Помощ за покупка на Пасат - Автоматик

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
raziel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raziel » Сря 27 авг 2008 9:10

Аз две години карах 1.8Т с Автоматик(типтроник) и мога да ти кажа че удоволствието е пълно. Колата изобщо не е тромава напротив, при кик доун изпреварването е детска игра, по трудно е спирането след това:)
Наистина автоматика пази много двигателя и колкото и лудо да караш не можеш го пържиш и вкарваш в червени зони, дори на типтроник да си ако наближиш червена зона, автоматично превключва една предавка на горе за да предпази двигателя.
Този двигател е напълно достатъчен за купето, комбиниран с турбото дава динамика, и ти гарантира винаги мощност плюс комфорт.
Освен автоматика задължително и преглед на турбото, че и то е доста скъпо удоволствие...

За комфорта да караш автоматик в софия е излишно да го коментирам, и това че нема през 10сек да сменяш 1-2-3 като луд...
На мен тва е единственото нещо което ми липсва в момента.
Късмет и дано намериш нещо читаво.

П.С за разхода 12.5-13.5 в София с яко натискане и на климатик. Извънградско - от тук до варна 8.1 при спокоино каране, на връщане много бързах и ми даде 9.5 но под 190км/ч не слязох по магистралата.

Потребителски аватар
yozi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yozi » Пет 29 авг 2008 12:09

Карам автоматик от близо 1 година и никога не бих си купил ръчка /засега/. Карам в Бургас /сещаш се за задръстванията/, всяка седмица карам и на прохода за Варна - е, няма такъв кеф като гледам как се потят колегите с ръчки. Пасатора ми е 1.8 чист и е само с 4 скорости, но нямам расзход повече от 10 на сто градско и 8л/100 извънградско.
И на въпроса: ходих до Литва миналата седмица и ми даде разход 6.6л/100. Идеи?

Потребителски аватар
teodor_29
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Помощ за покупка на Пасат - Автоматик

Мнениеот teodor_29 » Сря 11 фев 2009 9:12

Аз карам 1,9 TDI 131 k.c. 2002 година, автоматик типтроник , колата си е супер колеги , много съм доволен , купих си го преди 3 месеца от Англия, но не ми пречи че е с десен волан :) преди извстно време ходих до бургас и ми даде разход 6/100 , а градско 8-10/100 , повече не искам и да чуя за ръчка :lol:

Потребителски аватар
Miro de la Valcea
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Miro de la Valcea » Сря 11 фев 2009 17:33

Автомат братко,АВТОМАТ !!!!!!!!!

kivti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kivti » Пет 13 фев 2009 1:10

Колеги и аз се колебая какъв Пасат да взема. Искам да е 4х4 седан и съм загледал един 2003 г. 2.8 192 коня бензин седан. Удачно ли е да се газифицира? Кой е по-добър за предимно градско каране, но и с чести разходки до планините 2.5 TDI 150 коня, 1.9 TDI 130 коня или 2.8 бензин 193 коня (с или без газова уредба). Каква е цената на данък, каско, гражданска и какъв е разхода градско и за трите мотора? Аз сега съм с 1.8Т, но в Голф 4 GTI и съм доволен, но искам 4х4, за да се катеря по планинските пътища и при сняг. Реших и да сменя купето с по-дълго. Мисля че ширината е като на голфа (по данни от ауто.ру), но Пасата B5 е с 52 см. по-дълъг от Г4. Като просвет мисля, че Пaсата ще е по-висок от Г4 GTI или... Моля помогнете с избора!

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 13 фев 2009 18:25

пасата е малко по широк от голфа а за висо4ината зависи от много фактори;от изброените мотори ТДИ130 е наи добрия а и с този мотор има 4motion

Потребителски аватар
carbonara
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re:

Мнениеот carbonara » Пет 13 фев 2009 23:38

dimoboy написа:...След покупка задължително смяна на масло и филтър на скоростна кутия(мен ме изръсиха 300лв за това).

Малко несъм съгласен тук, защото и аз така направих и после ремонтирах за 2300лв.
На автоматична със типтроник (говоря за пасат 2003)масло не се сменя! Само при положение, че се отваря ск. кутия. литъра е 131лв. събира 9 литра,направете си извод, че за 300лв. няма как да стане.
На мене ми взеха 377 с филтрите едни мошенници и след 20 дена всичко приключи.
А преди това не ми правеше проблем но някой си ме посъветва да съм го сменял.
На таози модел масло не се сменя как дае или на определени километри.
Та относно скоростната кутия ако се пази е добър избор.

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Сря 18 фев 2009 13:06

Иха, 131лв. литъра, че и 9 литра. Голям разказ, голямо чудо.

А къде ти омаскариха колата, да не би по Черни връх към околовръстното?

Потребителски аватар
evgata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот evgata » Сря 18 фев 2009 19:46

Хаха :) Черни връх-Околовръстното ... утре мисля там да вървя да ми погледнат автомата... я кажете да ходя ли там или да търся друго място?

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Сря 18 фев 2009 20:42

В никакъв случай не ходи там. За малко да си прецакам автоматика ако ги бях послушал. Имах проблем изразяващ се в това, че маслото в кутията загряваше над допустимото (над 120 градуса при натоварване). Нямаше регистрирана грешка. Според тях трябваше да карам, а "Като се счупи ще я направим", което е равно на над 1000 лв. почти винаги. След тях потърсих друг сервиз защото проблема беше плашещ и не можех да карам докато стане нещо фатално. В крайна сметка се оказа, че двойният съд, който охлажда маслото на кутията посредством антифриза е запушен и трябваше да се смени. Втора ръка - 70 лв. и всичко заспа. А сервиза, в който ми го диагностицираха от първият път и смениха този съд се намира в Малинова долина.

Потребителски аватар
evgata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот evgata » Сря 18 фев 2009 21:46

Абре колеги отклонявам се от темата за тоя Автоматик, обаче немога да не попитам къде мога да намеря човег с ВАГ КОМ и свестен сервиз. Тия сервизи дето ходя уж големи и скъпи сервизи а пълни малоумници. Държат се с клиента като с тракторист и едва ли не трябва да им кажа аз каква е повредата по колата да я оправят. Трябва ми сервиз в София където да разбират от автоматици. Накрая колкото и да не ми се иска ще отида в ЮНИТРЕЙД, поне ще знам, че е като хората свършена работата.

vwgermany
Автомобил: VW MULTIVAN AAB
Двигател: AAB 2-4 Diesel

Мнениеот vwgermany » Нед 06 сеп 2015 23:46

Здравейте колеги, предстои ми и на мен покупка на б5 1,8Т автомат 2000г. Искам да питам, при огледа на колата я покарах и така малко я сръчках, та нормално ли е от място и рязко подаване на газ докрай особено на първа да сменя на около 6000 оборота?

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”