Golf 4 - дизел или бензин?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Re: Golf 4 - дизел или бензин?

Мнениеот Haralampi » Нед 08 апр 2012 11:58

rokera671 написа:Спора стана бензина против дизела!!?А човека ви пита конкретно за моторите на 4 ката.

А кога не е ставал? ;) Аз за това си мълчах дълго... докато фантазиите и "ТДИ-физиката" и механиката на някои не почна да обръща не само велики учени в гроба ами и да ме буди и мен нощем mhihi
То беше ясно, че това ще е тема номер 2567568 относно "ама въртящия момент" vs. "абе вие хал хабер ли си нямате?"

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 08 апр 2012 12:09

Haralampi написа:
rokera671 написа:Спора стана бензина против дизела!!?А човека ви пита конкретно за моторите на 4 ката.

А кога не е ставал? ;) Аз за това си мълчах дълго... докато фантазиите и "ТДИ-физиката" и механиката на някои не почна да обръща не само велики учени в гроба ами и да ме буди и мен нощем mhihi
То беше ясно, че това ще е тема номер 2567568 относно "ама въртящия момент" vs. "абе вие хал хабер ли си нямате?"

Ами то всяка една машина си има плюса и минуса.Бензиновите мотори не били добри.Ами при дизела -демферен маховик ,турбо и т.н.Важното е машината да е читава а дали бензин или дизел сам си преценя.
Малко извън темата, АБУ то много тука го плюят ама за мен е супер мотор.Някой взел разкапана кочина и почва да яде л..на.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Нед 08 апр 2012 13:48

Ако някой начинаещ шофьор,който си търси кола прочете цялата тема VW няма да си купи :lol: За хубаво или лошо,всички отоворили са малко или много прави в съотношението дизел,газ,бензин,метан.Другите аномалии с които се карат автомобилите не са за коментар.Като си мисля,недостатъците които са изложени на дизела и бензина в темата има един мотор който не посочен.При него пропан-бутан няма шанс при подръжката и разхода.Двигателя е дизел.Който разбира ще се сети за кой двигател става въпрос :Mr Green Fun Аз лично не знам каква кола бих си купил,но със сигурност знам,че ако е бензин ще трябва да е над 170 к.с.Поне да знам за какво е разхода над 15/100 :mrgreen:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 08 апр 2012 14:56

Haralampi написа:
BsLek написа:E все пак тези джипове не тежат колкото леки автомобили ,нормално е да искат да имат повече въртящ момент за да се задвижват нещата с 1 идея по добре ,така си мисля аз

Aaaaa, един човек, който се опитва да мисли и напипва мекото :да:
Ако се погледне това, което написах като физични закони и примери много бързо става ясно защо тежките автомобили, SUV и т.н. се оборудват предимно с дизели, ама все пак някой трябва и да мисли ;)

Сори, ама моя дизелов голф 4 като са го поръчвали нов, талянеца не е платил за анти-гравитационните генератори и в резултат колата си тежи 1300кг празна, поне на тази планета. :036:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Нед 08 апр 2012 16:36

пак цитат от въпросната статия....
http://forum.moto-zone.bg/index.php?topic=13553.0
Карол Шелби го е казал най-точно: "Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в дадена стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

И още: "с мощност се продават коли, а с въртящ момент се печелят състезания"."
Хараламби....искаш да отречеш,че печели онзи,който успява да задържи максималния въртящ момент в най голям диапазон от обороти????....нали това е слабостта на дизела,че не може да се развърта до високи обороти...обратното е при спортните ДВГ...

Mitakusss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mitakusss » Нед 08 апр 2012 17:20

дизел :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause:

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 08 апр 2012 18:32

Mitakusss написа:дизел :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause:

Ако аз си купя Голф 4 което е доста вероятно в сравнение с другите боклуци които гледам сега в мобилето ще е 100% дизел.Но това си е мое мнение и не ангажирам никой с него.И пак ми се струва ,че цената е неоправдано висока!! :beer :D

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Нед 08 апр 2012 19:23

rokera671 написа:
Mitakusss написа:дизел :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause:

Ако аз си купя Голф 4 което е доста вероятно в сравнение с другите боклуци които гледам сега в мобилето ще е 100% дизел.Но това си е мое мнение и не ангажирам никой с него.И пак ми се струва ,че цената е неоправдано висока!! :beer :D

Добра,но доста по-скъпа откъм разходи за гориво,алтернатива е Г-4 с 1.8Т ДВГ...иначе поддръжката е като ТДИ...демпфер,турбина...все скъпички играчки...

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Нед 08 апр 2012 22:21

hooligan_sk написа:
Haralampi написа:
BsLek написа:E все пак тези джипове не тежат колкото леки автомобили ,нормално е да искат да имат повече въртящ момент за да се задвижват нещата с 1 идея по добре ,така си мисля аз

Aaaaa, един човек, който се опитва да мисли и напипва мекото :да:
Ако се погледне това, което написах като физични закони и примери много бързо става ясно защо тежките автомобили, SUV и т.н. се оборудват предимно с дизели, ама все пак някой трябва и да мисли ;)

Сори, ама моя дизелов голф 4 като са го поръчвали нов, талянеца не е платил за анти-гравитационните генератори и в резултат колата си тежи 1300кг празна, поне на тази планета. :036:

Тежи толкова щото е дизел ;) А и да разбирам, че си на мнение, че там дето 1300, там и 2300 и 3300 така ли (щом сравняваш със SUV и други коли с подобно тегло)?

