Впечатления за новия TOUAREG

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Stilianvladkov
Автомобил:
Двигател:

Re: Впечатления за новия TOUAREG

Мнениеот Stilianvladkov » Нед 02 яну 2011 17:45

Боби Доктора написа:
Stilianvladkov написа:...>>>

Понеже съм модератор в друг форум и зная колко досадни са темите от типа "ТАЯ кола" vs "ОНАЯ кола" или "дизел" vs "бензин" и т.н. ще поясня. Щом пиша нещо някъде значи отдавна вече съм се спрял твърдо на него. Мненията не са ми необходими за да накланят везните в полза на ТОЗИ или ОНЗИ модел, ТАЗИ или ОНАЗИ марка. Гледах, разпитвах и карах доста suv-ове. Като се почне от Mitsubishi Outlander, мине се през Mazda CХ 7, BMW X 5, MB M Classe, Toyota Land Cruiser, Subaru Tribeca, Mitsubishi Pajero, Cayenne, Honda CR-V та се стигне до Infiniti FХ. Сами виждате, че ценовите разлики са от... до... :screwy Ако трябва да съм честен възможностите ми (а от там и желанията) ми са "по-земни". (Както казваше един приятел - "Все пак няма да си купувам мезонет в центъра на колела,я...") Но все пак за мен огромно значение има т.нар. "любов от пръв поглед". Сами се сещате, че с Туарега (особено новата визия) нещата стоят точно така. По-скоро (предвид по-отдалечената във времето покупка) искам да събера някои мнения относно "детските болести" на новия модел, новите глезотийки и т.н.

Вече ми стана ясно.Аз лично съм с Toyota Land Cruiser 3.0d 4-d dcat след фейслифта с абсолютно всички екстри за модела и никога няма да се откажа от него ама никога.Имам и Туарег Р5 2.5 тди 2009 пак с всички екстри и...ами седи в гаража заради проблеми с електрониката на въздушното окачване.Карах новият Туарег(240-те коня дизел) и само суперлативи за него в сравнение с предишното поколение.Единствената ми забележка за него обаче според мен е леко мудното реагиране на скоростната кутия при избран режим на превключване,асистента при завиване(когато има недозавиване) както и автоматичното регулиране на окачването при променлива скорост.

beonedge
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот beonedge » Пон 03 яну 2011 19:31

//offtopic
Този LC толкова ли е добър ,че така разпалено се кълнеш в него...сериозно питам ? Понеже директно сравнение с конкурента от VW -> 173 / 240 hp (сравнявам еднакви по обем двигатели) , за возия - не вярвам да вози по-добре . За каране в градски условия - пак си е неудобен . Единствено за offroad може да се каже че превъзхожда Touarega
//

Stilianvladkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stilianvladkov » Пон 03 яну 2011 20:25

beonedge написа://offtopic
Този LC толкова ли е добър ,че така разпалено се кълнеш в него...сериозно питам ? Понеже директно сравнение с конкурента от VW -> 173 / 240 hp (сравнявам еднакви по обем двигатели) , за возия - не вярвам да вози по-добре . За каране в градски условия - пак си е неудобен . Единствено за offroad може да се каже че превъзхожда Touarega
//

Сравняваш два коренно различни автомобила приятелю.Първо:120 серия на Ленд Крузера е на 7-8 години шаси без много много модификации/подобрения по него докато новият Туарег е наистина НОВ.Имам Туарег 2009-та със въздушно окачване и всичките му там допълнителни екстри и мога да ти кажа ,че Крузера е къде къде повече кола/джип от него.Отделен е въпроса ,че сравняваш долу горе нов двигател на ВАГ и 7 годишен такъв на Тойота(моя е 201коня mhihi ).По темата:Новият Туарег си заслужава всяка една стотинка.Ако иска Боби може да пище на лично имам приятел който до 1-2 седмици ще се качва на горепосоченият 3.0 дизел(240к.с) и да го пробваме в градски условия.

