http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1qn2r8
Ето това си избрахме. Проблема е само, че още не сме подготвени. Парите са в банката, трябва да се изтеглят /и се оказа, че трябват едни пари за друго нещо и парите за колата са 1700евро/, да ходя да правя пълномощно за да мога договора за покупко-продажба да е на името на жената.. Не мисля, че тая кола ще остане дълго време още непродадена.
А как стои въпроса с тая еко такса? Колко струва някой знае ли?
И заслужава ли си да тръгвам да купувам тази кола с толкова пари? Да кажем, че я взема за 3000лв, ще трябват едни 200-250лв за път, винетка, гражданска, транзитни номера.. Евентуално ще намеря още примерно 500лв да я регистрирам и вече останалите неща ще почакат. Няма да се кара примерно 1 месец колата, но поне да е купена.. Какво ще ме посъветвате?
Audi A6 C4 2.5 TDI 143hp
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Audi A6 C4 2.5 TDI 143hp
Само гражданската е 250лв...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Е, тя ще е на вноски. Или, ако е нов внос колата не може?
- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
Matematiks написа:Ивчо днес видях най скъпото Ауди А6 Ц4 в Софиямного е готино
Плаче за мивка, милото

А за колегата с новия внос- не вярвай на тези километри, отделно кутията задължително трябва да и се смени маслото.
Имаш поне 1000 лв отгоре веднага.
- smurf
- Автомобил:
- Двигател:
отделно кутията задължително трябва да и се смени маслото.
Имаш поне 1000 лв отгоре веднага.
колко струва маслото и филтъра, датчик някакъв за смяна има ли?
питам информативно просто,да не се счита за заяждане

- Ivo_Dinkov
- Контакти:
Маслото и филтъра + гарнитура на кутията са към 150 лв и някой лев за смяната.
270- ГО.
150 лв данък.
100 лв номера и талон.
50 лв- преглед.
Спирачна течност, антифриз, масло и 99% задни дискове и накладки 10 + 30 (цената за дисковете и накладките е според желанието на собственика да харчи пари не е поне 150 ноу нейм комплект).
Има филтър на нафтовата помпа, един скъп обтегач на мотора, който не се знае в какво състояние са- много зависи цифрата на обслужването, но със сигурност не е под 500лв само части.
Това, ако ще кара колата, ако ще я препродава- едно ново масло, китайски разширителен съд и червен атифирз на Приста Ойл за вид на мотора и ако се наложи обтегача втора ръка и е готов
270- ГО.
150 лв данък.
100 лв номера и талон.
50 лв- преглед.
Спирачна течност, антифриз, масло и 99% задни дискове и накладки 10 + 30 (цената за дисковете и накладките е според желанието на собственика да харчи пари не е поне 150 ноу нейм комплект).
Има филтър на нафтовата помпа, един скъп обтегач на мотора, който не се знае в какво състояние са- много зависи цифрата на обслужването, но със сигурност не е под 500лв само части.
Това, ако ще кара колата, ако ще я препродава- едно ново масло, китайски разширителен съд и червен атифирз на Приста Ойл за вид на мотора и ако се наложи обтегача втора ръка и е готов

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Ивчо проверявал ли си колко е разширителният съд. Този дръпнатят дето цитираш надежден ли е? 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Ами той стария ( стига да не е пукнат) ако се "прекара" с морска сол+вода и малко дундуркане,няма ли да светне 

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Тц,пожълтяла е пластмасата вече много и ме дразни 

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
До ден днешен не съм виждал AEL без хром (ако изобщо е правилно така да се нарече) пакет на прозорците.
Може и да е изключение.
Аз бих посъветвал колегата да не тръгва с нагласата да купува, че така от пренавиване се скача в кофти коли.
П.П.: Под капака и аз не мога да ги различа двата дизела.
Може и да е изключение.
Аз бих посъветвал колегата да не тръгва с нагласата да купува, че така от пренавиване се скача в кофти коли.

П.П.: Под капака и аз не мога да ги различа двата дизела.
The block and all sundries are the same between these two engines.
The AEL has forged pistons where the AAT has cast. The AEL has slightly larger injector nozzles (0.216mm vs 0.182mm IIRC). AEL has an oil cooler taken from the filter head, AAT does not. The turbos are the same.
Basically the AEL runs slightly more fuel+boost to give the extra bit of grunt, but has better capacity for chip tune.
- Ivo_Dinkov
- Контакти:
Аз съм с ТОПРАН съд (на пакета пишеше ТОПРАН/Ханс Прайс) и ОЕМ капачка за 60 лв комплекта. Датчика си бачка и нямам грижи втора година.

