Golf 4 - дизел или бензин?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Re: Golf 4 - дизел или бензин?

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 07 апр 2012 16:17

Доста хора си карат дизелите на метан.
Истината обаче е ,че най-голяма икономия се постига с малко километри и ограничаване на градското на къси разстояния.

Потребителски аватар
dionick
Автомобил: VW Bora 2003
Двигател: ASZ

Мнениеот dionick » Съб 07 апр 2012 19:15

Rabbit_TDI написа:Доста хора си карат дизелите на метан.
Истината обаче е ,че най-голяма икономия се постига с малко километри и ограничаване на градското на къси разстояния.

Стига с тия икономии....Нали знаеш че кеф цена няма! Важното е да има налягане! :beer

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Съб 07 апр 2012 20:21

dionick написа:

Стига с тия икономии....Нали знаеш че кеф цена няма! Важното е да има налягане! :beer

Не са много хората с всичкия си, които ако икономията не ги интересува биха си причинили дизел ;) (Независимо кой какво твърди и как оправдава покупката си на трактор).

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 07 апр 2012 21:23

Haralampi написа:
dionick написа:

Не са много хората с всичкия си, които ако икономията не ги интересува биха си причинили дизел ;) (Независимо кой какво твърди и как оправдава покупката си на трактор).

Колега ,вече искрено се съмнявам в техническата ти грамотност(в логореята в която трескаво изпадаш не!)....особено от писанията ти за въртящия момент и мощността...ами ти разби на пух и прах цялата философия на конструкторите на ДВГ(особено пък на тези от Ф-1) ...а дано пък да те потърсят за акъл!Аз не бих го направил!
А...и не подигравай на колегата(не съм го писал аз-само го цитирам част от написаното от него) написал поста за значението и връзката между мощност,вътящ момент и обороти...той умишлено го е написал в популярен стил,което означава,че е напълно наясно с тематиката.Да умееш да обясниш нещо на прост и обикновен език е висша степен на овладяване на материята!Твърдя го като човек занимаващ с обучение на други хора.затова и не се съмнявам в компетентността на този колега ,а в твоята.

Последна промяна от joker на Съб 07 апр 2012 21:37, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 07 апр 2012 21:33

Haralampi написа:
dionick написа:

Тука заби 80% от клиентите на автомобили като А6, А8, 5та и 7ма серия, всички SUV-e и много други :applause:

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Нед 08 апр 2012 2:59

joker написа:Колега ,вече искрено се съмнявам в техническата ти грамотност(в логореята в която трескаво изпадаш не!)....особено от писанията ти за въртящия момент и мощността...ами ти разби на пух и прах цялата философия на конструкторите на ДВГ(особено пък на тези от Ф-1) ...а дано пък да те потърсят за акъл!Аз не бих го направил!
А...и не подигравай на колегата(не съм го писал аз-само го цитирам част от написаното от него) написал поста за значението и връзката между мощност,вътящ момент и обороти...той умишлено го е написал в популярен стил,което означава,че е напълно наясно с тематиката.Да умееш да обясниш нещо на прост и обикновен език е висша степен на овладяване на материята!Твърдя го като човек занимаващ с обучение на други хора.затова и не се съмнявам в компетентността на този колега ,а в твоята.

Т.е. в "популярен стил" мощността се мери във време... а въртящия момент в "добринки"??

:applause:

О.к. щом така обучавате младите "таланти"... това обяснява компетентността на редица потребители и инженерните способности на редица вишисти завършили в БГ :да: А проблемът е в моята "компетенстност" че използвам реалните мерни единици и закони mhihi
От обяснения на "прост" език ----> прост народ, какво друго...

Ок. Значи мощността е някакво незначително време... ама въртящия момент - колкото повече "добринки" толкова по-добре, ясно. Това е нова наука за мен, ама явно това ще да е истината... Ще трябва да се преквалифицирам от инженер към... "ТДИ-инженер" очевидно. mhihi Простете, че съм учил, вместо да чета дизел форума :mrgreen: Очевидно съм допуснал огромна грешка.

