Здравейте, Колеги. Моето търсене все още продължава. Имах възможност да тествам Б7, Инсигниа А фейслифт, както и Пежо 508. Опелчето отпада, Пежото - бива (всъщност не е никак лошо). Пасатчето обаче си остава приоритет. Последното, което гледах вчера е това -> https://mobile.bg/11658859564647514
Уж е след ремонт на ДСГ, което трябвало да се адаптира. Като цяло върви мазно (до колкото мога да я усетя), има леко разминаване в лявата част на задната броня, но нищо фрапиращо. По-притвснителното е, че не излизат никакви записи на сервизна история, дори и Carvertical, както и в официалните сервизи (споделено от собственика). Съединителите са сменени преди 20к км и затова ми е интересно да разбера от други собственици на подобни концепции на какъв пробег ги сменят.
Всяко мнение от Вас, относно автомобила ще ми бъде полезно.
Благодаря!
Избор на семейно комби: 10-15к
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Избор на семейно комби: 10-15к
Интериорът определено не е като нов. Воланът ми се струва прекалено износен за тези километри особено горе вляво. Аз лично не харесвам тези афтърмаркет мултимедии, но това се е въпрос на вкус. Има доволно екстри автомобила, включително и самопаркиране, отопление на предното стъкло, което е добре.
Тези скоростни кутии са известни с проблемите си. Има случаи, в които се проявяват доста преди 200 000 км. Ако има нещо правено, включително и смяната на съединителите, трябва да се видят документи за това, с фактури и т.н.
Комбинацията метан и това DSG не е най-успешната, особено като се има предвид цената на метана в момента.
Относно задницата ми се струва, че от дясната страна не е съвсем ОК - джантата не е точно в средата на калника, но може и да лъже снимката. Провери отдолу под корите в багажника за следи от ремонт. Вдигнете я на подемник и огледай за други следи от удари в задната част, за сваляне на моста и т.н.
Задължително диагностика и подробен оглед в сервиз.
Тези скоростни кутии са известни с проблемите си. Има случаи, в които се проявяват доста преди 200 000 км. Ако има нещо правено, включително и смяната на съединителите, трябва да се видят документи за това, с фактури и т.н.
Комбинацията метан и това DSG не е най-успешната, особено като се има предвид цената на метана в момента.
Относно задницата ми се струва, че от дясната страна не е съвсем ОК - джантата не е точно в средата на калника, но може и да лъже снимката. Провери отдолу под корите в багажника за следи от ремонт. Вдигнете я на подемник и огледай за други следи от удари в задната част, за сваляне на моста и т.н.
Задължително диагностика и подробен оглед в сервиз.
- jordan17772
- Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
- Двигател: BCB + CAWB
Не се занимавай с тоя 1.4. Търси Б7 140/170 или 177 коня. Все нещо запазено ще изпадне. Не се отчайвай. Най-добре чрез някой познат, ако минава на по-нов модел.
- Sonny_89
- Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
- Двигател: CFFB + Z19DTH
Собственикът няма нищо против да се закара в желан сервиз. Относно гумата - в Швейцария три пъти са завеждани щети, в България един път.
Първият път: десен фар, броня, предна дясна врата, праг, задна броня.
Вторият път: предна дясна врата, задна броня.
За другите няма информация.
За извършения ремонт по кутията твърди, че ще предостави документи след заверка на гаранцията в петък от сервиза.
Относно метана - споделил съм в първото си мнение.
За читава дизел с желаните екстри...сумата не стига.
https://mobile.bg/11658389414905102
...всъщност мисля да гледам тази в събота. Собственикът обясни, че след закупуването му е коствало много нерви и пари, за да я вкара в кондиция (не поясни какво е правил).
Ако някой софийски съфорумник има инфо за нея, да драсне 2 реда

Първият път: десен фар, броня, предна дясна врата, праг, задна броня.
Вторият път: предна дясна врата, задна броня.
За другите няма информация.
За извършения ремонт по кутията твърди, че ще предостави документи след заверка на гаранцията в петък от сервиза.
Относно метана - споделил съм в първото си мнение.
За читава дизел с желаните екстри...сумата не стига.
https://mobile.bg/11658389414905102
...всъщност мисля да гледам тази в събота. Собственикът обясни, че след закупуването му е коствало много нерви и пари, за да я вкара в кондиция (не поясни какво е правил).
Ако някой софийски съфорумник има инфо за нея, да драсне 2 реда

