Внимавайте когато си купувате нов автомобил!

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Re: Внимавайте когато си купувате нов автомобил!

Мнениеот joromnt » Пон 07 юни 2010 21:36

yoan4o написа:Браво Галине, добра е темата, дано я четат само!

Помните ли голямата градушка в северната част на София преди 4г.?
...
А знаете ли къде съхраняват Мото П. новите си автомобили?
...
По вътрешна информация тогава пострадаха около 200 автомобила, чисто нови!
Дори на повечето бяха счупени и предните стъкла! :shock

Ха честит Форд............, на промоция!

Потвърждавам информацията, колега с едно малко доуточнение. Имаше такъв случай, найстина. Бяха пребоядисвани фордове от различен клас /Фиеста, Фокус, Транзит, че и Мондео/ в фирмените сервизи. И стъкла се сменяваха, и ласйсни отвън... После ги провадаха на промоция за едни, с отстъпка за други. Като имаше и хора дето си взимаха направо начукана кола, без да е боядисана. Имало е и хора дето не знаеха че колата им е градобитна, но повечето знаеха. Малшанс, кво да се прави.
По вътрешна информация, колите бяха мъничко над 200 :не:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пон 07 юни 2010 21:41

Като се зачетох в темата се сетих нещо.Миналата година фирмата в която работя купи нов бус опел виваро от дженеръс ауто.Колата беше взета нова с трудно затваряща се странична врата.За да бъде плътно (нормално) затворена вратата трябва да се засили и блъсне със страхотна сила!Иначе се затваря,но не плътно и си стърчи навън малко и има голяма фуга.Имаме и по-старо виваро,купено от София Ауто и при него същата врата се затваря перфектно само с леко плъзгане...
Та явно се е случвало нещо на вратата на новата кола,но дали е след излизане от завода не знам (не вярвам да излезе така от завода все пак).
Отделен въпрос е тези коли в завод на опел или на рено се правят mhihi

Потребителски аватар
heimdal
Автомобил: VW Polo
Двигател: 1997

Мнениеот heimdal » Вто 08 юни 2010 13:02

stefan4o написа:
dobrin написа:За сравнение - ксенон Luxima се продава в Тойота за допълнително вграждане, при това не слим баласти, за ... 470 лева :horror:

Не съм специалист по ксеноните, ама ако работата е като примерно с хардовете Макстор, които се вграждаха в машините на IBM, Dell, Compaq и тези дето се продаваха като нови в магазините. Някак си тези вградени в марковите машини бяха доста по читави и издържаха повече, докато другите...

Производител на компоненти да вземе FRU номер по IBM, е като производител на части за първично вграждане да вземе номер от номенклатурата на VAG.
Нормална практика, предполага се че и качеството е по-високо. Съответно и цената се вдига с гаранцията ...
А това за злоупотребите с цените на такива "части"...кой не е чувал за Юнитрейд ...и Порше ?

Потребителски аватар
cenitel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cenitel » Вто 08 юни 2010 20:05

Значи и новата кола е до късмет,до това да не те излъжат.Но мой приятел си къпи скоро нова кола и имаше 2 много неприятни дефекта,не сериозни,а неприятни-но ми отг така-нова кола гаранция,бели кахъри.Докато жена ми и сина ми са добре-другото са просто бели кахъри.Естесвено не е приятно да ни лъжат,но лъжат ни сънародници-българи-това е лошото.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Вто 08 юни 2010 20:15

group® написа:Причините да пусна темата са две:
1. Много мои клиенти с нови коли (закупени от тях от магазин) разбират от мен, че автомобила им има пребоядисвани детайли.
2. В шоурум на Дачия ме убеждаваха, че колата не е пребоядисвана, дори и когато показвах очевидни следи от такова дейтвие. Тази наглост ме вцепени.

