Карам 1,8T APU Tiptronic Газов Инжекцион Lovato от около месец и кой знае какви статистики не бих могъл да споделя, но все пак...
Разхода по компютър на бензин ми е давал от 11,5-12,5(съботно неделни празници без коли)
Обаче при "нормално" градско в София и доста къси разстояния на ГАЗ с включен климатроник постоянно, на компютъра изписва среден разход около 14.5-15.5, но по заредени литри 16-18л./100км.(13,28-15лв./100км. при 0,83лв./л.ГАЗ). Мисля, че хич не е лошо, дори и с Дизелите да сравняваме при разход 7-8л./100км.

Та според мен някакви разходи от 10-11л./100км. (пък и по-малко

До скоро карах AUDI 80 1,8 карбуратор 90 к.с. Автоматик без климатик на ГАЗ градско под 12-13-15л./100км. не ми е давало никога.
Автоматика бил труден за поддръжка и т.н.... - защо? Кое му е трудното, веднъж след купуване на колата да смениш масло(оригинално VW/AUDI) филтър и гарнитура също оригинални за(1,8Т Tiptronic) на цената от 300 лв. заедно с труда и следващите поне 60000км. да забравиш за каквато и да е поддръжка на скоростите. Смяната на съединител не знам колко струва, но подозирам, че дори е по-скъпа. За удобството при автоматика въобще не говориме.
За труд по смяна на всички ремъци, масло двигател, филтри, водна помпа, два накрайника, един носач и радиатор - 240лв. + 25лв. реглаж преден и заден мост.
Та така....
Поздрави на всички и успех.