Избор на автомобил- Ауди А3 или Голф 4?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Re: Избор на автомобил- Ауди А3 или Голф 4?

Мнениеот Sashko_Trg » Пон 19 сеп 2011 14:39

nokiangage написа:
Sashko_Trg написа:И ако ни видят колегите от пежо форума .... :) ще стане една ..

Е колега, ти к'во си мислиш, че не плюят нашите ли... mhihi
На такива мнения съм се нагледал по другите форуми за VW, че :bishop
Имаше една тема за чисто ново Ц2 май, направо човека ме разби с оплаквания от чистак нова каляска, ама в тежки времена сме!

И това го има колега :)

rubin_red
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rubin_red » Пон 19 сеп 2011 17:52

Благодаря за пожеланията, все още не съм взела колата, но утре ще го направя. В крайна сметка ще видим дали ще е сполучлива покупка. Имам две приятелки с пежа- едно комби 2004, 2ХДИ двигател 110коня и едно 136коня 2005-та година, много са доволни и двете. Имам един приятел, който кара такова служебно- търкаля го яката, много е доволен (в същото време има и 206, пак служебен, който е през ден в сервиза). Имам един познат с Голф 4, който купи голфа още 2 пъти от ремонти. Една приятелка с Битъл 2002-ра същата работа, строши двигател и още го изплаща. Всичко е до късмет хора, това е истината. Ако имам късмета да нямам ядове с пежото, ще съм хепи, ако ли пък не, ще се прави няма как. Но фактите са, че не намерих нищо по-читаво на пазара за тази сума. А пежото е на реални километри, защото имаме познат в СФА и той ми извади пълна разпечатка какво и кога е правено на колата, на колко км е била и прочие. Поддържана е, има доста екстри (пуска фаровете сама, пуска чистачките сама, има климатроник, борд-компютър и т.н.), пък от там нататък е до късмет. Аз да си призная от Голф 3 имам наблюдения, тази кола беше на 600к км, пътуваше от БГ до ДЕ непрестанно и сериозни ядове не сме имали с нея. Скъсахме я от каране, и мотора до последно беше пушка, единствено, че започна да гние и остаря морално просто. Но колата беше перфектна, харчеше малко и дърпаше много. Затова се бях спряла именно на нея и Ауди-то. Но и от него има недоволни. Туй то на, късмет. Затова стискам палци :да: и толкоз, от там насетне да сме живи и здрави всичко се прави :beer

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Пон 19 сеп 2011 19:20

Това Пежо 307 е автомобила с най-много фабрични дефекти за последните 20тина години по някакви статистики бях чел. Като цяло колата не е сполучлива.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пон 19 сеп 2011 19:34

MK4 написа:Това Пежо 307 е автомобила с най-много фабрични дефекти за последните 20тина години по някакви статистики бях чел. Като цяло колата не е сполучлива.

Вижте сега, за френските и немските коли има една простичка истина... Френските са много по-ефтини от немските, като години и клас се различават в пъти.. И двата лагера имат + и - , но в крайна сметка защо някой би си купил френска кола? Щото е ефтиняк ако имаш парите влизаш на какво да е немско и ще си по-доволена..
Казвам го след 2 немски , 2 френски чек** и една талянка...Тъй че съм карал и имам и от 2та отбора.. Няма място за сравенине , само да не намесваме надежност защото там нещата стават трагични.

Да не прозвучи много сектантски но това е.. вземай Ауди А3 чица и ще се радваш на супер сглобка.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пон 19 сеп 2011 19:44

StS написа:
MK4 написа:Това Пежо 307 е автомобила с най-много фабрични дефекти за последните 20тина години по някакви статистики бях чел. Като цяло колата не е сполучлива.

Вижте сега, за френските и немските коли има една простичка истина... Френските са много по-ефтини от немските, като години и клас се различават в пъти.. И двата лагера имат + и - , но в крайна сметка защо някой би си купил френска кола? Щото е ефтиняк ако имаш парите влизаш на какво да е немско и ще си по-доволена..
Казвам го след 2 немски , 2 френски чек** и една талянка...Тъй че съм карал и имам и от 2та отбора.. Няма място за сравенине , само да не намесваме надежност защото там нещата стават трагични.

Да не прозвучи много сектантски но това е.. вземай Ауди А3 чица и ще се радваш на супер сглобка.

Не може да се генерализират марки спрямо моделите им :!:
Ако ти кажа 407 колко по-сполучлива кола е от пасат 6, няма да ми повярваш, за това няма и да пробвам :Mr Green Fun
2.0хди по принцип е прекрасен мотор (да не говорим за 2.2 който за мен е още по-хубав) като мотор, само че при него страдат точно агрегатите и компонентите които са немски (бош регулатор на помпата, бош помпа, сименс и делфи дюзи и т.н). Гори малко а върви доста за конете си, а и е сравнително тих, обаче като си купиш Пежо си купуваш един двигател и куп други боклуци с него които дефектират често и ремонта им дори с нови части е скъпоструващо краткотрайно решение.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пон 19 сеп 2011 19:48

обаче като си купиш Пежо си купуваш един двигател и куп други боклуци с него които дефектират често и ремонта им дори с нови части е скъпоструващо краткотрайно решение.

Ми да де, вземи една А3-ка да кажем 2002-3, и си я стегни, гарантирам ти че няма да имаш краткотрайни решения, каквото съм сменил с оригинално на Немска кола то повече не се е обадило..Толкоз. :beer

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пон 19 сеп 2011 19:59

StS написа:обаче като си купиш Пежо си купуваш един двигател и куп други боклуци с него които дефектират често и ремонта им дори с нови части е скъпоструващо краткотрайно решение.

Ми да де, вземи една А3-ка да кажем 2002-3, и си я стегни, гарантирам ти че няма да имаш краткотрайни решения, каквото съм сменил с оригинално на Немска кола то повече не се е обадило..Толкоз. :beer

не съм се изразил правилно, не пежо, а определени модели на пежо, катко казах 407 е доста успешен модел :wink:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 19 сеп 2011 20:08

Aprilia написа:
StS написа:обаче като си купиш Пежо си купуваш един двигател и куп други боклуци с него които дефектират често и ремонта им дори с нови части е скъпоструващо краткотрайно решение.

не съм се изразил правилно, не пежо, а определени модели на пежо, катко казах 407 е доста успешен модел :wink:

Странно че го казваш, но според Auto Bild и други подобни издания, 407 е най-проблемния модел на Пежо от последните години. Оценяват Б6 като средна работа, а 407 като трагичен модел при покупка на старо. Поставят го при последната Примера с един куп задължителни проблеми, по-назад и от 307 :?:

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пон 19 сеп 2011 20:43

hooligan_sk написа:
Aprilia написа:

Странно че го казваш, но според Auto Bild и други подобни издания, 407 е най-проблемния модел на Пежо от последните години. Оценяват Б6 като средна работа, а 407 като трагичен модел при покупка на старо. Поставят го при последната Примера с един куп задължителни проблеми, по-назад и от 307 :?:

Честно казано списания не следя, позовавам се на собствен опит като гледам какво влиза по сервизите и на разговори с механиците по официалните сервизи тук. За автобилд само помня че като излезе туарана казваха че е страшен ама после даже и те разбраха за какво иде реч. :wink:

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пон 31 окт 2011 17:49

Ако искаш 4 врати голф, 2 ауди, или по скапо ауди :Mr Green Fun с 4 врати.Пежото е красив ажтомобил всичко е до касмет гледаи дати харесва неробуваи на марки а като влезеш в автомобила дати е приятно и дати е по характера колата :mrgreen: :beer

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”