мнение за ягуар х тайп 2000куб. 157к.с

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Re: мнение за ягуар х тайп 2000куб. 157к.с

Мнениеот Petrolhead » Пон 28 ное 2011 23:55

BG_Golf4e написа:
Mihailov78 написа::D
Британците винаги са били по-добри инДженери от немците. Още през 2рата световна се вижда (въпреки милиардите инвестирани от немците в най-модерни технологии, британците първи въвеждат реално радара, самолетите спитфайър които макар и много по-евтини превъзхождат Месершмита разработен с милиард марки и много други неща).

Нещо си назад в материала и такива глупости не бях чел отдавна,Мешерсмит 262 е първият в света реактивен изтребител,реактивен колега,пускат няколко бройки едва в края на 44-та,с него войната е щяла да бъде спечелена още 41\42 ако са имали ресурсите,за който говориш в милярди :screwy ,да го пуснат масово и естествено гориво,което са нямали грам :screwy
Да не говорим,че ЮС и ЮК таковете са пълна скръб,за тях немците се шегували,че палили от първия път,като запалките Зипо,перниш ги със снаряда и до там,отраз просто палят :applause:
Със малко са постигнали много,а след войната да не говорим как се развиват,виж само от автомобила гледна точка БМВ,Мерцедес,да не говорим за тежка индустрия,електроника и тн.Британия освен скъпо струващи Бентлита друго не може в днешно време mhihi :applause:

Колкото до Роувър,ами вижте само 75-та и всичко ще ви стане ясно,пълен провал,RIP :bishop

Момци, спрете се. Излагате се.
Хванете прочетете малко книжки и тогава правете бомбастични изказвания.

А по темата. Икономична кола, вървяща на копеле и нечуплива няма. По добре си купи карта за градския транспорт

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пон 28 ное 2011 23:56

Колега,гарнитурата на капака на моя Роувър струва 30 лева... Я ми кажи колко струва същата на Голф от тези години във Юнитрейд ???

Имах Голф 4,наливах пари в него като побъркан за да е в час и накрая ми писна...Аман от душегуби... :banghead: :banghead:

Айде със здраве и бог да се смили над загубените души на милионите доволни от всички японски марки.... :012: :012:

VW не е това което беше след Голф 2 ( 3 донякъде )... Разберете го...аман от секти и заблудени... :012: :012: :talk: :beer

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Пон 28 ное 2011 23:58

BG_Golf4e написа:..пълен провал..

Колега, радвам се че сподели твоят личен опит и знания относно британските автомобили. Оценявам труда. :D

Последна промяна от Mihailov78 на Вто 29 ное 2011 0:01, променено общо 1 път.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Вто 29 ное 2011 0:01

Е аз изобщо не ти говорех за капака човече,както и да е,още не си запознат с марката явно!Дано мотора е на Хонда а не е К серия на Rover-желая ти го като на приятел!А това че си случил на кола на много километри и си намразил марката-малшанс човече!Ето ти един пример-виж това нещо от 2002-а колко струва на 70 000км и сам си отговори кола ли е,какво е!9 годишна кола за 800лв-ми много са и човече-все пак е Rover!И дано нямаш проблеми с твоя!И все пак,ако го задържиш поне година-пиши отзиви! :wink: Ако купуваш Rover-поне да е голям-800 взимай-колкото изкара и за вторични-поне са без пари!!!

http://www.autotrader.co.uk/classified/advert/201147430712758/sort/priceasc/usedcars/price-to/500/make/rover/radius/1500/page/2/postcode/so240hb?logcode=p

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Вто 29 ное 2011 0:05

Колега, моя Роувър го имам от 5 години и му знам кътните зъби.

Наистина К серията мотори имат проблеми с главата. Защо не кажем нещо за А+ серия? Половин век златния мотор. Всяка фирма си има кофти серия мотори и хубави такива.

Говорехме за Ягуар, автомобил легенда.

