Избор на Голф 4(или 3)

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
nazifco
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор на Голф 4(или 3)

Мнениеот nazifco » Чет 12 мар 2009 21:56

Колеги, мога да ви кажа, че всичко е въпрос на късмет !
Преди две години си купих Г4, имах голям мерак да я карам тази кола. Разходите са наистина големи, новите модели за съжаление не ги изпипват както трябва.
Комфорта наистина е по голям, но това е за сметка на разходите.
Преди това карах Пасат 2, возията не е кой знае какво, но колата е бетон, просто няма такава корава машина. Що се отнася до ръждата, Пасат 2 не знае какво е това корозия плюс това частите бяха без пари, а сега докато вляза в сервиза 100 лева ги хвърлям във въздуха.
Така, че всичко е късмет !!!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 13 мар 2009 11:33

Аз съм карал Г3 ГТи няколко месеца, Толедо около 50 000км(доста са подобни) и мога да ви кажа само едно - Г4 е по-близо до Г6 отколкото до Г3. От А4 и Г4 колите просто стават това което са - масивни и комфортни! Колкото за поддръжката - при ангренажа всичко струва 500лв с водната помпа, да смениш и масло и накладки и филтри 1000лв спокойно. Да по-скъпо е, но по си заслужава да дадеш 1000лв за съвременна кола отколкото 500лв за люспа!

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 13 мар 2009 13:43

На твое място колега бих се насочил към Audi A3/A4
Успех!!!

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пет 13 мар 2009 14:24

forski написа:На твое място колега бих се насочил към Audi A3/A4
Успех!!!

Мда там пък обслужването е просто стотинки.. Не слушай какво ти казват, сам си прецени, Следвай простичките напътствия - за начало си избери най-малкия двигател като коне/обем, защото е за из града, после според това което намериш и състоянието. Какво друго може да се каже? Наистина първите Г4 от 97 до 00 са доста проблемни, по възможност си избери >2001. Иначе ако е Г3 - да е 97.
Но все пак сме в БГ виж състоянието и т.н
Успех !

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пет 13 мар 2009 14:51

StS написа:
forski написа:На твое място колега бих се насочил към Audi A3/A4
Успех!!!

Мда там пък обслужването е просто стотинки.. Не слушай какво ти казват, сам си прецени, Следвай простичките напътствия - за начало си избери най-малкия двигател като коне/обем, защото е за из града, после според това което намериш и състоянието. Какво друго може да се каже? Наистина първите Г4 от 97 до 00 са доста проблемни, по възможност си избери >2001. Иначе ако е Г3 - да е 97.
Но все пак сме в БГ виж състоянието и т.н
Успех !

Най-малкия двигател? И за какво точно му е това като както всички знаем малките мотори на ВАГ харчат незначително по-малко от големите!? За 80лв разлиак в данъка ли? Айде няма нужда! На поколенията от времето на Г4, астра Г и тн. "детски" болести няма, това не са коли от смяната на поколение 91-93г., нека някой ми посочи типичен дефект на първите Г4 който е отстранен по-късно и е бил характерен за цялата поточна линия при стартиране на произвидството! Колкото до фабрични дефекти, такива има във всеки модел, а за коли от 98г., те определено са избили отдавна и или са оправени или е претопена колата ;) Естествено че е по-добре един голф 2001-2202, но в добрия случай с ТДИ за 12 бона - приятно чистене на помпа дюза елементи ;)

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пет 13 мар 2009 15:11

hooligane имах предвид примерно - 1.9 - 90кс или ако е бенц 1.6 101 да не е луд 1.4, ама да не почваме спорове, За какво му е 131 или 150 кс за из града?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пет 13 мар 2009 15:17

StS написа:hooligane имах предвид примерно - 1.9 - 90кс или ако е бенц 1.6 101 да не е луд 1.4, ама да не почваме спорове, За какво му е 131 или 150 кс за из града?