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Sonny_89 написа:...всъщност мисля да гледам тази в събота. Собственикът обясни, че след закупуването му е коствало много нерви и пари, за да я вкара в кондиция (не поясни какво е правил)....
И тъкмо е налял пари и нерви, станала е ТОП и е решил да я шитне ...вЕрвай ми :)
- Sonny_89
Никъде не съм споменал, че му вярвам на него или който да е. Това, разбира се, не пречи да се погледне. Колата се продава от поне близо 2 месеца, така че си имам едно наум.
- alpinab
- Автомобил:
- Двигател:
Последното сиво комби, силно се съмнявам да е на оригинален километраж. Скоростния лост е силно амортизиран както кожения маншон. Аз си продадох Б7 на реални 190К и бяха като нови. Освен това не бях имал каквито и да е проблеми и драми със същия мотор като от обявата. Странно ми е някак си.
*За кола, за която имаш достоверни данни, че поне няколко пъти е правена по ламарини и прочие, бягай далеч.
Допускам, че ето тази е истинка бройка:
https://m.mobile.bg/details/11658735603003628
Мисля да я видя утре и ще пиша как е. Излиза извън предвидения бюджет обаче.
*За кола, за която имаш достоверни данни, че поне няколко пъти е правена по ламарини и прочие, бягай далеч.
Допускам, че ето тази е истинка бройка:
https://m.mobile.bg/details/11658735603003628
Мисля да я видя утре и ще пиша как е. Излиза извън предвидения бюджет обаче.
- Sonny_89
Всъщност означава ли автоматично, че един автомобил щом е претърпял определен инцидент, вече не става?
Относно сивата - наистина по снимки изглежда някак "уморена", а какви са били драмите на собственика с нея, така и не разбрах.
Последната обява е над възможностите ми...всъщност не смятам, че е нормално и 17к лв да оставя за 10 + годишен автомобил, но такъв е пазара.
Относно сивата - наистина по снимки изглежда някак "уморена", а какви са били драмите на собственика с нея, така и не разбрах.
Последната обява е над възможностите ми...всъщност не смятам, че е нормално и 17к лв да оставя за 10 + годишен автомобил, но такъв е пазара.
- jordan17772
- Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
- Двигател: BCB + CAWB
Не мисли така, защото ако вземеш нещо с прикрити проблеми после бързо ще го купиш два пъти. Докато влезне у пътя ще ти побелеят косите без време.
- Sonny_89
Далече съм от това да взема най-евтиното. Играл съм го този филм и не завърши с щастлив край
. Не случайно метановият, който гледам е във високия ценови диапазон (има обяви и по за 12-13к лв). Друг е въпроса, че не оправда очакванията ми (поне да имаше реална сервизна история).

- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
alpinab написа:Последното сиво комби, силно се съмнявам да е на оригинален километраж. Скоростния лост е силно амортизиран както кожения маншон. Аз си продадох Б7 на реални 190К и бяха като нови. Освен това не бях имал каквито и да е проблеми и драми със същия мотор като от обявата. Странно ми е някак си.
Да, но това си ти, аз съм виждал изхабен волан и топка/маншон на 100к км, просто защото бившия собственик е мърляч, не поддържа нищо и не го интересува.
Да не говорим,че един волан може да го съсипеш много бързо с мокри кърпички и тн.
Та не може да се мери по това. Гледа се цялостно захабяване.
По темата:
С цитирания годишен пробег 10 000км, не бих взел дизел като цяло.
За мен за тези пари перфектната кола е Audi A4 B7 с 1.8T мотор 163 коня. мисля до 2008г. се монтира.
Следващата перфектна е Seat Exeo пак с 1.8Т, но 150 кс. монтира се до 2010 мисля., като се намират изкключително трудно и има защо, но може да си дръпнеш от чужбина има няколко обяви.
Това са последните 1.8Т-та, машини който ще изкарат още дълги години, ако не смяташ да сменяш близките 10г. колата аз бих избрал това.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Тъй като имах интерес към Ексео, преди време огледах няколко екземляра. Впечатлението ми е, че антикорозионната обработка при тях не е на ниво и на германските доста им личи.
- Ивайло Димов
- предупреждение за БАН
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: 1800 -20V -AGN -1999
Мой познат си взе точно такова Ауди 1.8Т 163 к.с. .....уцели на много добър автомобил но го търси 6 месеца .Варианта метанов автомобил сега не е много икономически изгоден ,за дизела всичко е изписано в доста страници .Хич не е подходящ за предимно градски пробег .Но сега при тоя пазар и цените са надути ,април месец снахата си взе Бора роторка 110к.с. автомат за 4500.
Аз пък от известно време ходя и гледам най-различни модели с така хваления 1.8т защото търся работна кола за познат. Не знам на проблемни коли ли попадам, но аз такъв тромав двигател не очаквах да е точно 1.8т , не знам заради това, че моя 1.6тди върви с някаква лекота ли се дължи усещането, но това лесно тръгване и ранно развъртане, в този 1.8т ми липсва страшно много. Да предполагам, че в горните диапазони на обороти ще се усети като по-класен двигател, но на мен специално за градско возене ми идва много тромав и муден. Има ли други с такива наблюдения или аз нещо трябва да се сверя часовника ?
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
Да, по муден е от Audi-то ми което е 2.0TDI 170 коня и quattro за градско каране, но зависи и как караш, ако го държиш между 2-3к оборота си е ок има си доста ряз, раход в града е около 9.5/10 бензин с спокойно каране между 2-3к оборота и не много студени стартове.
Мисълта ми е,че няма как да го караш като дизел и да превключваш на 1900-2000 и да очакваш ряз от тоя мотор.
Зависи и за кое купе и кой точно 1.8Т говорим защото при мен 1.8Т-то е в Leon и е 180 коня.
А 1.8Т се предлага от 150 до 225 коня в различните му купета и са с различни турбини.
Мисълта ми е,че няма как да го караш като дизел и да превключваш на 1900-2000 и да очакваш ряз от тоя мотор.
Зависи и за кое купе и кой точно 1.8Т говорим защото при мен 1.8Т-то е в Leon и е 180 коня.
А 1.8Т се предлага от 150 до 225 коня в различните му купета и са с различни турбини.
Последна промяна от fur1ous на Пет 21 окт 2022 11:15, променено общо 1 път.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”