Чисто нов автомобил на лизинг - мнения?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
mufin
Автомобил:
Двигател:

Re: Чисто нов автомобил на лизинг - мнения?

Мнениеот mufin » Чет 09 юни 2011 18:51

niikoo_1 написа:Кой е казал, че нямаш избор на застраховател?

Много хора си мислят, че 20% първоначална вноска значи 20% от стойността на колата и не слагат в сметката тези разходи, които съм изредил, а те са си пари и затова съм го написал.

ами има го в началото на темата.
Доста често разпространявана легенда е че лизингодателя ти определя къде и за колко да застраховаш колата.

А каското, номерата регистрацията и т.н. ще ги платиш дори и да не купиш на лизинг.
В момента има доста изгодни лизинги, без голямо оскъпяване.
Дори и да имаш парите кеш, пак си струва да се възползваш, никой не ти дава кредит на 4%лихва

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Чет 09 юни 2011 19:02

4% ти е годишното оскъпяване в/у главницата, а не е 4%лихва.

Често лизингодатели имат огранчение кой да бъде застрахователя, примерно някой не работят с БулИнс, Алианц застраховат само при тях и т.н. и т.н. примери много.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Чет 09 юни 2011 19:50

mufin написа:Дори и да имаш парите кеш, пак си струва да се възползваш, никой не ти дава кредит на 4%лихва

Едно е лихвата, а съвсем друго е ГПР, и аз имам кредит на 6.5% лихва, ама като дръпнеш чертата излиза друга сметката!

п.п. сори, оправих го. :D

Последна промяна от ivo_555 на Чет 09 юни 2011 19:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Чет 09 юни 2011 19:51

ivo_555 написа:
mufin написа:
Дори и да имаш парите кеш, пак си струва да се възползваш, никой не ти дава кредит на 4%лихва

Едно е лихвата, а съвсем друго е ГПР, и аз имам кредит на 6.5% лихва, ама като дръпнеш чертата излиза друга сметката!

Само си оправи цитата, че това не съм писал аз, а mufin :idea: :lol:

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Чет 09 юни 2011 19:58

На мен оскъпяването ми е към 5к за 5г и дофинансиране на 33к. Или по 1к на година

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Чет 09 юни 2011 22:09

Според мен към автора - вземи си бегачка :D Нещо 300+ коня mhihi Нова, стара няма значене

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 10 юни 2011 7:07

Velko написа:Според мен към автора - вземи си бегачка :D Нещо 300+ коня mhihi Нова, стара няма значене

Той че автора няма да си купи нова кола е ясно но все пак мохабет да става mhihi
Ето тази е добра,нали ставаше въпрос за Форд в началото на темата,може и на лизинг mhihi
Колега Velko напълно отговаря на изискванията 300+5 коня,стара :да:

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11302706350216857&f1=details

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Пет 10 юни 2011 20:37

Последните двама що да не ги ударя с динографиката по главата, а? 359кс на 440НМ ;)

Както няколко пъти писах в темата нов автомобил може да се вземе следващата пролет. НО решението трябваше да го взема сега. Смисъл да продължавам ли да поддържам и ъпгрейдвам моя дарак или направо да се отказвам от спорта и да минавам на ежедневка ;)

Спрял съм кранчето на проекта ;) Някой, ако му се купува готова силна кола, да свирка! Аз минавам на евридейката :)

Flashman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Flashman » Вто 14 юни 2011 9:27

Както и другите колеги вече споменаха, всичко опира до лични предпочитания и финансов ресурс. Лично моето мнение е, че при средните доходи в България нов автомобил е абсолютно нерентабилна покупка. Просто за 20К не можеш да си вземеш нещо по-хубаво от малък хечбек с базово оборудване (просто забравяш за кожа, задни ел. стъкла и се примиряваш с базов двигател и интериор от евтина пластмаса, която се драска, чупи и скърца). Освен това, прибави разходите по кредита, плаващата лихва, която никога не знаеш накъде ще задуха, по-високите данъци (да, само в БГ за нова кола плащаш по-високи данъци) и факта, че още щом излезеш от прага на магазина с тази кола, цената й е -20%. Освен това има и един друг фактор, който много хора пренебрегват - следгаранционния сервиз. Докато автомобила е гаранционен, всичко е ОК - отиваш във фирмения сервиз, оставяш си колата за един месец (там не бързат хората) и си я взимаш оправена, без да ти вземат и стотинка. Лошото идва след това - цените в този сервиз обикновено са петорни, а нямаш особен избор да ходиш по други сервизи, просто защото кварталните майстори нямат нужния опит и инструментариум за кола на 3 години.

Виждам, че досега не си карал базова евридейка и обичаш да си правиш проектчета по колата, което ме навежда на мисълта, че ще се разочароваш от един нов базов автомобил (при новите автомобили дори дръжките на вратите в цвета на купето са екстра). За мен нов автомобил на лизинг си заслужава само ако е над 40-50 000 лв, който иначе не би могъл да платиш кеш. Но това означава и един различен финансов статут. Ако си среден българин, вземи си кола втора ръка на 4-5 години, среден клас. За мен това е оптималния вариант цена/качество/разходи по поддръжка/кеф. :)

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Вто 14 юни 2011 19:42

niikoo_1 написа:4% ти е годишното оскъпяване в/у главницата, а не е 4%лихва.

