Да споделя мойте наблюдения от изброените 3 НОВИ коли!
За Scirocco - спортна, младещка кола (мога да пиша много след повече от 2 години радост по пътищата)
+Страхотен дизайн (за VW), все още много рядка,
+Учудващо практична за дизайна си (аз съм 170см и 4 човека + багаж за 2-3 дни се побираме без много неудобства)
+Много добри дизелови двигатели (аз съм с CR140, макар че ми се иска да съм с нещо по-вълнуващо, но за всекидневна употреба двигателя е напълно достатъчен и много икономичен - София-Солун-4.5 л/100км)
+Ако се вземе с адаптивни амортесиори е и учудващо комфортна, но може да се втвърди много ленсо
+Много негативи има за интериора и той не е суууупер вълнуващ, но е много качествен и направо луксозен; предлагат се много екстри
-не е 5 местна (за мен не беше проблем, т.к. все още съм достатъчно млад да не ми пука; и Х1, и А3 не са супер комфортни за 5тия човек)
-нисичка е и не е много оферта по Сф бордюри, макар че за 2 години не е било проблем
-безрамкови прозорци, които замръзват през зимата и скърцат, ако не ги мажеш с препарати
-напоследък изникват доста проблеми с 1.4 TSI 160 (прочетете чужди форуми малко)
Ауди А3 - по-спортен хечбек
+Ауди!
+5 места (поне законно можеш да караш 4 човека)
+добра гама двигатели (нищо по-различно от Scirocco с изключение на 1.8Т)
+практичността е ОК (има по-практични)
-много издути задници калници от вътре, които правят возенето на 3ма човека отзад малко кофти)
-не по-висока и проходима от ФВ
-много популярна (пълно е с бройки на старо!)
-малко скучна и с поостарял дизан (като ще си купуваш нова кола, то поне да е нов модела!!!)
-интериора, макар и качествен не е по-вълнуващ он на ФВ
-не много по-комфортна като возия от ФВ
БМВ Х1 - практична кола за малки семейства
+по-висока от другите
+нов модел и още не толкова популярен
+по голям багажник
+много добри двигатели (може би дори по добри от VAG)
+има 4х4 версии (не че с FWD Scirocco съм имал проблеми де, зависи къде го караш)
-много издути задници калници от вътре, които правят возенето на 3ма човека отзад малко кофти
-най-скучния интериор от 3те
-не е особено комфортна возията за размерите на колата
Правил съм тест драйв и на трите (Х1 в последствие) и като цяло реших, че веднъж си на 25, а време за семейни коли и хечбеци има много. Компромисите с Scirocco-то хич не са много и напълно си струват за уникалната визия (все още се обръщам като паркирам, за да се изкефя) и управлението, което постоянно те кара да се усмихваш в завоите. Ако имате въпроси по ФВ, ще се радвам да ги отговоря!

Покупка на нова кола?
- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
Re: Покупка на нова кола?
Ако си сигурен за шофирането на сина ти аз съм за Х1-ката. Ако те съмнява,че настъпва често, един GPS като на служебните коли и му следиш скоростта и го контролираш.... не виждам лошо в това след като му обясниш, че се следи колата. Така и ще знаеш постоянно къде се намира колата (дори при кражба да не се случва). Имай предвид, че и много негови приятели ще кажат "дай да покарам ...."
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”