Touran - избор и информация

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
etgecata
Автомобил: VW Touran 1.9 TDI
Двигател:

Re: Собственици на Touran!

Мнениеот etgecata » Нед 05 яну 2014 12:48

Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот filipov » Пон 06 яну 2014 9:35

ЧНГ на всички!
На Турана който карам, 1,9 DSG 105 kоня, от както е взет нов от магазина т.е. за 90к км му са сменяни
Датчик за някакво налягане по двигателя - 120лв. с труда
Задна стабилизираща щанга - 45лв. с труда
Задни ударни тампони на двата амортисьора - 100лв с труда
Преден маншон - 30лв. с труда
Карам го с масло оригинално на VW 5х30 long life и го сменям на 25000км като ми струва с всички филтри + смяна - 160лв
Единственото което ме дразни е че има разлика в показателя на разхода според компютъра и реалните литри и тя е от порядъка на 1л/100км.
Тази кола не е създадена за юркане, това е семейна кола и се кара по-нежно, ако някой иска агресивна и бърза кола - не е за него. С Турана съм вдигал максимум 160км и то само за около 1-2 мин.
За мен този модел кола е много здрава и я препоръчвам.

etgecata
Автомобил: VW Touran 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот etgecata » Пон 06 яну 2014 20:38

И при мен имаше разлика в показателя на разхода според компютъра и реалните литри.
Но може да се коригира.
Във ВАГКом се влиза в контролер 17-адаптация 10 - канал 03 и се коригира консумацията от 85-115 %.
Моят разход така, го коригирах и сега борда показва почти 1 към 1 с реалният разход.
По- незнайна за мен причина, някой го беше нагласил на 85 %. И борда ми показваше по- малко от реалното.
Направих го на 100 %, засякох го няколко пъти дали отчита коректно и сега е добре.
Трябва да си поиграеш с процентите, докато го напаснеш, да отчита реално.
Тук може да прочетеш повече:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=253598

Пак чрез ВАГ в контролер 17- Meas. Blocks 08- group 002 -поле Fuel level можеш да видиш колко литра гориво имаш в резервоара.

А за максималните скорости- моят Touran e чипнат и без проблем вдига 200 и е изключително стабилен. Голяма бегачка.

Потребителски аватар
dakiss
Автомобил: VW Touran
Двигател: 1.9 TDI
Контакти:

Мнениеот dakiss » Пон 13 яну 2014 15:11

Здравейте колеги.
И аз съм с Touran 1.9TDI 2006г. с ръчни скорости, като го взех миналата година на 109к км и съм навъртял към 13к км. Не съм сменял нищо освен маслото, че италианците май им е под достойнството да сменят масло. Взех си к-т ремък и дори с водна помпа ама ще ги сменям като доближи 150к км. Двигателя е доста тих и то не само според мен, а и според техници при които ходих за да видя дали е верен километража или е пипнат. Също се държи добре и при 140км. на магистралата. Доста е по стабилен от Крайслера 2.5ТД ВАН на завоите.
Не съм любител на вдигнатия капак и да се ослушвам постоянно за всяко тракване и съм доволен от показаното от колата за сега, само дето малко повече друса от Крайслера който ми беше предишната кола. Разхода е май верен и на място е 0.5л/ч а по магистрала при 140км на автопилот 6.5км. Ако карам лежерно разхода е падал до 4.2 л и с един рекорд от 3.9 но явно заради наклон съм го постигнал :)
С удоволствие изчетох всичко до тук и явно някой са случили на кола правена в понеделник или са я пришпорвали доста :)
Не съм любител на високите скорости и за това не съм си купувал спортна кола, а такава с която да не бързаш да стигнеш за да слезеш :)
Единствено проблема ми е, че предния собственик е имал куче и то е нахапало на задните седалки пластмасата с която да се фиксира седалката като се сгъне и вдигне, но по магазините няма такива. другото беше, че работеше само едната чистачка и със слагане на бушонче заработи и другата, но на моторчето за пръскане на стъклата все още не съм открил бушона.

iancheto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iancheto » Вто 28 яну 2014 16:41

Здравейте, искам да ви питам вие имате ли следният проблем:
Като си пусна парното и почват едно пушилки едно работи.Казаха ми че това било печката и след като не е загряла колата пуши.Ок ама и след като загрее някой път пак пуши.Моля кажете ако и при вас е така.2008 година ми е...чисто нов и магазина. 2.0 TDI

манол
Автомобил: Фв туран
Двигател: BMN 2007 г

Мнениеот манол » Сря 29 яну 2014 21:27

Аз също имам туран 2007г.,2.0 TDI - 170к.с.,BMN,хайлайн. Всички дизели имат печка. Нищо че е загрял автомобила до 90градуса, ако температурата в купето е по-ниска от зададената на климатика, печката отново ще се включи - това от личен опит. Дима от печката, защото се захранва с горивото на колата, излиза точно под пътника до водача, отдолу на купето.

invisibl3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот invisibl3 » Пет 31 яну 2014 15:25

Здравейте колеги. Имам желание да си взема и аз един Touran за семейна кола. В момента карам като служебна едно Caddy 2007 година. Искам да попитам има ли разлика между двете коли като возия, материали използвани в интериора, комфорт на седалките и т.н.

kolev_rgs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kolev_rgs » Пет 31 яну 2014 15:55

Здравейте колеги собственици на Touran-и. От скоро съм във Вашето семейство. Сдобих се с VW Touran 1,9 TDI - 105 к.с. и DSG кутия. Освен от копките по родните пътища какво друго ще ме посъветвате да избягвам?
От мен безаварийно шофиране.