На много хора не им пука, но аз съм от тези капризи, които когато купуват нещо ново искат то да е такова.
А пребоядисван автомобил не е нов, соред мен :roll:

Искам да уточня, че е много трудно пребоядисването без следа. Колкото и да се старае човек, винаги остава нещо дребно, което да издаде процедурата.
Трудно е за виждане, но не е невъзможно.

Чудите се, защо ще им е да пребоядисват нова кола?!
Пример - http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=266954
Тези коли се поправят и съответно се пускат със голяма отстъпка, като клиента е информиран.
Но дали в БГ е така?!
Или на нашите дилъри им е супер оферта да закупят такива коли на много по-ниска цена и после да ги пробутат?!
Сами знаете отговора!
А такива инциденти много - дали ще е транспортен дефект или друго.

С тази тема искам да ви обърна внимание на това и да внимавате, когато давате парите си.
Повечето автобояджии са наясно със следите, които се оставят при пребоядисване и при възможност отидете с такъв преди да вземете колата си от магазина :idea:
Не позволявайте да си правят шашмите на ваш гръб!

Сега се сещам и за други далавери на нашите дилъри, които аз наричам "българска екстра".
Вие си плащате на пълна цена за допълнителна екстра от сорта на парктроник, но нали е доста по лесно и печелившо на наличния автомобил да се сложи такъв за има няма 50лв от кварталния магазин, отколкото оригиналния?!
... и много такива примери!

Най-често се пребоядисват автомобилите заради транспортни щети, никой не продава препобоядисвани градушкови коли без знанието на клиента, а ако има такава кола то в случая се казва на клиента, че колата е била пострадала от градушка и е отремонтирана и се дава поради тази причина на цена по-изгодна от останалите, това съм сигурен, че е така при Сеат/ФВ/Опел/Мицубиши/Мерцедес/Ауди/Тойота там имам познати или съм работил и мога да потвърдя.

Има доста случки на пребоядисани брони примерно поради това, че при разтоварване от автовоза шофьора (тип мърляч гол до кръста мазен изгорял на потник киркат) излашка колата и бронята от доланата страна се наранява, но тук дилъра няма какво да напарави освен да предбоядиса цялата броня..,

А отделно, че повечето дилъри/търговци на много места (да не кажа повечето) са доста незапознати с материята що е това автомобил и не могат да различат пребоядисван детайл дори това да е очевадно :lol: и реално не се правят, че не знаят, че е пребоядисвано ами просто толкова си знаят и могат... :lol: примери мога да ти дам много...

Дори в шоурума на Тойота на бул.Европа преди 3-4 месеца имаше изложен HILUX най-отпред, на който портокала по-бронята се виждаше още през витрината още преди да си влезнал в шоурума mhihi mhihi

Alexandar_yordanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alexandar_yordanov » Сря 09 юни 2010 2:24

Uneek написа:
StS написа:Поради изключителната важност на темата, би трябвало да се "стикне" защото примерите могат да станат много... А това е мн.важна информация за едни човек който смята да набие 35к лева за да получи така мечтаната кола и в следващия момент те ти дали боклук...
2. Не знам дали някой си обсужва колата в официален сервиз но... само ако знаете какво "оригинално" масло ви наливат... :horror: :horror: За момента мога да кажа за 2-те "големи" марки едната е спомената малко по-рано в този пост...

ПП Още търся темата в Citroen форума...за едно С4 да видите Хорор... :horror: :horror: :horror: :horror: :banghead:

http://www.citroen-bg.net/forum/viewtop ... =54&t=6443
http://www.citroen-bg.net/forum/viewtop ... =54&t=6615

Ето ги темите колега, интересно четиво са :shock

Леле това наистина е брутално. Никога не съм харесвал френските коли и така и ще бъде занапред.
Това трябва да го прочете всеки!!!

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Сря 09 юни 2010 3:13

Това е ужасяващо.....да си купиш нова кола за маса пари и да даде дефект, който би бил нормален за 10+ годишна кола на доста километри. В крайна сметка тези дефекти от завода ли масови са или просто нашите дилъри внасят "промоционални" коли?