Но все пак нека споделя нас "простите" какво са ни учили науките:

Мощност = работа/време
Работа = преместването на тяло А от т. Х до т. Y, както и ускорението на тяло X от скорост 0 до скорост 1.
Мощност = въртящ момент по обороти
въртящ момент по 0 оборота = 0 ускорение и 0 работа
теоретично обороти по 0 въртящ момент = 0 ускорение и 0 работа
От простото уравнение следва, че въртящия момент е точно толкова важен, колкото оборотите :idea: Сам по себе си той е нищо, а оборотите го копенсират, както и обратното. Важното и показателно реално е [b]МОЩНОСТТА
(продукт на обороти и въртящ момент едновременно!)[/b]

Но уви, това ни учи "тъпата" наука, несъобразена с модерната "ТДИ идеалогия" mhihi

hooligan_sk написа:
Haralampi написа:
dionick написа:

Тука заби 80% от клиентите на автомобили като А6, А8, 5та и 7ма серия, всички SUV-e и много други :applause:

Не намесвай SUV, щото има огормна разлика между лека кола и джип от 2 тона нагоре! ТИРовете също са друга категория и има защо да са с дизелови двигатели.
Тук говорим за леки коли!

Откровено ли искаш да ми кажеш, че би карал трактор, вместо 4 литров W двигател? mhihi Айде моля ти се mhihi

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Нед 08 апр 2012 9:25

maerto написа:
BsLek написа:facepalm как така дизел с газ ,едва ли ще има смисъл ,едно че колата малко или много ще изгуби мощност второ че тази газова бутилка ще се избива доста дълго време ,едва ли не докато се избиеш ще дойде време да я продаваш .Така ги виждам аз раотите нз :Mr Green Fun

Технологично погледнато ,не може да се сложи газово на дизелов двигател :deal

Технологично не знам как го гледаш и от къде го четеш ,че не става ,но практично мог ада ти покажа за да видиш.Един приятел си сложи пропан бутан на 124-ка 250Д газ,но не кара само на газ ,а предимно на дизел и по-малко газ.Преди му харчела 10-11 градско дизел,а сега 6 дизел и 2-2,5 литра газ.А сеега сментни дали става или не и дали има ефект или не.Никога не бих си сложил на моята печка газ ,но има хора който слагат.Моя разход от около 7,5-8,5 градско и 6-6,5 л извънградско за сега не ме притеснява и си карам на такова гориво за каквото е предназначен мотора

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 08 апр 2012 9:32

Абе такива екзотики като Г2 на олио от Макдоналдс или дърти мерцедеси на дизел-газ каква връзка имат с нормалната масова експлоатация на автомобил ??

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 08 апр 2012 10:22

Haralampi написа:Не са много хората с всичкия си, които ако икономията не ги интересува биха си причинили дизел ;)

Верно ли ле - не думай scare :screwy mhihi :bowdown :lol: :applause: mhihi

Stivi написа:Абе такива екзотики като Г2 на олио от Макдоналдс или дърти мерцедеси на дизел-газ каква връзка имат с нормалната масова експлоатация на автомобил ??

Ми аз метана съм го гледал на Пежо 308 HDI - човека пътуваше много и беше страшно доволен.Пък за олиото твоя мотор го гори с любов и разбирателство.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 08 апр 2012 10:52

Haralampi написа:
joker написа:Колега ,вече искрено се съмнявам в техническата ти грамотност(в логореята в която трескаво изпадаш не!)....особено от писанията ти за въртящия момент и мощността...ами ти разби на пух и прах цялата философия на конструкторите на ДВГ(особено пък на тези от Ф-1) ...а дано пък да те потърсят за акъл!Аз не бих го направил!