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Зорлем искаш да ме накараш да си взема казанче
много е убуу
всичко друго ми блести като измих двигателя (посред зима
) ама казана ми бърка под черният дроб все едно с отвертка 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на всички за помоща, бяхте ми много полезни!
Ходих до Враца и взех тази красавица:
http://nfs.mobile.bg...ls&slink=1qn2r8
110 конски сили, 96 година - не 97
Преди малко се прибрах във Варна, оставих я на платен паркинг за вечерта, а утре се заемам с регистрацията! Първото ми впечатление е много добро. След изминати 440км съм много доволен. Запалиха ми я сутринта в 09ч. като и дадоха ток, запали от раз без проблем. Имаше едно странно чукане като от повдигач, което малко ме притесни мен лично, понеже не мога да бъда сигурен от какво е, казаха ми, че е възможно от вакуум помпа да е. Още във Враца видях, че колата има добро окачване, карахме я нарочно по неравен път, няма хлоп, няма троп! След като колата загря - чукането изчезна, явно сутринта в студеното докато си подкачи масло и се чува. Автомата е добре, няма "ритане", ускорява добре колата и изрежда хубаво скоростите. Автопилота съшо е едно голямо удобство! Абе като цяло съм много доволен!
Има само 2 неща, които ме притесняват малко.. Във Варна паркирах напред на едно място, не малко баирче от утъпката пръст, още бях на "Директ" , когато започна едно ужасно силно чукане от някъде! Стреснах се да не би скоростната кутия да има проблем и веднага изгасих колата и я оставих на "паркинг".. След това като тръгвах - запалих - чукането пак се появи веднага след като я запалих - бързо дръпнах колата назад и когато слезе на равното - спря! Някой има ли идея от какво може да е, дали нещо автомата не е наред? Или понеже повърхноста не беше съвсем равна и се получи някакво усукване нещо? Утре смятам, ако ми остане време да ида на сервиз и да я погледнат от всякъде - ходова част, диагностика и да проверят маслото в скоростната кутия!
Другото нещо - при "кик даун" когато изпреварвам и колата влиза в по-високи обороти пак ми се чува едно чукане, пак като повдигач нещо, много странен шум! Ясно ми е за това, че едва ли някой може да ми каже от какво е, но аз сякаш повече се притеснявам от чукането на автомата когато я бях спрял на баирче.
Моля ви се, успокойте ме поне за едното, че не мога да го преживея да сме я взели днес и вече да знам, че имам проблем!

Ходих до Враца и взех тази красавица:
http://nfs.mobile.bg...ls&slink=1qn2r8
110 конски сили, 96 година - не 97

Преди малко се прибрах във Варна, оставих я на платен паркинг за вечерта, а утре се заемам с регистрацията! Първото ми впечатление е много добро. След изминати 440км съм много доволен. Запалиха ми я сутринта в 09ч. като и дадоха ток, запали от раз без проблем. Имаше едно странно чукане като от повдигач, което малко ме притесни мен лично, понеже не мога да бъда сигурен от какво е, казаха ми, че е възможно от вакуум помпа да е. Още във Враца видях, че колата има добро окачване, карахме я нарочно по неравен път, няма хлоп, няма троп! След като колата загря - чукането изчезна, явно сутринта в студеното докато си подкачи масло и се чува. Автомата е добре, няма "ритане", ускорява добре колата и изрежда хубаво скоростите. Автопилота съшо е едно голямо удобство! Абе като цяло съм много доволен!
Има само 2 неща, които ме притесняват малко.. Във Варна паркирах напред на едно място, не малко баирче от утъпката пръст, още бях на "Директ" , когато започна едно ужасно силно чукане от някъде! Стреснах се да не би скоростната кутия да има проблем и веднага изгасих колата и я оставих на "паркинг".. След това като тръгвах - запалих - чукането пак се появи веднага след като я запалих - бързо дръпнах колата назад и когато слезе на равното - спря! Някой има ли идея от какво може да е, дали нещо автомата не е наред? Или понеже повърхноста не беше съвсем равна и се получи някакво усукване нещо? Утре смятам, ако ми остане време да ида на сервиз и да я погледнат от всякъде - ходова част, диагностика и да проверят маслото в скоростната кутия!
Другото нещо - при "кик даун" когато изпреварвам и колата влиза в по-високи обороти пак ми се чува едно чукане, пак като повдигач нещо, много странен шум! Ясно ми е за това, че едва ли някой може да ми каже от какво е, но аз сякаш повече се притеснявам от чукането на автомата когато я бях спрял на баирче.
Моля ви се, успокойте ме поне за едното, че не мога да го преживея да сме я взели днес и вече да знам, че имам проблем!

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Препоръчвам обслужване във Варна при Ивчо - Ifidik
Има мисля и тема във форума
Честито иначе.Със здраве да си я караш и много безпроблемни километри
Малко хора са карали такъв автомат за да те посъветват през форума така
Има мисля и тема във форума
Честито иначе.Със здраве да си я караш и много безпроблемни километри

Малко хора са карали такъв автомат за да те посъветват през форума така
-
- Автомобил:
- Двигател:
Трудно ми е да прецена дали офф-топик , та според ваз защо са такива цените на тези тди-та
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1svbzl
малко не-реално ми се вижда имам бора 1.9тди и я взех преди година г/д и цената е 2-на на тези машини...

малко не-реално ми се вижда имам бора 1.9тди и я взех преди година г/д и цената е 2-на на тези машини...
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”