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Сря 09 юни 2010 9:00

joromnt написа:

...
...

Потвърждавам информацията, колега с едно малко доуточнение. Имаше такъв случай, найстина. Бяха пребоядисвани фордове от различен клас /Фиеста, Фокус, Транзит, че и Мондео/ в фирмените сервизи. И стъкла се сменяваха, и ласйсни отвън... После ги провадаха на промоция за едни, с отстъпка за други. Като имаше и хора дето си взимаха направо начукана кола, без да е боядисана. Имало е и хора дето не знаеха че колата им е градобитна, но повечето знаеха. Малшанс, кво да се прави.
По вътрешна информация, колите бяха мъничко над 200 :не:

да добавя - зет ми си купи тогава една фиеста оттам. беше си със следите от градушката, с договор сервиза им да си отстрани щетите безплатно и около 20% надолу цена. След около 4-5 месеца му се обадиха да я закара в сервиза да я правят и беше направена доста качествено. Друг е въпроса че след 2 години я продаде и едвам и взе около 4 хил.лв.

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Сря 09 юни 2010 9:28

Имам в предвид люлин-обеля!
А помните ли форд-овете на промоция преди 3.5г.? mhihi

Дааа, точно така, между Люли и Обеля, на открит паркинг.

Ами от тази градушка мой приятел си взе XC90 с 30% намаление.

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Сря 09 юни 2010 9:32

Еми момчета, въпрос на желания на клиента е това.
Но изместихме малко темата.

Едно е да отидеш да купуваш кола с намаление, и да знаеш защо е намалена. Така сам си поемаш последствията,
друго е някой мазен дилър да ти обяснява колко е невероятна барачката и как сега ти е шанса да я вземеш на тая невероятна цена, а тя да е такава поради причини, които купувача може и никога да не разбере. :dummy:

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Пон 07 яну 2013 15:44

Във фирмата всички служебни коли са Пежо. Последното което взеха, тъкмо го купиха, качват се на околовръстното и нещо не ще да върви, връщат се в Пежо и - съединителя е за смяна. На чисто нова кола!

Потребителски аватар
gstg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gstg » Пон 07 яну 2013 18:13

Дилърите по принцип знаят какво продават , познавам уволнена дилърка защото казвала на клиентите какво си купуват!

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Пон 28 яну 2013 19:27

Значи ако имате пари за 5 живота напред или гъзарията е приоритет №1 вземате си чисто нова кола и си свиркайте!
За останалите, 2-5 годишна кола е къде-къде по-добър избор!
1 - в момента в който изкарате чисто новата си кола от авто къщата губите между 10 и 20 % от парите си
2 - Като всяко производство и в автомобилното има дефектни части с които първият собственик ще си е блъскал главата с гаранционното обслужване.
3 - Новите коли принципно се "разработват" първите 10-20хил. км. като се карат по-кротко, колко от вас ще издържат на изкушението "газ до ламарината" ?
(Новите коли на запад се купуват главно от улегнали "люде" не-рейсъри!)

От многото ми познати които си купиха чисто нови коли, може би към 30% имат по някой и друго оплакване, като най-фрапиращите са:

Шевролет - след няколко месеца се самозапали
Тойота - прибират се хората от автокъщата с чисто новата си кола и... ТРИ от коланите не се откопчават, а четвъртият не се закопчава????

Така че навсякъде има "нетърпеливи петъци" и "тежки понеделници"

Новите коли не са това което бяха :mrgreenfun

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 28 яну 2013 19:55

x15 написа: 2 - Като всяко производство и в автомобилното има дефектни части с които първият собственик ще си е блъскал главата с гаранционното обслужване.

Дай ми на мен аз да си блъскам главата с гаранционното обслужване,пък за пестеливите ще оставя "удоволствието" да се занимаят със следгаранционното такова :mhihi

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Вто 29 яну 2013 9:22

x15 написа:Новите коли не са това което бяха :mrgreenfun

:thup нови нови, след 95-та почва това нещо ..

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”