Замяна на Passat B5.5 1.8T с по-висок и по-нов автомобил
Re: Замяна на Passat B5.5 1.8T с по-висок и по-нов автомобил
прав е колегата, аз на остров крит наех един Skoda City-go 12 дни 2800км , двете раници ръчен багаж бяха върху децата отзад, големия куфар зае целия багажник, никой не е страдал, на баирите гасях климатка, че падах на 60км/ч топ кола, разход 6/100 като дизеловия ми пасат. Та също е вариант, айде сега глезотии пасати, октавии , знаете ли каква хубава почивка се получи , с Пасат да не би да ми беше по-синьо морето 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги снощи комшията ми даде да покарам неговата шкода Кодиак. Направо ми остана там мерака. Колкото до актавиите скаут, няма да стане нито с едната нито с другата. Единият продавач се разсърди, че не вярвам за всичко казано от него, другият ми каза аз на сервиз не ходя-там са мошеници. Не знам дали ще се получи нещо с октавиите скаут до 20-25к лв. Това гледах снощи като най-евтин вариант даже сега звънях на човека https://www.mobile.bg/obiava-2174525376 ... h4-150-k-s . Само дето е 2 пъти над бюджета ми и нямам гараж къде да я държа.
С книжни тигри не мисля да споря, споделил съм личен опит. Кой каквото иска да си гаси включва изключва вкарва изкарва където иска.
Колега прецени дали ти стигат възможностите за такава кола. Нали знаеш брадата си има гребенче. Когато аз се чудех дали да изкарам една такава от магазина прецених че разходите и не ми с е нравят а и не ми трябва точно това. Ако не уцелиш бройка ще страдаш финансово.
Колега прецени дали ти стигат възможностите за такава кола. Нали знаеш брадата си има гребенче. Когато аз се чудех дали да изкарам една такава от магазина прецених че разходите и не ми с е нравят а и не ми трябва точно това. Ако не уцелиш бройка ще страдаш финансово.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Колега, не се сърди, просто идеята на автора беше, че му трябва по-висока кола, заради пътищата по които кара, може би не си прочел цялата тема.
Иначе аз му предложих и варианти за Октавия 3 FL с пълна история, влизащи в бюджета, но бяха отхвърлени точно заради височината.
Кодиака и на мен ми е мечта, ама засега мога само да се облизвам за него.
Иначе аз му предложих и варианти за Октавия 3 FL с пълна история, влизащи в бюджета, но бяха отхвърлени точно заради височината.
Кодиака и на мен ми е мечта, ама засега мога само да се облизвам за него.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да пием за това, когато възможностите ни съвпадат с мечтите ни. Със сигурност подръжката на Кодиак-а ще е по-скъп от този на октавия или пасат на предно. Въпроса е колко подръжката на октавия скаут или пассат алтрак се доближава до тази на Кодиак-а? От моя гледана точка имат сходни компоненти-халдекс,раздатка,двигателя е същият. Споделете мнение, за мен това е колата, която отговаря на всички мои изисквания-висок е, багажника е огромен, само дето е скъпичък за мен. Още повече, че този е с ръчна скоростна кутия, което за мен е плюс. Аз и жената така и не можахме да свикнем с атоматите, които карахме последни 2 месеца докато гледаме за кола. Може би защото не караме много градско и затова за момента автоматика ни е ненужна екстра 

- vanesto
Не виждам с какво ще е по-скъпа поддръжката от скаут например.
Помисли за вариант за покупка на нещо такова, като Кодиака на лизинг. Има вече доста фирми, които предлагат. Естествено трябва да има пълна сервизна история, този би трябвало да има, щом е обслужван в ЕТ. Трябва да имаш предвид обаче и допълнителни разходи за каско - което ще е около 2000 за първата година и около 2000лв за нотариус и данък придобиване.
То даже под цената, в обявата, си пише че можеш да го купиш на изплащане през Уникредит. Ама можеш да провериш и други фирми.
Помисли за вариант за покупка на нещо такова, като Кодиака на лизинг. Има вече доста фирми, които предлагат. Естествено трябва да има пълна сервизна история, този би трябвало да има, щом е обслужван в ЕТ. Трябва да имаш предвид обаче и допълнителни разходи за каско - което ще е около 2000 за първата година и около 2000лв за нотариус и данък придобиване.
То даже под цената, в обявата, си пише че можеш да го купиш на изплащане през Уникредит. Ама можеш да провериш и други фирми.
Този врачанския кодияк, нещо много му се разминават цветовете отляво , не е лошо да обърнеш внимание какво е налагало такова некадърно боядисване, километража също бих го подложил на съмнение, виж по рама реалната история какво сочи в еуратек, аз лично много се бях засилил за Кодиак , но след като карах такъв със същия двигател като моя пасат 190hp ми се видя доста тромав, разхода на това кубче е 2-3 литра на пасат , със същия двигател, което също в дългосрочен план си е сериозно перо , особено ако се кара доста. Иначе аз го гледах само и единствено заради третия ред седалки, но за момента съм го отписал като опция .
- vanesto
Нормално, все пак е 1750кг празен, но все пак ускорението му до 100 го дават 9,8с, което не е чак толкова зле.
Аз бих погледнал и Карок със същия двигател, там теглото е 1500кг, ускорение 8,7с, при багажник от 521л, което е приличен размер.
