Мнения за Мерцедес А класа 2000г

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Re: Мнения за Мерцедес А класа 2000г

Мнениеот hitman0013 » Пон 08 мар 2010 13:21

колега капарирал си я обаче преди да я платиш обърни внимание на дребни но скъпи неща като броя на ключовете на колата, централното и дали работи както трябва, парното отопление климатика, огледай се дали фаровете са една и съща марка и други такива дребни детайли-и както казах най вече броя на ключовете на колата/2 или 3 трябва да са/

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Пон 12 дек 2011 21:17

Колега Ludia, как се държи колата, доволни ли сте :) И аз се оглеждам за А-класа за жена ми, но не знам нищо за модела, и ще ми е полезно да споделиш обективно мнение, особено в конкретния случай как се е държала колата за този период от време :)

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 12 дек 2011 21:27

Uneek написа:Колега Ludia, как се държи колата, доволни ли сте :) И аз се оглеждам за А-класа за жена ми, но не знам нищо за модела, и ще ми е полезно да споделиш обективно мнение, особено в конкретния случай как се е държала колата за този период от време :)

по колата е сменена само водна помпа за периода от създаването на темата до сега... единствения недостатък който аз намирам е, че е малко ниска за жена в София mhihi макар предната броня все още да си е на мястото :) иначе според майка ми - скърца и вози твърдо... Реално съм я карал само веднъж - до Рилския манастир и обратно.. впечатленията ми са, че е много стабилна кола, много по-стабилна отколкото изглежда. Беше есента и сухо, позволих си да си да покарам малко WRC тип по завоите и докарах повръщане на един приятел който се возеше до мен :lol: ама той е американец, слаб му е стомаха явно mhihi . Широките гуми, твърдото окачване и ESP-то допринасяха колата да седи доста стабилно на пътя. Кара се изключително лесно - шофьора е разположен високо и има идеална видимост. Доказателство е липсата на следи от други коли и колчета по броните на автомобила каран от майка ми :lol: Разхода може би надминава 10 бензин при настъпване, а иначе нямам преки наблюдения а и автомобила се кара предимно градско на кратки разстояния. Извън градско със сигурност пада под 6-7л/км. Това се сещам за сега, ако има нещо конкретно което те интересува - питай ;)

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Пон 12 дек 2011 21:57

Благодаря ти много за мнението, явно трябва да се търси доста внимателно за истински запазен екземпляр , най ме притеснява че за обслужване трябва да се сваля двигателя, и обшо взето си е сервизен автомобил. Коя година е вашата?

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 12 дек 2011 22:08

Uneek написа:Благодаря ти много за мнението, явно трябва да се търси доста внимателно за истински запазен екземпляр , най ме притеснява че за обслужване трябва да се сваля двигателя, и обшо взето си е сервизен автомобил. Коя година е вашата?

ще те излъжа дали 2001 или 2002 :roll: знам със сигурност, че е след фейс лифта, и те съветвам и ти да търсиш такава. Другото което научих е, че задължително трябва да я закараш в Балкан Стар за преглед преди да я купиш. Там ще ти кажат всичко. Не си спомням колко струваше обслужването като я взехме, но водна помпа със сигурност не сме сменявали тогава... Друго което се сетих е, че и термостат май сменяваха наште. А лоста за фарове/чистачки, който е само един, им е слабо място на тези коли. Имаше из нета някъв блог на един ентусиаст и там беше описал всичко за А класата, ремонти, съвети и ръководства. Ще го потърся тия дни и ще постна линка, на английски беше.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”