Чисто нов автомобил на лизинг - мнения?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Re: Чисто нов автомобил на лизинг - мнения?

Мнениеот sk. » Чет 16 юни 2011 14:46

Да бе все Шкода... :D.. А Джулиетата е доста доста далеч като клас според мен от Инсигниата. По-скоро е в класа на Астрата ;)
А и не виждам нищо хубаво във волан наблъскан с копчета! Копчета за Радиото - ОК, ама другото просто ми идва в повече..
А относно Ауди и БМВ не съм си и помислял да ги разглеждам, та камоли да се интересувам специално дали ще са там mhihi

Range-a беше готин :да:

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Сря 22 юни 2011 14:51

Новичкото си е новичко.
Казвам го като собственик на 17-годишно Ауди 80 Б4, карал за последните малко по-малко от 2 години за различни периоди поне 15 различни модела чисто нови или почти нови служебни коли - всякакви класове - от Рено Клио 2011 до Волво С 60 2009. В момента служебната ми е Киа Венга 2011 - 1.4 дизел.
Няма нищо по-хубаво от това да седнеш първи в седалката на чисто нова кола, махайки найлоните. :beer

Старите зайчарници (Пасат Б3, Б4, еквивалентното Ауди 80 (Б3 и Б4), Голф 3 и т.н.) са били хубави на времето, но откакто умря последния съученик на единствения останал жив конструктор - някак си нещата вече не са същите. :wink:
С адекватна поддръжка и експлоатация (да не се карат по магистралата с 180 примерно) могат да карат още дълго, но винаги нещо тропа, хлопа, скърца, постоянно някакви части/агрегати са за смяна...излишни разправии и наливане на пари в каца без дъно.

Вариант е да се купи и кола на 1 година, ако разликата в цената с чисто нова такава е осезаема и си струва компромиса.
Относно лизинга - няма как да няма оскъпяване - нормално е - ако вземеш кредит, лихвата ще е дори по-висока.
Не виждам къде е проблемът в 200 лева за обслужване веднъж годишно - при положение че се слагат оригинални филтри и масла...струва ли си да отидем при бай Иван от квартала, който примерно няма да знае как да ни занули компютъра и ще започнат да ни светкат лампите по таблото като коледна елха, само за да спестим 54 лева?
Ако отговорът е "да" - по-добре да не си купуваме нова кола, а някой стар навес и да си го поддържаме както сме си свикнали. :D
Хюндай И 30 звучи като много добър вариант за нова бюджетна кола - а и гаранцията май е 5 години или 150 000 км - на Кия е 7 години дори. :beer

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Сря 22 юни 2011 22:17

connor cane написа:Новичкото си е новичко.
Казвам го като собственик на 17-годишно Ауди 80 Б4, карал за последните малко по-малко от 2 години за различни периоди поне 15 различни модела чисто нови или почти нови служебни коли - всякакви класове - от Рено Клио 2011 до Волво С 60 2009. В момента служебната ми е Киа Венга 2011 - 1.4 дизел.
Няма нищо по-хубаво от това да седнеш първи в седалката на чисто нова кола, махайки найлоните. :beer

Старите зайчарници (Пасат Б3, Б4, еквивалентното Ауди 80 (Б3 и Б4), Голф 3 и т.н.) са били хубави на времето, но откакто умря последния съученик на единствения останал жив конструктор - някак си нещата вече не са същите. :wink:
С адекватна поддръжка и експлоатация (да не се карат по магистралата с 180 примерно) могат да карат още дълго, но винаги нещо тропа, хлопа, скърца, постоянно някакви части/агрегати са за смяна...излишни разправии и наливане на пари в каца без дъно.

Вариант е да се купи и кола на 1 година, ако разликата в цената с чисто нова такава е осезаема и си струва компромиса.
Относно лизинга - няма как да няма оскъпяване - нормално е - ако вземеш кредит, лихвата ще е дори по-висока.
Не виждам къде е проблемът в 200 лева за обслужване веднъж годишно - при положение че се слагат оригинални филтри и масла...струва ли си да отидем при бай Иван от квартала, който примерно няма да знае как да ни занули компютъра и ще започнат да ни светкат лампите по таблото като коледна елха, само за да спестим 54 лева?
Ако отговорът е "да" - по-добре да не си купуваме нова кола, а някой стар навес и да си го поддържаме както сме си свикнали. :D
Хюндай И 30 звучи като много добър вариант за нова бюджетна кола - а и гаранцията май е 5 години или 150 000 км - на Кия е 7 години дори. :beer

:да:
AbsoFuckinglutly

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Чет 23 юни 2011 13:29

200 лв. за обслужване на нова кола годишно? Може, ако стои в гаража.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 23 юни 2011 13:36

ALESYZ написа:200 лв. за обслужване на нова кола годишно? Може, ако стои в гаража.