Потребителски аватар
Боби Доктора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Боби Доктора » Нед 30 яну 2011 19:14

Качвам темата не за друго, а да подсетя @Stilianvladkov, че още чакам отзивите от приятеля му след покупката на Туарега. За "запознанство" с екземпляра (имам пред вид колата :lol: ) на живо не смея да нахалствам. Иначе по София мернах два-три нови-новенички. Бяха си "клиентски" - регистрирани, не тест-драйв, мисля. Даже един ден сериозно се отклоних от маршрута си, за да покарам след един от тях. Е, мноооооооооого ме кефи. Само се чудя - защо не са му измислили LED задни светлини. Като на Пасата, например. Е, все пак е по-малкото братче на "четирите кръгчета" - трябва с нещо да е по-назад. Може би при фейслифта...? Ама - кой ще ти го чака него...

Потребителски аватар
kickdown
Автомобил: 2008 Tiguan TF + 2017 Seat Ateca
Двигател: CBAB

Мнениеот kickdown » Вто 01 фев 2011 0:26

Боби Доктора написа:Качвам темата не за друго, а да подсетя @Stilianvladkov, че още чакам отзивите от приятеля му след покупката на Туарега. За "запознанство" с екземпляра (имам пред вид колата :lol: ) на живо не смея да нахалствам. Иначе по София мернах два-три нови-новенички. Бяха си "клиентски" - регистрирани, не тест-драйв, мисля. Даже един ден сериозно се отклоних от маршрута си, за да покарам след един от тях. Е, мноооооооооого ме кефи. Само се чудя - защо не са му измислили LED задни светлини. Като на Пасата, например. Е, все пак е по-малкото братче на "четирите кръгчета" - трябва с нещо да е по-назад. Може би при фейслифта...? Ама - кой ще ти го чака него...

Ако не се лъжа са диодни задните светлини??? Само че не са на ленти с индивидуални диоди, а на клъстер се по-големи общи диоди???

Потребителски аватар
Боби Доктора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Боби Доктора » Вто 01 фев 2011 1:19

kickdown написа:
Боби Доктора написа:...

Ако не се лъжа са диодни задните светлини??? Само че не са на ленти с индивидуални диоди, а на клъстер се по-големи общи диоди???

Абе както казах по-нагоре доста покарах зад един екземпляр. Не, че е ТООООООООЛКОВА важно дали са LED задните светлини, но все пак - съдейки по начина по който светваха и най-вече начина по който загасваха (разбирай "бавно" - като класическа си нажежаема лампа) все си мисля, че са му набили крушлетата отзад mhihi Имам доста набито око (да не кажа, че понякога се вманиачавам за някои неща) Е... LED светлините не са от тях за щастие и ако се окажат "прости ламБи" няма да легна да ритам. Както се казва "и такъв си е убавец".
За сметка на това пък
Боби Доктора написа:Е, все пак е по-малкото братче на "четирите кръгчета" - трябва с нещо да е по-назад.
точно при "кръгчетата" според мен са се уляли хептен... Много народ ги оприличава на "гирлянди" и имам чувството, че точно при новото Q7 нещата са наистина така.
Хайде стига съм спамил в собствената си тема, че ако не ям бой от някой от "кръгчетата" ще си патя от мод-овете :обичам ви

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Сря 02 фев 2011 17:08

колега като си поръ4ваш екстрите не забравяи да си добавиш и пе4ка супер екстра, особенно ако я държиш навън все едно си влизаш в къщи :D

Потребителски аватар
Боби Доктора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Боби Доктора » Пет 04 фев 2011 20:37

Баш са си "ламБи" отзад :applause: :banghead: :banghead:
http://www.youtube.com/watch?v=qOdNlod0hjk (29 секунда от началото)
Но - нищо... Както казах - ще го преживея.
А и друго се сещам... Като гледах фаровете - нажежаема лампа (халогенна) за дългите няма. Само някакъв самотен светодиод. (Знам, че е биксенон). Но какво става със светлинния клаксон? Докато запали тая ми ти лампааааааааааа..... Па докато нагреееееееее... Пък и колко флашвания ще издържиииииииииии... А може и друго да са направили. Да е включена постоянно докато работи двигателя, а като използваш "светкавицата" само да отваря блендата. Според мен този вариант е по-удачния. А какво им пречеше да "турнат" една Н1 във вътрешната секция???