Показваш снимка на аналога на голф 3 като година на разработка и класа, то и той толкова струва там. Роувър вече ги няма, така, че с новите модели сравнението е невъзможно. Моля хора които не са притежавали такъв автомобил да не пишат колкото за губене на време.

Последна промяна от Mihailov78 на Вто 29 ное 2011 0:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Вто 29 ное 2011 0:08

lion_heart002 написа:Е аз изобщо не ти говорех за капака човече,както и да е,още не си запознат с марката явно!Дано мотора е на Хонда а не е К серия на Rover-желая ти го като на приятел!А това че си случил на кола на много километри и си намразил марката-малшанс човече!Ето ти един пример-виж това нещо от 2002-а колко струва на 70 000км и сам си отговори кола ли е,какво е!И дано нямаш проблеми с твоя!И все пак,ако го задържиш поне година-пиши отзиви! :wink:

http://www.autotrader.co.uk/classified/advert/201147430712758/sort/priceasc/usedcars/price-to/500/make/rover/radius/1500/page/2/postcode/so240hb?logcode=p

Колега,така се говори и за Форд и някой негови модели...ама накрая излезнаха в пъти по-здрави и читави от VW.... :063: :063:

Дреме ми за VW,аз знам че има къде-къде по-читави и надеждни марки....Не трябва да се седи на славата на Голф 2... :deal

Погледни статистиките за надеждност на колите и :horror: :horror: :horror: някой модели на VW са на дъното... :deal :deal

И продължавате да ми говорите че марката е читава и става ???? :063:

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Вто 29 ное 2011 0:11

Колега не само ти имаш Роувър mhihi кажи ми един нормален да тръгне да купува 75 :beer

Колкото по темата,ами за 10к има и Джаг С-тайп,що пък да не mhihi

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Вто 29 ное 2011 0:13

А ние след като сме изхвърлили няколко можем ли да пишем в темата?И защо говориш за мотори на по 30+години???То е ясно,че е чугун и е вечен като всички от тези години!Сравнението с голф 3 пак ти беше неуместо-най-малкото понеже това нещо е 2002-а година!Да не говорим,че е почти неизползвано!За ягуар също му казах-тези преди ''фордизацията'' mhihi са добри!Особено XJ6!И една кола не е само покупка ами и МНОГО други разходи-това имах предвид да си го позволиш-евтиното в 99% от случаите излиза скъпо! Ти явно си с хондов мотор-за да е жив 5 години и то само при теб!И продължавам да ти говоря че VW не само става а е едно от най-доброто което можеш да си купиш!
Пс.И японски коли съм имал!Но никога повече!!! Един двигател не прави колата! mhihi mhihi mhihi

vasko01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko01 » Вто 29 ное 2011 1:49

lion_heart002 написа:А ние след като сме изхвърлили няколко можем ли да пишем в темата?И защо говориш за мотори на по 30+години???То е ясно,че е чугун и е вечен като всички от тези години!Сравнението с голф 3 пак ти беше неуместо-най-малкото понеже това нещо е 2002-а година!Да не говорим,че е почти неизползвано!За ягуар също му казах-тези преди ''фордизацията'' mhihi са добри!Особено XJ6!И една кола не е само покупка ами и МНОГО други разходи-това имах предвид да си го позволиш-евтиното в 99% от случаите излиза скъпо! Ти явно си с хондов мотор-за да е жив 5 години и то само при теб!И продължавам да ти говоря че VW не само става а е едно от най-доброто което можеш да си купиш!
Пс.И японски коли съм имал!Но никога повече!!! Един двигател не прави колата! mhihi mhihi mhihi

:да:

А това че VW не става ли.......... :063: :063: :063: не само че стават ами просперират , за разлика от разните тав Роувари (дето фалираха) ДЖагуари и разни други такива Британски творения.Понеже вече се намесиха и Японските коли ,ще кажа че съм карал Японска кола когато повечето писали в тази тема са били в първи клас и мога да кажа че тогава ставаха но сегашните не са това което бяха (с малки изключения) еле пък Мазда там просто нещата са плачевни ,то си личи и по това колко Мазди се движат по пътищата mhihi (ама да не си помисли някой че са много скъпи и за това не ги карат) .Мой приятел през 2002-ра си купи чисто нов Голф 4 1.9D 110 коня автоматик и от тогава (вече 9 години) по тази кола сериозни ремонти НЯМЯ , който ще да ми вярва а това , че някой си бил купил Голф 4 и наливал само пари ................... еми ако не го е взел от Горубляне а от Порше или Юнитрейд , нямаше да налива толкова , ама ...... По темата , за мен Ягуар (по старите модели) винаги е бил класна кола но както се писа и по горе в темата , сегашните са просто напудрени фордове и нищо повече , не съм имал Ягуар и за потдръжка нищо не мога да кажа.

П.С. Към колегата дето писа че фордовете били по качествени от VW , през 97-ма имах Форд Ескорт 1.6D 88-ма на който му се откъсна задния мост в една дупка , толкова беше изгнил та от тогава Форд НИКОГА ,вярно че имат една Сиера но тя за мен е по скоро случайност. :lol:

Айде със здраве и бог да прости милионите каращи VW. :bishop

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 29 ное 2011 2:00

ягуар!
какъв ровер, какви голфове, вие съвсем изтрещяхте
ако някой има ягуар да казва, ако не :x

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 29 ное 2011 7:46

На този Ягуар/Форд като си го купиш и видиш какво му се случва с неговото уж 4х4 mhihi Един приятел си продаде БМВ 2000год. и си купи Х-тайп 2003год. mhihi Първото пътуване София/Варна разбра ква бесна тояга си е купил mhihi Разтрака се на половината път :D На този Ягуар само дизайна хваща око :wink: Само вижте на какви цени са в Бг. и ще ви стане ясно защо е така :D Някой спомена Мазда mhihi Мазда6 е скапан Форд :mrgreen: Мазда 6 купена от Бг. нова за 5год.каране и 100000км навъртяни :mrgreen: започна да харчи 1л масло на 1000км :mrgreen: Та и правихме едно бързо ремонтче mhihi За 5год. от долу цялата е в ръжда :shock Истинските Японски автомобили са малко :wink:

Napalmcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Napalmcho » Вто 29 ное 2011 12:26

Караш FORD, ПОДДЪРЖАШ JAGUAR, бих казал, че е по-точно. Освен това се чупи, като ФОРД. Компетентни мнения, освен повърхностни и общи приказки едва ли ще се намерят точно във ФВ форума.
Едно нещо ми е направило много добро впечатление, ама не съм сигурен дали е бил същия ... има големи дискове и големи спирачни апарати, вероятно спира що-годе добре.
Кожи, ел пакети, и редица други екстри, от които в последствие се появяват забележки. Създаден е за конкуренция на 3-та серия на БМВ и аналогичния клас на Мерцедес.
Само факта, че за тези пари караш ЯГУАР, трябва да говори, че после ще има последствия.

ТопГиър бяха говорили за това какъв кошер е, в АутоБилд някой ако следи, гаранция ще гима статия за него, в Google, като се напише "Jaguar X-type mondeo problems" - и вече, който му се чете да чете. :)

Потребителски аватар
simeon40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simeon40 » Вто 08 яну 2013 20:13

Нека да възродя старата тема от 1 година. Караш Ягуар поддържаш Форд е работата. Погледнете Мондео 3 и погледнете как е в Ягуара. Проблема идва от това, че в България някой като чуе Ягуар или някоя американска марка и надуват цените до небето! Мото Пфое си слагат от 300 до над 500% надценка на цените. Един носач за Ягуар XF поръчан от Англия със всички такси през DHL пристига тук за 367лв оригинален, в Мото Пфое искат 1000лв. Погледнете какво е XF вътре и вън. Една биалетка за X-type в Англия струва 25лв, в Мото Пфое искат 127лв! При 4х4 може да се появи проблем с висящия лагер на кардана. За дизелов X-type съединител и маховик английски струват 1200лв, колко струва немски съединител и маховик за Голф 4 с PD мотор или Пасат B5.5 TDI 130+кс? Термостат от Англия варира между 35лв и 50лв, а тук ми обадиха цена от 250лв. В Англия имало много Ягуари и Роувъри по моргите, явно били много чупливи ами в България как е? С доставка по DHL от Англия идва до 48часа даден продукт. Това означава, че ако си го поръчам на обяд може да пристигне до мен на следващия ден след обяд. За товар до 30кг доставката мисля, че беше 23 паунда макс по DHL Air. Този пред мен Jaguar X-type mondeo problems" не е търсил за VW проблеми, защото си има VW форум да си четем за тях.

