Не знам, но не прави добро впечатление.Това, че сме си купили голф не означава, че сме направили "бати" далаверата или че сме хванали Господ за шлифера.Не казвам, че колата не струва, но да се изкарва, че едва ли не е с няколко класа над останалите коли от същия клас е меко казано - невежество.
" Не знам на еди коя си кола еди коя си част струвала XXX лв". А ти каза ли му колко струва турбото на голф 1.9 тди?
Другото, което искам да кажа, че миналата седмица се наложи да ползвам колата на приятелката ми-голф 3.Честно казано искам да стисна ръцете на всички, които го преживявят всеки ден, но знаете ли какво беше отношението на другите участници към мен? Никакво!!!Толерантност ? Нулева!!! И всичко това е заради самите нас, заради изцепките ни, заради просташкото поведение на голяма част от притежателите на тази марка...Може ли това да се промени?Естествено! Но всичко отново зависи от нас...
Следващият ми автомобил?
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Re: Следващият ми автомобил?
Нека не изглежда, че давам глас и натискам за Голф...
Аз бих си взел Октавия, не знам защо но напоследък се замислям и май бих бил склонен...Онзи ден един колега беше пуснал тема, че си купил такава - еми свежа си е и готина колата, нещо различно е...Ако пък е и хубаво издание
Иначе за поддръжката - който си има брада, да си купи гребенче, няма как хем нова кола хем като на Голф 2 поддръжката. Аз като нямам парите си карам старата кола, иначе е лош случай да се дадат всички пари за нова кола и после да се реве колко било скъпо и колко били лоши като модел и марка...
Иначе за отношението на острещните - така е за съжаление, наистина е гадно!

Иначе за отношението на острещните - така е за съжаление, наистина е гадно!

Bobi85 написа:Много ми е трудно да избера... Дали тук или в бмв форума са най-болните мозъци

- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Ixidor спомена в първият си пост френски коли, а никой не видях да предложи такава. Нека направя сефтето. Моята препоръка за тези пари е Пежо 406 след фейслифта (след 1999г.). По-голяма е от Голфа, но това едва ли ще те притесни щом ще караш предимно извънградско. За парите които си отделил ще намериш екземпляр след 2000г. с абсолютно всички екстри, а ако си късметлия може и някой Executive да изпадне за тези пари (всички екстри/кожа/ел.седалки/памет/подгрев). 2.0 16V 136к.с. (11.5 градско/7.0 извънградско), а може и с ГИ да е евентуално. Ето един такъв пример:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Визията на модела според мен е отлична, возията и комфорта на ниво, а и частите са на нормални цени. От СФА съм купил доста оригинални части на доста прилична цена, докато за Голфа не можех да си позволя дори и разни дреболии от Юнитрейд. Ходовата част е доста здрава за комфорта който предлага. 406 е един от малкото здрави френски модели. За ръжда няма смисъл да се говори. Ако имаш нужда от повече инфо пиши на ЛС
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Визията на модела според мен е отлична, возията и комфорта на ниво, а и частите са на нормални цени. От СФА съм купил доста оригинални части на доста прилична цена, докато за Голфа не можех да си позволя дори и разни дреболии от Юнитрейд. Ходовата част е доста здрава за комфорта който предлага. 406 е един от малкото здрави френски модели. За ръжда няма смисъл да се говори. Ако имаш нужда от повече инфо пиши на ЛС

Колеги преди два месеца се чудех много и аз каква кола да си взема.
Имах около 5000 лв +/-
Исках голяма,стабилна,здрава,евтина и по нова кола.
Бях харесал Октавия,Пасат,Ауди а4,Голф 4,също така и бора но тя беше над моите възможности.
Обикалях 2 дена.Качвах се във всяка една кола която ми привлече окото за да видя първо дали е удобна и след това всичко останало.Октавията на пръв поглед е голяма кола но се качих и във всички октавии коленете ми опираха в копчето за фаровете не говорим за другите недостатъци.Пасат ПО ГОЛЕМИ КОЧИНИ НЕ БЯХ ВИЖДАЛ, толкова много харесвам този автомобил но всичките пасати на снимките изглеждат перфетно а като отидеш ти става лошо нямаше пасат на който да му рабооти всичко.За Аудито абсолютно същото, не отричам че са много удобни,но и със скъпо окачвания.Голф, за него добре, имаше мнооого по добри от пасатите но добрите комбита бяха над 6 000+.И на втория ден наистина в последната автокъща видях видях накакъв докаран сега Фор Фокус (нямате си на представа с какво мнение бях за тези коли) 1.6 16V 2002 и добре така и така 2 дена седях в какви ли не кошове викам - абе дай да видя и тази все пак си отивам вече и ще чакам да излезе нещо по свястно.Еми както се качих в тая кола се почуствах като човек (както и в пасата с тая разлика че форда е по висок) нямаше нещо което да НЕ РАБОТИ пуснах климатика за 10 сек. почна да си духа нормално студено колата дори не беше и изчистена но нямаше нито една забележка ама нито една(не-ама то това си е така и не работи,може и без него, ама тавана ще увисне скоро, ама тя не е палена от 1 месец и затова като запали зад нея в обсег 4 метра само пушек или всякакви истории).Добре викам си аз ще го измисля.Тръгнах си и след 2 часа мислене звъннах в автокъщата че я взимам вече два месеца живи и здрави всичко си работи и няма един проблем.А на който не му харесва интериора на колата мога да го посъветвам да покара една такава.