Аз бих погледнал и Карок със същия двигател, там теглото е 1500кг, ускорение 8,7с, при багажник от 521л, което е приличен размер.
-
- Автомобил:
- Двигател:
vanesto написа:Не виждам с какво ще е по-скъпа поддръжката от скаут например.
Да прав си колега, едно е да искаш ама друго е да можеш. На изплащане не смея да взема кола. Миналата година така се стекоха нещата, че стоях 7 месеца без работа на борсата. Жена в майчинство, дете на градина ако не беше пасата на гас с ниските разхдоди за обслужване трябваше да останем без кола. По-скоро снощи като карах на комшията и импулсивно като малко дете пред сладкарница се замечтах. Добре че тука ме сваляте на земята да не се овъртя с финансово непосилна кола за мен.
DoH_KuXoT написа:Този врачанския кодияк, нещо много му се разминават цветовете отляво , не е лошо да обърнеш внимание какво е налагало такова некадърно боядисване, километража също бих го подложил на съмнение, виж по рама реалната история какво сочи в еуратек, аз лично много се бях засилил за Кодиак , но след като карах такъв със същия двигател като моя пасат 190hp ми се видя доста тромав, разхода на това кубче е 2-3 литра на пасат , със същия двигател, което също в дългосрочен план си е сериозно перо , особено ако се кара доста. Иначе аз го гледах само и единствено заради третия ред седалки, но за момента съм го отписал като опция .
И аз гледах ама помислих нещо от слънцето/сянката/телефона с който е сниман. Той си е едни грубо 300кг отгоре на октавията 4x4. В този ред на мисли 150коня със сигурност ще му малеят(на комшията е 190коня, който карах снощи). Да питам глупав въпрос а октавия 4x4 същият просвет като октавия само на предно ли е? Имаше едно време по мои спомени мисля беше октавия 2 фейс, вариант в който 4x4 беше 16см просвет. Дали е останало това и при октавия 3?
Карок-а е вариант, но от към багажник ще ни е трудно. От тигуан-а се октазах защото сложих количката и не остана място за друго. Мисля Карок-а е същият размер багажник.
Последна промяна от iron4o10 на Сря 14 май 2025 13:44, променено общо 2 пъти.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
На мой познат Октавия 3 4х4 внос от Швейцария повдигната фабрично с втулки отпред
- vanesto
...
Последна промяна от vanesto на Сря 14 май 2025 15:41, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
vanesto написа:155мм е на нормалната и на 4х4, около 180мм е на скаута, ама то тия числа зависят много от размера на гумите.
Намерих го в един пдф на шкода, 141мм е на октавия 3 комби 4x4, 171мм е на скаута. Проблема е че скаут модела е едни 5-7к над обикновенната шкода 4x4. А какво мислите ако отида в някоя автокъща и взема скаут за 17-18к, който после да си стягам до 22-23к? Един вид да стрелям в тъмното и после да се надявам да не съм се наиграл много. С частните лица е много трудно всеки държи, че е сменил всичко иска цена около и над 25к а когато го попиташ за сервиз или документация като фактури/лист от сервиз всеки дига рамене и вика "вервай ми". Днес един продавач пак така ми обяснява по телефона, викам добре поне частите, които си сменил пазиш ли ги защото твърдиш, че си ги сменил преди месец а нямаш документ- ами не ги пазя, вервай ми всичко е топ...
- vanesto
Да, промених си поста, явно в този сайт са били грешни. Снимах ги от сервизното ръководство на Еуратек. Но 141 е на обикновената октавия 3, на 4х4 интересно, че го дават по-малко даже - 139, скаут - 171.
Ако мислиш, че в автокъщите е нещо по-различно от частните лица, дълбоко се лъжеш. Всичко е лъснато и напудрено, колкото да се продаде, км - незнайни, също и проблеми.
Ако мислиш, че в автокъщите е нещо по-различно от частните лица, дълбоко се лъжеш. Всичко е лъснато и напудрено, колкото да се продаде, км - незнайни, също и проблеми.
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
Някога при предишните октавии, имаше обикновенна 4х4, висока колкото Скаут и с метална защита под двигателя. Нещо като пакет "лоши пътища", който го имаше в много модели на концерна, и включваше различни неща.
А за частните продавачи, бъди по-дипломатичен, не с рогата... Просто поискай да я погледнеш колата на подемник или канал, все пак не евтина, пък е и малко за извън пътя...нормално е да искаш поглед отдолу.
А за частните продавачи, бъди по-дипломатичен, не с рогата... Просто поискай да я погледнеш колата на подемник или канал, все пак не евтина, пък е и малко за извън пътя...нормално е да искаш поглед отдолу.
-
- Автомобил:
- Двигател:
vanesto написа:Да, промених си поста, явно в този сайт са били грешни. Снимах ги от сервизното ръководство на Еуратек. Но 141 е на обикновената октавия 3, на 4х4 интересно, че го дават по-малко даже - 139, скаут - 171.
Благодаря колега за снимките, ами още по-зле е 139мм за 4x4. Наясно съм, че и там ще е тотален късмет. Аз затова към частни се орентирах с идеята да може да се отиде на сервиз ама тц... Ще отида да видя тази https://www.mobile.bg/obiava-1174376676 ... ya-euro-6b за да се отчая напълно... Крайна сметка може и да питам да ми внесат, но като гледам цените в mobile.de със превоза ще се върже оле мале.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”