Потребителски аватар
kickdown
Автомобил: 2008 Tiguan TF + 2017 Seat Ateca
Двигател: CBAB

Мнениеот kickdown » Съб 05 фев 2011 13:50

Боби Доктора написа:...Но какво става със светлинния клаксон? Докато запали тая ми ти лампааааааааааа..... Па докато нагреееееееее... Пък и колко флашвания ще издържиииииииииии... А може и друго да са направили. Да е включена постоянно докато работи двигателя, а като използваш "светкавицата" само да отваря блендата. Според мен този вариант е по-удачния. А какво им пречеше да "турнат" една Н1 във вътрешната секция???

Работи си без проблем, примигва само лампата, не е проблем - издържат доста поне като съдя по новите BMW-та особено X-овете, присветват си и няма проблем. Само при запалени къси, ползва Bi-Xenon функцията за светкавица, иначе си мига като нормална крушка. Новите баласти и крушки (особено D3S и D4S), работят без никакъв проблем :да:

МИЛЕН 69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот МИЛЕН 69 » Нед 06 фев 2011 18:59

И аз съм нов във форума. Решил съм да купувам новия Таурег.Двоумях се между Таурег и МЛ на по 2-3 години.Карах и двата модела,но МЛ не ми хареса въобще.Някак си дървен.Реших да тествам и новия Таурег. След като слязох от него решението ми е твърдо и окончателно,че това ще е колата. Изчетох доста неща ,разгледах и доста снимков материал. Наистина малко прилича на голям голф,но за мен това е колата,кято като цена-качество е над всички в този клас.Единствената въпросителна е 4MOTION или 4ХMOTION.Може ли някой по подробно да разясни двете системи,разпределение на въртящия момент и др.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пон 07 фев 2011 21:36

http://www.automedia.bg/read/9830.html&cp=2 ето тук има много кратко, но според мен добро обяснение на въпроса ти. :да:

Потребителски аватар
Боби Доктора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Боби Доктора » Вто 08 фев 2011 0:06

Боби Доктора написа:http://www.youtube.com/watch?v=qOdNlod0hjk
:hmmmm :hmmmm :hmmmm
2011-02-08_000000.jpg

Ей, ш'а взема една отверка и ще отида в Porsche най-накрая, та да мирясам...
Sorry за spam

МИЛЕН 69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот МИЛЕН 69 » Пет 29 апр 2011 17:08

Туарега дойде след 75 дни.Доста съм впечатлен може би и защото не съм имал и карал автомобил от такъв клас.В купето е почти безшумно.Спрямо МЛа на приятел,който е 2009г мисля, че е много по-добър.Не съм го натескал още,защото е на 500км.

Потребителски аватар
volvic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот volvic » Пет 16 сеп 2011 14:34

Аз съм ужасно впечатлен от новия дизел 3.0 V6!!! На извънградско ми даде по БК 6.6л/100км!!! Моят под 8.5 никога не съм го докарвал. Освен това е много по-пъргав и дава страхотен response при натискане на газта. Аз лично съм просто очарован - VW наистина са направили новия Туарег мнооооого много много по-добър от предишния (моя).

Дизайнът естествено е субективно нещо, затова за интериора само ще спомена, че е много по-спортен, по-стегнат от преди. Във возията разлика не откривам. Като падне снега ще ги тествам и офроуд :D

Та така де - много ми хареса новия Туарег и смятам, че е прекрасен последовател на предишния. Даже леко завиждам, въпреки че естествено от личната кола по-хубава няма :012:

Потребителски аватар
Лукавия
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Лукавия » Чет 08 дек 2011 23:06

kickdown написа:Най-честата причина за прецакването на DPF-а е именно, много натрупване на сажди - светва лампата на таблото, хората обаче не си четат упътването, стряскат се, гасят мотора ииии...след това колата няма палене!!! Когато светне лампата за DPF, трябва да се кара 15-20 мин. на пълна газ и с 3000+ RPM и количката сама ще се изчисти и след това няма проблем.

Няма такъв вариант да ти светне лампата за ДПФ-а и след като загасиш мототра да няма палене. До сега само на един Крафтър съм го виждал това-толкова да се задръсти ДПФ-а ,че двигателя пали и гасне, защото двигателя се задушава, но там си бяха карали със светеща лапма за ДПФ мнооого време.
Филтъра се чисти ОПТИМАЛНО при около 2000 оборота 4та,5та или 6та предавка, като ускоренията се правят възможно най-плавно. Стига с тоя хамалски термин "продухване", щото с тая мръсна газ и 3000оборота най много да ви видим в черните хроники.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”