Знаеш защо - разликата в разхода на ТДИ 90 и ТДИ 150 е в рамките на 1л/100км, сиреч няма разлика, а пък кефа си е кеф, даже 1 път месечно да настъпваш педала :twisted: Иначе за бензинов мотор да, 1,6 е най-сносно откъм разход/вървене, 1,8 няма смисъл по същата причина - харчи колкото 1,8Т :P

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 13 мар 2009 19:26

Кън колегата StS,би ли ми казал в цифрово изражение каква е разликата в обслужването на Audi A3/A4 и Голф 4 :roll: :roll:
Колегата като си вземе Г4 и следващата тема която ще пусне ще е "Как се маха това черното от дръжките на вратите" или "Нещо в купето ми скърца"
Айде стига вече с тия прехвалени 4-ки :не:
Честито!!!

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Пет 13 мар 2009 21:21

Следващата ми кола, ще е по-стара от настоящата. :да:

Потребителски аватар
MKII 1.6EZ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MKII 1.6EZ » Съб 14 мар 2009 10:15

Колега предлагам ти следното покарай и двете и реши. Гарантирам ти, че след тест-драйв ще вземеш четворката. Четворката е на светлинни години от тройката. Остави кой какво ти говори и разгледай темите и си създай някво мнение. Виж цени на части ала-бала. Естествено четворката е малко по скъпа за поддръжка, но пък има доста преимущесва пред тройката: визия, возия, екстри, сигурност, по-удобна е, по-стабилна и т.н. Късмет с избора колега :beer

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Съб 14 мар 2009 10:40

Само че забравяте една подробност. За парите за нормална 4ка, може да си вземе гаражна тройка, която изглежда все едно сега излиза от завода. Ако за вас годината е единственото което се гледа добре....ама има хора които минават по 10 000 на година, има и такива които минават по 100 000.

Дето казвате че подръжката не е непоносима... Не че нещо, ама още не съм достигнал до момента да дам 800лв за смяна на консумативи или 1000лв за смяна на съединител. А 4 нови 13ки за голф3 колко струват, а колко 4 16ки? Ами каскотото? Ами това че вече всичко е нагъчкано под капака и за всичко ходиш на майстор?

За това VW в момента губят тотално пазара - защото Г1,2,3, полотата и пасат Б2,3,4 бяха коли за народа, за обикновения човек, който иска здрава кола, която да не го бърка в джоба. Е от Голф4 нататък говорим за съвсем други цени, съвсем друго обслужване, което поне на мен не ми допада.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 14 мар 2009 11:30

Кой за каквото е успял да задели пари това си хвали,горчивата истина е че всеки иска да кара по-нова кола ама като няма кеш почва да разтяга лукумите за "старите вечни коли" ! Дай да ползваме пишещи машини понеже ако се прецака харддиска на компа ще загубим информацията....! И аз ако имах пари щях да карам ново Ауди или поне Г6 но си карам четворката без да се бия в гърдите колко е здрава въпреки че за 100К разходите ми по нея са колко годишната застраховка на един нов Пасат например !

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Съб 14 мар 2009 13:27

Stivi написа:Кой за каквото е успял да задели пари това си хвали,горчивата истина е че всеки иска да кара по-нова кола ама като няма кеш почва да разтяга лукумите за "старите вечни коли" ! Дай да ползваме пишещи машини понеже ако се прецака харддиска на компа ще загубим информацията....! И аз ако имах пари щях да карам ново Ауди или поне Г6 но си карам четворката без да се бия в гърдите колко е здрава въпреки че за 100К разходите ми по нея са колко годишната застраховка на един нов Пасат например !

Тва е цялата работа :)

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Съб 14 мар 2009 14:15

имаш ли кинти за 4-ка вземаи я!винаги съвременното е по-добро от предшествениците си,вярно,че поддръжката е по скъпа,но затова и удоволствието да караш 4-ка е по голямо!ако съдим по логиката на колегите защо никои не копува лачените лади 7-ци които тук-там още се намират на по 50-60 хил км. а всеки търси нещо"западно" с повече глезотиики???помните ли едно време като паднеха температурите и как се подкачваше ръчно с бенз. помпа бензин в карбуратора..........и още куб неща-манивели щуротии.....!!!!!

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Съб 14 мар 2009 15:28

pepone написа:По добре запазена тройка от 97ма отколкото скъсана от каране 4ка от 98ма, но човек сам си преценява кое е по важно визия, цена на подръжка, комфорт и т.н., аз доколкото знам 4ките не са много здрави поне според познати във бизнеса с части за тия коли :wink:

Това е самата истина

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”