяждане, не го целя: Представяш ли си в БГ, ако ти покажа кола със столче и лепенка БЕБЕ? И ти твърдя, че я карам леко, че возя детето. Веднага ще ме вземеш за "джамбазин с търгашки номера".
Представи си сега тази австрийка как е сложила столчето на сина си, а колата всъщност я е карал племенникът й, дето си е падал по дръпките и бърнаутите.

Това естествено е свещена измислица (което се гарантира и от безпроблемният пробег), но дали е невъзможно? Хора (по-скоро мърлячи) всякакви.

Относно "твоя" човек с колите,дето само трябвало да палят... Дали не е попаднало нещо читаво между тях? Случайно. Що не? Късмет.

Иначе съм съгласен с теб - избереш ли хубаво, си караш спокойно много километри.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пет 27 яну 2012 18:36

sam_boha написа:
Stivi написа:Ами и аз преди 5г като ходих в Австрия с човека дето докарва с камионче по 2 коли обикалях с него по автокъщите и определено нищо /в моя ценови клас/ не ми хареса докато той гледаше коя е най-евтина от вървежна марка и да пали и я взимаше,а аз държах да е от човек и на първата обява която си харесах си купих и голфа който карам вече 135 000км без инцидентни ремонти ! Ама като го тествахме жената още не беше свалила детското столче отзад,даде си ми и летните гуми с алуминиеви джанти и те така... :012:

Стиви, дано не ти прозвучи като заяждане, не го целя: Представяш ли си в БГ, ако ти покажа кола със столче и лепенка БЕБЕ? И ти твърдя, че я карам леко, че возя детето. Веднага ще ме вземеш за "джамбазин с търгашки номера".
Представи си сега тази австрийка как е сложила столчето на сина си, а колата всъщност я е карал племенникът й, дето си е падал по дръпките и бърнаутите.

Това естествено е свещена измислица (което се гарантира и от безпроблемният пробег), но дали е невъзможно? Хора (по-скоро мърлячи) всякакви.

Относно "твоя" човек с колите,дето само трябвало да палят... Дали не е попаднало нещо читаво между тях? Случайно. Що не? Късмет.

Иначе съм съгласен с теб - избереш ли хубаво, си караш спокойно много километри.

Колега, преди голфа карах една кола която я взех от Жена и си беше с плюшените играчки вътре. По едно време й сменях гърнето в Крафт и един майстор ми вика - да знаеш преди 2 години аз я направих тая кола половината от кит, една симпатична жена ми я докара смазана на макс... И те така с частните лица.

Стиви, сигурен съм че ти е хубава колата, но помни ми думите - за да е кодирана на автомат не е била на 100К.. не е била и на 200К. Такаче пак нямаш гаранция :arrow:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 27 яну 2012 18:52

hooligan_sk написа: Стиви, сигурен съм че ти е хубава колата, но помни ми думите - за да е кодирана на автомат не е била на 100К.. не е била и на 200К. Такаче пак нямаш гаранция :arrow:

Аз я взех на 160 000км така че със сигурност не е била на 100 и си знаех че има още поне едни 50 000 липсващи ,но какво от това,да не съм идиот като тези дето си ги купуват 12 годишни дизели на по 120 000 и си вярват че са на толкова :) Важното е че издържа още 135 000км /за да съм точен/ досега пък колко ще станат докато е в мен то ще си каже :да: Хората си ми казаха /и показаха/ че е имала паркинг щета по предницата с козметични ефекти а и не съм мислил че като има детско столче вътре я е карала само жената с до 90км/ч още повече че беше с леки тунинг ефекти и ниско окачване което не е характерно за "бебевоз" mhihi

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Съб 28 яну 2012 0:42

Аз мойта като я купих от жена която я беше карала градско лекичко, да не би да накярих mhihi mhihi
Задръстена геометрия, преебан н75, заминал дебитомер, разбито окачване, а колата беше на 110 000км обслужвана в официалните сервизи където са ми приятели и много добре знаеха колата. Подлъгах се и аз по малкото километри и после ми се зави свят mhihi По-добре много километри и карана от мъж, поне геометриятата щеше да е чиста....може би :Mr Green Fun

Потребителски аватар
make666
Автомобил:
Двигател:

Re: Стефи Ауто - Поредния измамник на Горубляне

Мнениеот make666 » Сря 08 фев 2012 14:40

Ако може някой да ми даде информация за автокъща E AUTO на Бул.България ,до Хотел HILTON
София , че един приятел е харесъл едно ренде http://e-auto.cars.bg/u549691 , а пък е много лошо времето и не можем да отидем да го видим.Благодаря

Потребителски аватар
S_T_I_N_G
Автомобил: GOLF 4 1.8 T
Двигател: AGU GU GU GUUUUUU

Мнениеот S_T_I_N_G » Сря 08 фев 2012 18:34

Добре мерси за мненията и коментарите помогнахте ми :)
А за тази автокъща >>Само да попитам някой знае ли нещо за БиАутоСтил Околовръстен път, кв.Суходол, 300м. след светофара посока Люлин.
За ония от Горубляне няма смисъл :)

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Сря 08 фев 2012 23:30

1.Читав джамбазин на тия гладни времена трудно.
2.В тоя бизнес ден годинИ храни!
3.ГЛЕДАЙ КАКВО КУПУВАШ!

Никой не е виновен за това ,че сам се е набутал...
Имал бол пари дал!

Гледаш караш мислиш пак гледаш .... и 2 денЯ да я гледаш да си мрънка колкото иска ако на два дни продава по 1 кола да си пусне тото!

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Пет 10 фев 2012 9:36

Аз съм напълно съгласен, че има страшни мошеници джамбази, но има и хора. Купувал съм 2 коли от горубляне след доста обикаляне и по дупница и по овча купел и напред назад... .. та тези 2 те коли, да кажа едната вече 3 години, другата 4ри никакви грижи, само бенз и масло. тааа като купувайте гледайте колеги какво купувате, защото по някога желанието да имаш дадена кола действа супер зле и те заслепява. Съвет от мен, винаги си вземайте човек, който няма да има нищо общо с колата, той ще ви помогне с трезвата преценка.

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Съб 11 фев 2012 19:20

relaxxx написа:едната вече 3 години, другата 4ри никакви грижи, само бенз и масло.

стига вече сте се излагали,такова нещо няма ни при нова ни при стара кола :? :? :? :?

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”