Често лизингодатели имат огранчение кой да бъде застрахователя, примерно някой не работят с БулИнс, Алианц застраховат само при тях и т.н. и т.н. примери много.

ами ето един пример, цифрите са си цифри, има и избор на застрахователи.
:D
http://nissan.bg/bg/calculator/?model_id=10 за съжаление на сайта на PORSHE BG няма калкулатор
Аз като лизинговах смятах какво ще е ако взема заем... ами няма сметка, с лизинга е по-добре.
Никой не ме е натискал за застраховател, предлагаха ми няколко оферти и аз си избирах....

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Сря 15 юни 2011 20:26

Хммм днес бях на изложението в Експо Центъра.

Общо взето доста пошло представяне! Очаквах да видя нещо, както от ниския клас (за мен), така и от средния (мой роднина). Останахме доста разочаровани. Опела е пълна скръб, Форд също! Общо взето нищо стойностно, освен Алфа Ромео Джулиета... просто прекрасна! Мицунката е малко по-особена, но тези, които са я виждали от вътре едва ли ги притеснява предницата! Наистина един прекрасен автомобил! Един от най-стойностните на Експото. Другият автомобил беше Шкода Октави 3.6 FSI комби, която разбира се не е за мен, но просто няма как да не се спомене! Всичко друго беше наблъскано с копчета, гадни пластмасории или нещо такова! В Мазда 6 имаше 13 копчета само на волана! В някаква Киа... 11!!! Бе това да не е плейстейшън бе?!

Малко ми е над възможностите Алфата, но догодина ще се прегледа пак. Моторите са 1.4 - 170кс и 1.8 235кс, като и двата варианта са с електронен блокаж на диференциала (шпер).

Разочарован останах от отсъствието на нашата марка, защото много исках да седна в Голф или Широко..

Потребителски аватар
mitko66
Автомобил: MK8 eTSI DSG
Двигател:

Мнениеот mitko66 » Сря 15 юни 2011 20:47

Предполагам имаш на предвид супърб 3.6 а не октавия scare

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Чет 16 юни 2011 13:44

Нова кола? С един куп асистенти, за завиване, за паркиране, за светлини, и за оная работа в скоро време ще има(да свети). И аз къде съм в цялата работа? Искам да карам кола, не тя да ме вози. Ест всички тия неща с са по желание при една нова кола. Тия за 20 и няколко хиляди лева, не предлагат нищо почти. Когато си купувах настоящата, имах възможност за нова. Но бедна като църковна мишка и малка. И само защото да е нова? Не, мерси. На лизинг? Бегам далече от всякакви лизинги вече.

Flashman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Flashman » Чет 16 юни 2011 14:09

sk. написа:Всичко друго беше наблъскано с копчета, гадни пластмасории или нещо такова! В Мазда 6 имаше 13 копчета само на волана! В някаква Киа... 11!!! Бе това да не е плейстейшън бе?!

Това е първото мнение, което чета против "копчета на волана" a.k.a steering wheel remote control. Тенденцията е към увеличаване на "копчетата" в колите, в което аз лично не виждам нищо лошо. Самото ти изказване, че една Жулиета е повече от една Opel Insignia или Ampera/Volt (тя е с капацитивни сензорни "копчета" ;)) ме впечатли дълбоко, но вкусове бол :)

ALESYZ написа:Тия за 20 и няколко хиляди лева, не предлагат нищо почти. Когато си купувах настоящата, имах възможност за нова. Но бедна като църковна мишка и малка. И само защото да е нова? Не, мерси. На лизинг? Бегам далече от всякакви лизинги вече.

Подкрепям напълно това мнение. Нова кола на лизинг, само ако е над 50 000 лв.

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Чет 16 юни 2011 14:15

sk. написа:Хммм днес бях на изложението в Експо Центъра.

........... Общо взето нищо стойностно, освен Алфа Ромео Джулиета... просто прекрасна! Мицунката е малко по-особена, но тези, които са я виждали от вътре едва ли ги притеснява предницата! ................ Другият автомобил беше Шкода Октави 3.6 FSI комби, която разбира се не е за мен, но просто няма как да не се спомене! ............
Разочарован останах от отсъствието на нашата марка, защото много исках да седна в Голф или Широко..

И аз бях! Че и с доста приятели се видях!
Алфа Ромео....... ма те там ли бяха!!!!? Само една мома видях там май...
Октавия 3,6 комбииии-явно не си видял хубаво-беше Супърб.
Ако се попрочете в нет-а се вижда, че освен VW липсват и AUDI,BMW...
П.П. Аз лично си харесах Range Rover Evoque ( http://auto.dir.bg/model_gallery.php?md=956&expo=1 ) ама двуврат. Обаче Нико ме разкандардиса да го взимам- чак след 5 месеца доставка и 115 000 Уева.....

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”