Т.е. в "популярен стил" мощността се мери във време... а въртящия момент в "добринки"??

:applause:

О.к. щом така обучавате младите "таланти"... това обяснява компетентността на редица потребители и инженерните способности на редица вишисти завършили в БГ :да: А проблемът е в моята "компетенстност" че използвам реалните мерни единици и закони mhihi
От обяснения на "прост" език ----> прост народ, какво друго...

Ок. Значи мощността е някакво незначително време... ама въртящия момент - колкото повече "добринки" толкова по-добре, ясно. Това е нова наука за мен, ама явно това ще да е истината... Ще трябва да се преквалифицирам от инженер към... "ТДИ-инженер" очевидно. mhihi Простете, че съм учил, вместо да чета дизел форума :mrgreen: Очевидно съм допуснал огромна грешка.

Но все пак нека споделя нас "простите" какво са ни учили науките:

Мощност = работа/време
Работа = преместването на тяло А от т. Х до т. Y, както и ускорението на тяло X от скорост 0 до скорост 1.
Мощност = въртящ момент по обороти
въртящ момент по 0 оборота = 0 ускорение и 0 работа
теоретично обороти по 0 въртящ момент = 0 ускорение и 0 работа
От простото уравнение следва, че въртящия момент е точно толкова важен, колкото оборотите :idea: Сам по себе си той е нищо, а оборотите го копенсират, както и обратното. Важното и показателно реално е [b]МОЩНОСТТА
(продукт на обороти и въртящ момент едновременно!)[/b]

Но уви, това ни учи "тъпата" наука, несъобразена с модерната "ТДИ идеалогия" mhihi

hooligan_sk написа:
Haralampi написа:
dionick написа:

Не намесвай SUV, щото има огормна разлика между лека кола и джип от 2 тона нагоре! ТИРовете също са друга категория и има защо да са с дизелови двигатели.
Тук говорим за леки коли!

Откровено ли искаш да ми кажеш, че би карал трактор, вместо 4 литров W двигател? mhihi Айде моля ти се mhihi

Осъзнаваш каква тъпотия каза нали??? 80% от луксозните лимузини се продават с големи дизелови двигатели вместо с големи бензинови двигатели. Дали клиентите им дават по 100-200 000лв и мислят за икономия на гориво? Или повечето хора наистина не са със всичкия си facepalm facepalm facepalm

Потребителски аватар
BsLek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BsLek » Нед 08 апр 2012 11:20

E все пак тези джипове не тежат колкото леки автомобили ,нормално е да искат да имат повече въртящ момент за да се задвижват нещата с 1 идея по добре ,така си мисля аз

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Нед 08 апр 2012 11:25

BsLek написа:E все пак тези джипове не тежат колкото леки автомобили ,нормално е да искат да имат повече въртящ момент за да се задвижват нещата с 1 идея по добре ,така си мисля аз

Aaaaa, един човек, който се опитва да мисли и напипва мекото :да:
Ако се погледне това, което написах като физични закони и примери много бързо става ясно защо тежките автомобили, SUV и т.н. се оборудват предимно с дизели, ама все пак някой трябва и да мисли ;)

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 08 апр 2012 11:40

Човека ви пита за Голф 4 ,а вие къде отидохте!!??Начетох се на големи простотии!!Какво е предимството на дизеловия мотор ,защо да не си вземе бензин или обратно.Но както каза един колега в началото всеки хвали своето.

Последна промяна от rokera671 на Нед 08 апр 2012 11:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Нед 08 апр 2012 11:44

rokera671 написа:Човека ви пита за Голф 4 ,а вие къде отидохте!!??Начетох се на големи простотии!!

Тъй де... за някой има анаогия между SUV и Голф 4 :Mr Green Fun

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 08 апр 2012 11:48

Спора стана бензина против дизела!!?А човека ви пита конкретно за моторите на 4 ката.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”