той колегата,не е влизал още в сервиза на киа mhihi
После,под 400 и нагоре,в софииският едва ли ще са само 200 mhihi
Виж,ако мръдне извън софия,може и да успее :wink:

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 23 юни 2011 13:43

LILO&STICH написа:
ALESYZ написа:200 лв. за обслужване на нова кола годишно? Може, ако стои в гаража.

Мой познат със Сиид олекна с 850 лева за обслужване през първата година или втората от закупуването(едно от двете е, не съм сигурен), а в началото разправяше, че щяло да бъде евтино - уж гаранции,безплатни екстри, покривали подобни неща...

ПС. За автоматик става дума, незнам дали има значение...Аз като съм си със "зайчарник" Б3, както спомена колегата по-горе не ги разбирам тия работи mhihi

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 23 юни 2011 13:49

nokiangage написа:
LILO&STICH написа:

Мой познат със Сиид олекна с 850 лева за обслужване през първата година или втората от закупуването(едно от двете е, не съм сигурен), а в началото разправяше, че щяло да бъде евтино - уж гаранции,безплатни екстри, покривали подобни неща...

ПС. За автоматик става дума, незнам дали има значение...Аз като съм си със "зайчарник" Б3, както спомена колегата по-горе не ги разбирам тия работи mhihi

абе принципно не е скъпо,но ако си е искал нещо повече,така става.Иначе са си само масла и филтри :wink:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 23 юни 2011 13:52

За гаранциите е много интересна работата. Предполагам, че гаранцията не покрива съединител примерно, и няма логика - ако го запалиш и го прецакаш хората ли да ти го платят? Предполагам същото е с накладки и дискове, когато колата е нова. Ако някой колега работи в представителство би ли бил така добър да даде малко информация от кухнята, много ми е интересно да разбера дали е така, както си мисля mhihi

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 23 юни 2011 13:55

Подпален съединител не е фабричен дефект и едвали ще ти го сменят безплатно

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 23 юни 2011 14:07

На киа има сменен,но незнам да е бил пален.Май имаше проблем с него.Това става на 25 000км!
На мен са ми сменяли конзолата на климатроника(~2500лв) безпари!Сменят ,биалетки,амортесьори...абе почти всичко.Все па гаранция.Редовните консумативи,няма кой да ти ги плаща :lol:

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Чет 23 юни 2011 14:20

220 лева беше първото обслужване - масла и всички филтри - на Пежо 207 дизел - 2010 година - на Киа-та още не и е дошло време - не знам колко ще е.
Колкото е - толкова - който иска да кара нова кола, трябва да намери и пари да и смени маслото където трябва - то на българина всичко му е скъпо де - няма угодия. :lol:

И аз си харесвам 17-годишния навес, за който смея да твърдя, че е в доста добро техническо състояние за възрастта си, но някак си е глупаво да плюеш новите коли защото са некачествени/евтино направени/ненадеждни...нелепо е просто - светът се движи напред и технологиите се развиват. :beer

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 23 юни 2011 14:23

http://kia.bg/web/files/documentation/8.pdf
няма и 500лв mhihi
Това в София.
В Пазарджик е много наш човека :wink:

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Чет 23 юни 2011 14:24

LILO&STICH написа:На киа има сменен,но незнам да е бил пален.Май имаше проблем с него.Това става на 25 000км!
На мен са ми сменяли конзолата на климатроника(~2500лв) безпари!Сменят ,биалетки,амортесьори...абе почти всичко.Все па гаранция.Редовните консумативи,няма кой да ти ги плаща :lol:

Съединител при нормално каране за 150 000 км според мен няма как да замине - освен ако не дефектира лагера примерно или не се счупи демпфер...тогава няма причина да не го сменят.
В гаранцията на Венга-та пише, че гаранцията на климатичната система е 2 години - не 7.
За нещата по ходовата част...може да ги сменят...не съм сигурен.
Но дискове и накладки няма кой да ти смени гаранционно - затова нашего брата реве, че е скъпо...е нЕма как.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Чет 23 юни 2011 14:27

LILO&STICH написа:http://kia.bg/web/files/documentation/8.pdf
няма и 500лв mhihi
Това в София.
В Пазарджик е много наш човека :wink:

Еми 420 лева за три филтъра, оРгинално мАсло и труд - колко да е - мен лично ме бОли швепса де - шефчето от автопарка да си я кара и бецаален по банков път. :lol:

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Чет 23 юни 2011 14:36

Дискове се сменяват по гаранция. Лично изпробвано със служебна октавия. Всичко може да се смени гаранционно, а може и да не се смени. Всичко е въпрос на добро желание от човека занимаващ се с гаранциите в сервиза.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”