Потребителски аватар
the_red_camel
Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
Двигател: BTS

Мнениеот the_red_camel » Нед 02 фев 2014 10:36

Здравейте колеги, един приятел мисли за VW Touran и е харесал едно черничко от Италия 1.9 TDi 101коня, какво мислите за тоя двигател, във форума неможах да намеря инфо точно за този защото по АутоДата гледам, че е само с 1 код на двигателя AVQ :question

iancheto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iancheto » Пон 03 фев 2014 9:53

Благодаря за отговора.
Демек ако вдигам постепенно температурата в купето, не би трябвало да има проблем.Успешна седмица.

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пон 03 фев 2014 11:57

invisibl3 написа:Здравейте колеги. Имам желание да си взема и аз един Touran за семейна кола. В момента карам като служебна едно Caddy 2007 година. Искам да попитам има ли разлика между двете коли като возия, материали използвани в интериора, комфорт на седалките и т.н.

Да, има разлика като возия - Кади-то вози по-твърдо, заради ресорите отзад. Материалите..на Кади са по-спартански, но пък на мен точно това ми харесва :)
Карам Кади, и не бих го сменил с Туран. Въпреки по-красивия външен вид на Турана, Кади си е страхотен семеем и работен автомобил, по-просторен е отвътре, най-малкото :)

Потребителски аватар
Kosioo
Автомобил: VW Touran
Двигател: 2.0L I4 EcoFuel

Мнениеот Kosioo » Вто 25 фев 2014 10:06

Здравейте, вчера взехме VW Touran и реших да стана част от форума. :love.vw

Колата е 2.0 EcoFuel 109к.с. 2008г. фабричен метан с капацитет 18кг и резервоар за бензин 13л, 7 места, 100 000км реални, редовно сервизиран в VW. Харчи около 8 лева метан извънградско (около 5кг) на 100км и е учудващо пъргава. Достатъчно за семейството, където никой от нас не е състезател и не превишаваме 120км/ч. От обикновен седан/хечбек да минеш на такава кола е невероятен кеф. Останах учуден от лесното управление, предупреждаваха ме че вози твърдо, но аз нямам забележки в това отношение. Двузонов климатроник, автопилот, сензор за дъжд, хладилна жабка са доста готини глезотийки :)

Има ли във форума други с този модел на метан? Какви са ви впечатленията?
Поздрави,

Потребителски аватар
MANYAKA
Автомобил: vw touran
Двигател: 2004

Мнениеот MANYAKA » Сря 26 фев 2014 18:23

Здравей те на всички.От 15 дена съм собственик на Touran 1.9 TDI-100 коня.-2004г.
Всичко е ок,и съм доволен засега от всичко.
Има само едно нещо което ме дразни малко.Смених батериите и на двата ключа,но колата се отключва само от 1 метър разстояние,така ли е или имам проблем с датчик за приемане или нещо такова?

Благодаря ви предварително колеги.

Потребителски аватар
Th3_ghost
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: 1.6 AKL

Мнениеот Th3_ghost » Съб 01 мар 2014 18:23

Kosioo написа:Здравейте, вчера взехме VW Touran и реших да стана част от форума. :love.vw

Колата е 2.0 EcoFuel 109к.с. 2008г. фабричен метан с капацитет 18кг и резервоар за бензин 13л, 7 места, 100 000км реални, редовно сервизиран в VW. Харчи около 8 лева метан извънградско (около 5кг) на 100км и е учудващо пъргава. Достатъчно за семейството, където никой от нас не е състезател и не превишаваме 120км/ч. От обикновен седан/хечбек да минеш на такава кола е невероятен кеф. Останах учуден от лесното управление, предупреждаваха ме че вози твърдо, но аз нямам забележки в това отношение. Двузонов климатроник, автопилот, сензор за дъжд, хладилна жабка са доста готини глезотийки :)

Има ли във форума други с този модел на метан? Какви са ви впечатленията?
Поздрави,

Аз от 1 година се возя в точно такъв тоуран и доста приятен е спрямо предната ни кола Ford Focus 1.6 комби. Като возия ми се струва даже по-добре от фокуса,малко по-шумен обаче ми се струва двигателя спрямо предната кола. Няма кой знае каква динамика,но е доста икономична и като съм гледал за 30 лева може да се измине към 350 км смесен разход.

Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот filipov » Чет 27 мар 2014 15:23

Колеги, да ви питам има ли някой проблем с клапите на отоплението? На мен ми се прецака клапата за предното стъкло и сега не ми духа. Отделно като спра на място и чувам около 4-5 леки и глухи прещраквания някъде отпред-дясно, същите ги има и когато подам на контакт или запаля колата.
Много е дразнещо...

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”