Значи ако искате да попитате дали 1.9TDI AFN двигателя е добър - да. Форумът е мястото. Ако искате да попитате каква е разликата между Пасат и Голф - също.
Обаче конкретен автомобил не се купува по съвети във форума, а с гледане от човек, който има представа от модела.
Прочетете ВНИМАТЕЛНО тази тема:
Какво се проверява при покупка на автомобил на старо?
Разпечатайте си я и действайте. Ако прецените, че не можете да се справите с описаното в нея - доверете се на някой, който е по-запознат, но кола се избира на място, а не по картинка!

Пасат Б5.5 или Форд Мондео Мк3
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Re: Пасат Б5.5 или Форд Мондео Мк3
Хора, наивни сте като малко дете на което някой му размахва близалка под носа, за първи път ли купувате кола, колата не е евтина за подръжка, правете си добре сметката!
Хората ви говорят от опит, а вие сте се запънали за тоя Пасат все едно е последната кола на света. Задавам ти последен въпрос и спирам, ако утре се наложи можеш ли да си бръкнеш в джоба и да извадиш едни 1000лв. които да потънат в перфектната кола?
Ако отговора е да купувайте смело, ако е не помислете пак
п.п.Не правете грубата грешка да не си обслужите колата след покупката, че ще я платите още веднъж!!!
Хората ви говорят от опит, а вие сте се запънали за тоя Пасат все едно е последната кола на света. Задавам ти последен въпрос и спирам, ако утре се наложи можеш ли да си бръкнеш в джоба и да извадиш едни 1000лв. които да потънат в перфектната кола?
Ако отговора е да купувайте смело, ако е не помислете пак

п.п.Не правете грубата грешка да не си обслужите колата след покупката, че ще я платите още веднъж!!!
Няма как да изкарам после пак 1000 лв. Добре де, какъв автомобил бихте купили на наше место.? Да е широк от вътре,дизел,седан,ръчка и до 4000 лв.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Аз лично бих предпочел бензинов. Дизел само ако е с доказан пробег или нов от магазина.
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Аз лично бих предпочел бензинов. Дизел само ако е с доказан пробег или нов от магазина.

Значи, ако търсим бензинов имаме по-голям шанс за успешна покупка? Просто търсим дизел, защото мъжът ми е шофьор на самосвал и така ......
- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
Е то и карам бензин, щото има ГИ, ама ако пада отнякъде нафтичка ще съм дизел фен и ще викам, че върви повече. Всеки хвали квото има. 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
katiq71 написа:Значи, ако търсим бензинов имаме по-голям шанс за успешна покупка? Просто търсим дизел, защото мъжът ми е шофьор на самосвал и така ......
Мъжа ти днес кара, утре може да не кара. В тая посока мислили ли сте?

- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
Зависи какви запаси има 
Не ми харесва вече темата .

Не ми харесва вече темата .
Последна промяна от sportul на Пет 02 яну 2015 20:42, променено общо 1 път.
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Колежке така ако се чудите никога няма да вземете кола или от много чудене ще попаднете на най-строшената,щом мъжа кара самосвал,вземате първата дизелова кола, която ви хареса на външен вид,само гледайте да не влиза в сервизен режим при настъпан до дупка педал на газта на трета или четвърта и да не чатка от мотора с металически звук при гасене,обслужвате и ако се обади в последствие нещо, оправяте,това е.
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Аз не знам, не съм и чувал някой да си държи 1000лв настрана за непредвидени ремонти, още повече ако колата му струва 3-4-5000лв.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
FELIPE написа:Колежке така ако се чудите никога няма да вземете кола или от много чудене ще попаднете на най-строшената,щом мъжа кара самосвал,вземате първата дизелова кола, която ви хареса на външен вид,само гледайте да не влиза в сервизен режим при настъпан до дупка педал на газта на трета или четвърта и да не чатка от мотора с металически звук при гасене,обслужвате и ако се обади в последствие нещо, оправяте,това е.
Имайки предвид IQ на питащата, напълно подкрепям FELIPE.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Значи, той ви е казал, че колата е обслужена! Има вероятност да ви лъже което е 90% сигурно и останалите 10% да не лъже. Но дори и да е така, с каква съвест ще караш кола която не си обслужвал? Да може и в сервиза да я закараш и да ти кажат, ела след 5 часа, и си я вземи, и там може да не я обслужат, само парите да ти вземат. Затова вие си преценявате, щото ако блокира мотора, отидоха още 1000 лева за ремонт и още 500 за обслужване и отиде киро на кирия. Кола се купува и се обслужва, ако не искаш да обслужваш си купуваш от познат/приятел/брат който знаеш, че няма голям шанс да те излъже. Аз моята я купих и човека ми каза, че не га е обслужвал още от както я е купил (била си обслужена
) така е карам 5 години 35 хил. км. Аз още на другия ден я обслужих, за да не я мисля, пък после каквото стане, щото и това не е гаранция.
И друго нещо, каквато и кола да вземеш, няма как само да караш! Винаги след покупката се охарчваш за дребни неща. Вземете това което ви харесва, и се молете да не се прецака. Друг начин няма!

И друго нещо, каквато и кола да вземеш, няма как само да караш! Винаги след покупката се охарчваш за дребни неща. Вземете това което ви харесва, и се молете да не се прецака. Друг начин няма!
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Dagestan написа:Аз не знам, не съм и чувал някой да си държи 1000лв настрана за непредвидени ремонти, още повече ако колата му струва 3-4-5000лв.
Да и аз не зная такива хора, но познавам такива, на които колите им седят с месеци по разни паркинги, докато съберат пари за ремонти. То това са вариантите всъщност - или имаш 1000 лв и като се наложи ги вадиш и продължаваш да караш, или нямаш 1000 лв и като се наложи "зазимяваш" колата за неопределено време, докато ги проимаш

Ако искате висок клас автомобил - увеличавате бюджета. Ако искате нисък бюджет - намалявате класа на автомобила. Доста е просто всъщност. Щом имате 4'000 лв., търсите автомобил за 3'000 лв. и после сте спокойни, че ако излезе някой ремонт ще имате възможност да го направите без компромиси, които в последствие водят до други още по-скъпи ремонти.katiq71 написа:Няма как да изкарам после пак 1000 лв. Добре де, какъв автомобил бихте купили на наше место.? Да е широк от вътре,дизел,седан,ръчка и до 4000 лв.
Но при всички положения купувате автомобил, след сериозен оглед от специалист, който познава модела и може поне да закачи автомобила на компютър и да направи читава диагностика. Такива специалисти има и тук във форума, но с писане в темата няма как да помогнат. Трябва да се ходи на място при колата, а не да хвърляме боб!
- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
Аз лично макар, че съм на 18 и искам по-хубава кола, имах 3000 лв., взех си кола за 2200, купих и нови зимни гуми на джанти, постегнах я, има още какво да се прави, имам и още някой лев, ама подбирам какво да направя първо, изглежда не попаднах на екземпляр.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”