stefan4o написа:Същата тенденция се забелязва и при другите модели на Дачия.
Честно казано не съм се интересувал от другите досегашни модели на Дачия и не знам.
А не съм се интересувал, защото там има доста алтернативи и разликата в цената вече е пренебрежимо малко.
Но в 4х4 групата няма алтернатива.
Прави ми впечатление, че много хора без опит в джипки и оффроуд коментират и сравняват яко с леките коли.
Но истината е, че в клас 4х4 няма аналог - цените са по 2, проходимост е делено на 2 и т.н.
VW няма нищо, с което да стъпи по проходимост на Дъстера - нито система, нито ъгли, нито дуракоустойчивост ... Нищо!
Ако трябва да избирам, с какво да се навра някъде и да разчитам, определено няма да е Кашкай, Т-нещо си, Туксон, etc.
Единственото съпоставимо (съвсем донякъде) е Сузуки Джимни, което бяха спряли, а сега го има само в карго версия.
Но то е и повече жипка, по-малко и не са конкуренти, нo e eвтино и добро.
При проходимите машини (от които явно повечето тук и идея си нямат какво представляват), Дъстера е с уникално съотношение и затова е бест селър.
Целия този хейт, без никаква смислена, техническа, обективна аргументация от хора, които само са го виждали, е показателен, че си вършат добре работата в Дачия.
Само жокер:
То и с Вранглер 'не можеш' по магистралата да обиколиш Европа и Китай, но ще стигнеш по-далеч от Дъстера в определени условия.
То и Рейнж Ровър ще закъса/затъне доста преди Дъстера в определени условия.
Изобщо, някой наясно ли е какво означава баланс при жипките (а и при колите изобщо)?
Какво е да събереш взаимоизключващи се неща и да постигнеш кола, с повече от едно качество и в някакво съотношение?
Цена, проходимост, градска, необходимото - това са качествата на Дъстер.
Както каза Цецо - от някои други марки ни гледат нашите каруци и си викат "Bitch please"
Та да вземем да стъпим на земята ли?