Имах около 5000 лв +/-
Исках голяма,стабилна,здрава,евтина и по нова кола.
Бях харесал Октавия,Пасат,Ауди а4,Голф 4,също така и бора но тя беше над моите възможности.
Обикалях 2 дена.Качвах се във всяка една кола която ми привлече окото за да видя първо дали е удобна и след това всичко останало.Октавията на пръв поглед е голяма кола но се качих и във всички октавии коленете ми опираха в копчето за фаровете не говорим за другите недостатъци.Пасат ПО ГОЛЕМИ КОЧИНИ НЕ БЯХ ВИЖДАЛ, толкова много харесвам този автомобил но всичките пасати на снимките изглеждат перфетно а като отидеш ти става лошо нямаше пасат на който да му рабооти всичко.За Аудито абсолютно същото, не отричам че са много удобни,но и със скъпо окачвания.Голф, за него добре, имаше мнооого по добри от пасатите но добрите комбита бяха над 6 000+.И на втория ден наистина в последната автокъща видях видях накакъв докаран сега Фор Фокус (нямате си на представа с какво мнение бях за тези коли) 1.6 16V 2002 и добре така и така 2 дена седях в какви ли не кошове викам - абе дай да видя и тази все пак си отивам вече и ще чакам да излезе нещо по свястно.Еми както се качих в тая кола се почуствах като човек (както и в пасата с тая разлика че форда е по висок) нямаше нещо което да НЕ РАБОТИ пуснах климатика за 10 сек. почна да си духа нормално студено колата дори не беше и изчистена но нямаше нито една забележка ама нито една(не-ама то това си е така и не работи,може и без него, ама тавана ще увисне скоро, ама тя не е палена от 1 месец и затова като запали зад нея в обсег 4 метра само пушек или всякакви истории).Добре викам си аз ще го измисля.Тръгнах си и след 2 часа мислене звъннах в автокъщата че я взимам вече два месеца живи и здрави всичко си работи и няма един проблем.А на който не му харесва интериора на колата мога да го посъветвам да покара една такава.

Хем искаш по-нова кола, хем желязно окачване. Такъв филм няма. Особенно по българските пътища. А за возия от типа на Golf 3/4 и подобен формат коли, въобще не говорим. По-добре си вземи кола от човек, има хора в БГ които се грижат за колите си. Остави ги тез' автокъщи, щото процента на доволните/недоволните, е с много кофти съотношение.
ALESYZ написа:Хем искаш по-нова кола, хем желязно окачване. Такъв филм няма. Особенно по българските пътища. А за возия от типа на Golf 3/4 и подобен формат коли, въобще не говорим. По-добре си вземи кола от човек, има хора в БГ които се грижат за колите си. Остави ги тез' автокъщи, щото процента на доволните/недоволните, е с много кофти съотношение.
Преди да обиколя автокъщите гледах сигурно около 2 седмици частни коли но същата работа.Имай предвид че много ама много малко хора не си поддържат колите както трябва в БГ, а тези които ги поддържат както трябва не си ги продават, за останалите ако искаш кола карана по нашите пътища, връзвана със свински опашки и с тел може и от БГ.Неоспоримо е че немските са по добри от българските,така че е най-добре внос от Австрия,Германия и т.н.

До 5-6к, колкото има колегата ако в тях не влизат обслужването, добър вариант е Голф с 1,4 или 1,6 мотор (Голф4) и да му сложи ГИ, ако не се притеснява от дизел 1,9 тди с 90 коня също би бил добър вариант.Японците са перфектни стига да не попадне на изгнил екземпляр и преди да започне огледа на японец да се провери дали вин-а му започва с J, според мен има значение.Другата алтернатива която много често се изпуска е тойота Карина, малко старичка е но е железарка или Тойота Авенсис с 1,6 мотора - супер возия има за класа си и много добро пътно поведение, не мисля че частите ще са по-скъпи от пасат Б5, окачването и също е много здраво, имат и дизел 90 коня , но не знам дали колегата ще се смести в този бюджет.Това за мен би била следващата ми кола или Шкода Октавия, ако мога да си ги позволя някой ден разбира се.Единствео си мисля, че намирането на габаритни части за Авенсиса ще е по-бавно отколкото на вау ве примерно.Френски машинки твърдо не бих препоръчал, но това е мое мнение.
- STEYN
- Автомобил: A4 B6
- Двигател: AVF
За френските коли както един колега по-горе мога да препоръчам Пежо 406. Не от личен опит, а от този на братовчед ми. Преди 7 месеца си купи бензин /с газ/ и засега е много доволен. Возил съм се няколко пъти и ми хареса как вози. Визията също много ми допада, а за ръжда не видях да има някъде по колата /99-та година/. Единствено за части не съм го питал как са като цени и трудно ли се намират, но като цяло колата ми допадна много 

Пежото е много изгодна кола, гледах като части 406 не е скъпо нормално цени са.
- Ixidor
- Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
- Двигател:
Набелязал съм една Mazda 626 и тая седмица ще съм на оглед. След това една Октавия...
да видим...

да видим...

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”