Оукей.....

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Нед 08 апр 2012 22:30

joker написа:Хараламби....искаш да отречеш,че печели онзи,който успява да задържи максималния въртящ момент в най голям диапазон от обороти????....нали това е слабостта на дизела,че не може да се развърта до високи обороти...обратното е при спортните ДВГ...

Щом говориш за "задържане" очевидно нямаш представа, че въртящия момент е крива :idea: Той не може да се задържи. Важен в крайна сметка е един друг параметър, който зависи от върт. момент и той (отново) се нарича МОЩНОСТ!
Защото именно тя описва свършената работа, а не въртящия момент! Разберете го!
А че мощността зависи пряко от върт. момент - спор няма.... но зависи точно толкова и от оборотите.

И не - това не е "слабост" на дизелите. дизелите имат въртящ момент, но нямат обороти. Бензините обратното. И все пак за да могат да се сравнят 2 двигателя се гледа именно продукта от върт. момент и обороти, който е МОЩНОСТ! А от какви компоненти е съставена тази мощност няма никакво значение! дали от 100 единици върт. момент по 1 единица обороти или от 1 единица върт. момент, но 100 единици обороти - резултата е един и същ - 100 по 1!

Това е все едно аз и ти да копаем дупки - ти ми казваш "ама аз на една копка взимам 10кг пръст", а аз ти казвам - е... аз гребвам 5кг пръст, ама пък правя 2 копки за времето, за което ти една! В крайна сметка извършваме една и съща работа и копаем еднакво бързо! (За това мощността е единствения фактор от решаващо значение!)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 09 апр 2012 8:21

rokera671 написа:Ами при дизела -демферен маховик ,турбо и т.н.

Аз карам дърт бензинов мотор пък ги имам същите неща - как става тая раота незнам mhihi .При новите бензини почти няма без демпферен маховик.

Haralampi написа:ом говориш за "задържане" очевидно нямаш представа, че въртящия момент е крива :idea: Той не може да се задържи.

Абе дървен философ я погледни на AGU(бензинов) и AFB/AKN(дизелов) моторите дали въртящия момент е крива (за новите мотори хептен не ми се говори).Ако разбираше съвсем малко от тая тема ,а не само да четеш соц учебници щеше да знаеш защо е така.

Изображение

Изображение

Изображение

Последна промяна от Rabbit_TDI на Пон 09 апр 2012 10:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пон 09 апр 2012 9:25

Хараламбииииииииииииииииии....от тракане по клавишите(да не си с есенциален тремор на Минор????) не четеш както трябва....ами аз ти говоря(пиша) за МАКСИМАЛНИЯ въртящ момент....ууууффф неудобно ми някакси като човек с професия далеч от твоята да ти обяснявам азбучни истини,а ти да се държиш като иезуит пред еретик ...
хайде като си купуваш автомобил си гледай мощността,а пък аз ще си гледам въртящия момент и диапазона от обороти в които го поддържа....ти пълни джоба на търговеца,а аз ще се радвам на динамика и трайност на ДВГ...Слава богу тези критерии не ме подведоха нито при бензинката ми(все още я карам нон стоп!) нито при ТДИ-то!!!Нищо,че едната е на 19 г,а другата на 12 г....

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пон 09 апр 2012 13:05

Аз просто съм човек на ТОЧНИТЕ науки и ТОЧНИЯ изказ, който ти категорично не умееш!
За мен никога под "въртящ момент" не се разбира автоматично "МАКСИМАЛНИЯ" въртящ момент - това са 2 много различни неща!
И за мен никога мощност не може ама на никакъв жаргон да се нарича "ВРЕМЕ", а въртящия момент - "колко добре..." :applause:
Тия махленски приказки именно са довели то пъъъъълната ти (и на много други) заблуда!

Лошото е, че вовек не може да ви отвори и очите facepalm
Как още да обясня, че за да преместиш една чаша от хола в стаята ти извършваш РАБОТА и за да разберем колко ефективно си вършиш ти работата е необходимо да знам единствено каква ти е МОЩНОСТТА, а не замаха, с който грабваш чашата :!: :!: :!:
Не мога по-просто да го обясня разбери!! Изисква се да имам нещо повече от амеба насреща си!

Потребителски аватар
maerto
Автомобил: VW Golf 4 2001
Двигател: 1.6 16V AUS

Мнениеот maerto » Пон 09 апр 2012 13:20

:005: И в карайна сметка-дизел или бензин???? хахаха..баси безсмислената тема....

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пон 09 апр 2012 13:29

maerto написа::005: И в карайна сметка-дизел или бензин???? хахаха..баси безсмислената тема....

:да:

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”