Какво мислите за Ауди А4 1.8Т?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 17 авг 2006 16:27

батенце напекла те е жегата май :).... всичко може

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Чет 17 авг 2006 16:31

Нали знаеш, че това което не става с пари, става с МНОГО пари :wink:
Но действително, вземи си почини малко, че в повечко ти е дошло днес май :don't worry :lol:

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Чет 17 авг 2006 17:59

^ mhihi

ако я чипосаш отива на 190+ к.с., с такава кола можеш спокойно да се подиграваш с почти всичко на пътя. След чип прави и ~ 250 км/ч, което пък е ограничителя на всички по-сериозни коли, така че ще си се движите пакет.
На мен не ми се случва да ми се лепят отзад, обикновено защото няма кой да подава толкова газ, но и мен ме дразнят като застанат зад бронята обикновено някой псевдо рейсър .. моя съвет, който можеш да направиш и със 60к.с. кола - натискай с левия крак педала на спирачките колкото да ти светнат стоповете, ако и това не помогне скочи на спирачките веднъж рязко, повярвай ми няма да се залепи пак!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 17 авг 2006 18:15

VW_FEN написа:А може ли в някакъв по-късен етап, след като евентуално ми омръзнат 180 коня от чипа, да взема да сложа друго по-голямо турбо? И блоу офффф клапа и да ми съска като пускам газта? :D Май тука вече искам прекалено много хихихихих :Mr Green Fun

моя приятел постигна 190 к.с. с по-голямо турбо и чип

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Чет 17 авг 2006 18:25

Tyan написа:батенце напекла те е жегата май :).... всичко може

Батенца, не ме е напекла жегата, откакто чух едно А4 да ми съска на светофара...направо се влюбих в тази кола...или по-скоро в мотора. И особено като видях как се изстреля, в такъв смисъл, че аз съм си на първа и чакам цяла вечност, докато стане време да бутна втора... ония пич разцепи въздуха със светлинна скорост, и стигна при следващия светофар на 400 метра по-надолу ;))) а аз още бях на втора, абе, смях от всякъде... турбото му й мамата ;) :twisted:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 17 авг 2006 21:55

Sir T написа:
Rabbit_TDI написа:Иначе тая кола има един недостатък-трябва да забравиш за газ!

според мен е предимство :) Кощунство е да сложиш газ на този мотор. Като не ти стигат силите за бензин хората произвеждат още 15 двигателя в моделната гама.

Абсолютно съм сагласен.Просто споменавам щото секи ползва колата за различни нужди ,а и всеки си има приоритети.
А иначе VW_Fen е много опасна личност :) Запомнил сам го от темата за икономично шофирани като хардлаинер на икономиите ,а в същото време ламти за мощност.Или просто пише квото му падне в форума и ни бъзга сичките.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Чет 17 авг 2006 22:12

Не бе човек, абе аз си карам като бабичка, тва е вярно ;) освен в случайте, когато не карам като бабичка... :twisted: Сериозно - искам тоя двигател, и отзад ще лепна табелка 1.6 и ще пада яко купон ;)

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Чет 17 авг 2006 22:43

VW_FEN написа:И особено като видях как се изстреля, в такъв смисъл, че аз съм си на първа и чакам цяла вечност, докато стане време да бутна втора... ония пич разцепи въздуха със светлинна скорост, и стигна при следващия светофар на 400 метра по-надолу ;))) а аз още бях на втора, абе, смях от всякъде... турбото му й мамата ;) :twisted:

еййй чак се замислих колко бърза кола карам след твоята история .. :roll:
Този мотор е добър .. и А4 и Golf IV вървят доволно, но на фона на повечето автомобили. Далеч съм от мисълта обаче, че карам бърза кола, при положение, че съм карал наистина доста бързи коли. По-скоро е приятна кола за возене и позволява заяждане с малко по-бързи коли. Особено и задкормилното устройство ако страда от липса на мозък и страх може доста народ да поизпотиш.
Факт е обаче, че чипосано А4 1.8Tq върви колкото Golf IV 1.8T.. заради килограмите и перманентното задвижване Audi-то е една идея по-бавно от Golf IV 1.8T.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пет 18 авг 2006 1:16

Значи твойта е наистина бърза, ама ти си й свикнал иза това не ти прави впечатление ;) Я седни у батко пасатко... мааалиии, ще имаш доста време за размисъл, докато набираш ;) ама като набереш, пък няма спиране ;) хихихи

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 18 авг 2006 10:35

Чак пък съскане...... ако не е сменил с по голямо турбо... едвали ще чуеш.... не съскат като по филмите тези коли :) да не говорим ако сте в две коли и ръчкате ;) .... по по различния звук на двигателя докато ускорява се усещат .... ама по скоро е рррр-кане това.... приятно рррка..... мене следващата кола ще е или 1.8т или 2.3 V5 щото има приятни нютон метри а искам да ми лепи а пък и под 150 коне са ми бавни............... иначе както каза SirT това са коли за возене с приятна динамика а не бързи коли :)

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Пет 18 авг 2006 10:51

^ в интерес на истината се чува турбото като съска (прави налягане), чува се и звук от wastegate-а, но съвсем тихо.

не те съветвам да си вземаш 2.3 V5, за много малко карах такъв и бях отвратен - харчи безумни литри без да предлага никаква динамика. Въртящият му момент е по-малък от на турбо мотора и идва в по-високи обороти, докато при 1.8T е от малко под 2000rpm. Бих го конкретизирал като крайно безсмислен двигател.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 18 авг 2006 10:56

Това исках да кажа че не е от силно съскащите ........ има един пасат наблизо дето се продава 2.3 в5 иначе съм с двете ръце за 1.8т-то ...баща ми миналият ден се опитваше да ме убеди че искам някакво сузуки чистак бърсак ново хахахха..... да съм бил продал вентото за 5000 на някакъв дето го тормозел ....ама аз му казах че на нищо друго по малко от ВАГ 150 коне няма да се кача :)

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пет 18 авг 2006 14:39

И аз щом го чух турбото... вярно, че беше тихичко, ама го чух ;) Мислех си, че само на дизелите се чува добре (като при HDI и TDI-тата), но и при бензинките се чува ;)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 18 авг 2006 14:50

Особено ако си изтърбушиш катализатора :wink:

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател: