Поддръжката и на двете е еднакво скъпа защото и при двата имаш два почти еднакво скъпи елемента.
Турбо и демпферен маховик!Само,че 1.8Т ще ти цеди джоба три пъти повече от дизела!Постоянно!!!

Дилема: Голф 4 1.8Т или АФН
- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
Re: Дилема: Голф 4 1.8Т или АФН
joker написа:Поддръжката и на двете е еднакво скъпа защото и при двата имаш два почти еднакво скъпи елемента.
Турбо и демпферен маховик!Само,че 1.8Т ще ти цеди джоба три пъти повече от дизела!Постоянно!!!
що дизела да не харчи 4/100 градско??
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Тиа дизели мн икономични ве

- kikogsxr
- Автомобил:
- Двигател:
vaiper 1 написа:Тиа дизели мн икономични ве![]()
![]()

Сега по темата, а замислял ли си се за AGZ, така по груби сметки тая година ще навъртя към 12-13 хил.км, и съм доволен от моята. Мощността е еднаква с 1.8Т, но нямаш Т, пък и има и вентиливани 170к.с.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Колега, какво значи вентилирани? Предполагам това си искал да кажеш 
Имах предвид на кое казваш "вентилирани"

Имах предвид на кое казваш "вентилирани"

Последна промяна от stefan4o на Сря 02 ное 2011 15:42, променено общо 1 път.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
MK4 написа:joker написа:Поддръжката и на двете е еднакво скъпа защото и при двата имаш два почти еднакво скъпи елемента.
що дизела да не харчи 4/100 градско??
Без да подхващаме безкрайни теми...смесен разход 50/50 5.8/100.Само градско от 5.1 лятото до 6.5 при минусови температури.Толкова са икономични,колкото икономично умее да кара задкормилното устройство.Хич не ми сравнявайте дизел баш със 1.8Т(чудесен ДВГ!!!...но разходът е несравним с дизела!)....с 1.9 ТДИ!!!А който препоръчва 1.8 125 к.с без турбина да знае,че гори повече от 1.8Т...все пак максималният въртящ момент е чак на 4200 об....срещу 1750 на 1.8Т...който разбира да си прави изводите,а който не е наясно нека не обърква колегата!
- pacoboy
- Автомобил: passat b7 4motion
- Двигател: CFGB
- Контакти:
Какво значение има колко ще се кара колата, дали 7-8к или 11-12к на година ... ?
А и колегата по горе с разхода 4 на 100... е не 4 ама едно 4.5-6 ще е разхода на TDI-то, а на бензинката ще е двоен (минимум).
За вървежа няма да говорим, там е много относително, същото важи и за подръжката.
Намираш си читава кола и я караш, аз не съм видял или чул човек да си вземе кола и да е на печалба, от момента в който я купиш си вече "набутан"
От мен +1 за TDI-тo!
Успех!
А и колегата по горе с разхода 4 на 100... е не 4 ама едно 4.5-6 ще е разхода на TDI-то, а на бензинката ще е двоен (минимум).
За вървежа няма да говорим, там е много относително, същото важи и за подръжката.
Намираш си читава кола и я караш, аз не съм видял или чул човек да си вземе кола и да е на печалба, от момента в който я купиш си вече "набутан"

От мен +1 за TDI-тo!
Успех!
- joker
pacoboy написа:Какво значение има колко ще се кара колата, дали 7-8к или 11-12к на година ... ?
От мен +1 за TDI-тo!
Успех!

- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Скапа подражка тоя дизел
за малко км пробег неси струва 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Разликата в градския разход е точно Х2. Двигателите вървят еднакво до 4000 оборота, даже дизела малко повече тегли... разликата е че ТДИ-то е до там, а AGU-то продължава. За ежедневна употреба - ТДИ. Ако се кара малко и е по-скоро за кеф - 1,8Т. Така изглежда умния избор 
Поправям се - умният избор се казва ARL

Поправям се - умният избор се казва ARL

- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
Попитах дали харчи 4/100 градско защото 1.8Т харчи 12/100 градско а колегата каза че 1.8Т-то цедяло джоба три пъти повече от TDI-то.
За вървене има бензин+турбо, за икономия има бензин+газов инжекцион, дизела е ни в клин ни в ръкав нито може да се мери по вървене с турбо бензинка нито по разход с газифицирана бензинка.
Това е мойто мнение. Всеки може да си решава на своя глава да му трака под капака и да вмирисва хората по светофарите със сажди
За вървене има бензин+турбо, за икономия има бензин+газов инжекцион, дизела е ни в клин ни в ръкав нито може да се мери по вървене с турбо бензинка нито по разход с газифицирана бензинка.
Това е мойто мнение. Всеки може да си решава на своя глава да му трака под капака и да вмирисва хората по светофарите със сажди

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
MK4 написа:Попитах дали харчи 4/100 градско защото 1.8Т харчи 12/100 градско а колегата каза че 1.8Т-то цедяло джоба три пъти повече от TDI-то.
Що почваш тоя спор, като в целия форум я има 3ма души които са казали "писна ми от ТДИ, ще си взема бензин", я няма и толкова

- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Хубава кола с евтина подръжка-е,нема такова животно...
Не знам как някой не излезнал да ни обеснява как се сменя окачването с маслото...
Не знам как някой не излезнал да ни обеснява как се сменя окачването с маслото...

- joker
MK4 написа:Попитах дали харчи 4/100 градско защото 1.8Т харчи 12/100 градско а колегата каза че 1.8Т-то цедяло джоба три пъти повече от TDI-то.

1.9 ТДИ AHF градско-5.6/100=5.6х2.47=13.83.....това са цифри от последното засичане преди 1 ден!Ако някой не обръща внимание на 2 лв....за него си е!Е как да се откажа от ТДИ???!!!
И двата се карат всеки ден,по едни и същи маршрути при едни и същи температурни условия!
За вървене няма какво да сравняваме...
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”