Както каза Napalmcho ТопГиър говорели какъв кошер е ами нека видим клиповете:
http://www.youtube.com/watch?v=17bTlQ3571Q
http://www.youtube.com/watch?v=Qrz5ZFwuh28
Ама мнооого ги плюят :mrgreen:

Не искам да се разбира, че не харесвам VW просто не ми харесва колко ограничено говорят някои хора. От 6 години карам Сеат и посещам Сеат форума и следя VW форума и за някои неща имам представа. Поздрави :)

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Нед 13 яну 2013 15:03

имам впечатление от ЯГУАР Х -ТАЙП карал съм на мой познат е 2000куб. 157 к.с перфектна кола за тия пари получаваш всички екстри . изключително здрав автомобил . няма нищо общо с Мондео в класа на бмв 3 и ауди а6 . подръжкат е в пъти по евтина от конкурентите си . мека возия пъргав двигател. може да има проблем само по окачването ако се кара по разбити пътища . който се интересува има материал в ю тюб и други руски сайтове нека прочете и тогава да говори защото става смешен за мен колата си заслужава. в пъти е по добра от голфа :mrgreen: който е пълен с проблеми. приятеля ми навъртя вече около 60000 без никакъв проблем ето малко по въпроса
R X TYPE - НАИ ДОБЪР В КЛАСА СИ
Jaguar
SundayJan 13th Търсене
НАЧАЛОЧЛЕНОВЕГАЛЕРИЯЦЕЛИИСТОРИЯУСТАВКОНТАКТИФОРУМНОВИНИВИДЕО

Форум Jaguar-BG Forum Говорилня JAGUAR X TYPE - НАИ ДОБЪР В КЛАСА СИ
Мнения, препоръки и забележки
REPLY TOPIC SUBSCRIBE FAVORITE
Страница:
1
ТЕМА: JAGUAR X TYPE - НАИ ДОБЪР В КЛАСА СИ
JAGUAR X TYPE - НАИ ДОБЪР В КЛАСА СИ 27 Ян 2012 09:27 #1252
saint111

ИЗКЛЮЧЕН
Модератор

Ягуар-убиец, които поваля жертвата си с един скок
Thank you received: 57

Колеги реших да напиша една тема опровержение на всякакви измислени американски класации и скептично настроени колеги в наи добрият тон разбира се явно някои от колегите във форума наистина не са брали ядове с конкурентните марки и говорят малко прибързано ...... Така започваме с идеологията на нашия модел , значи за да оцелее в конкуренцията Jag измислиха този модел за да може такива като нас които сега говорят кофти неща за него -изобщо да се доближат до тази марка , никои не отрича религията Jaguar - задното класическо предаване и големите харчещи двигатели както и разточителният лукс на кожата и махагона и комфорта , но x - type е събрал тези неща в себе си като за средния потребител разбира се , качвал съм се в hj i hf като на колегата и трябва да ви кажа че там всичко това си е запазено и е несравнимо с нашия модел защото изцяло концепцията на нашето коте е различна а тя е - jaguar за средностатистическия потребител подчертавам ....... Сега започвам сравнение в този клас с конкурентните марки в клас 3 на бмв ц клас на мерц и ауди а4 ..... по следните критерии.......
1 - ЦЕНА - като втора употреба 2002 и 2003 г както сме повечето е несравнима с конкуренцията - за 9000 до 10000 хил ще си купиш мерц или бмв или ауди с примерно 3 литров двиг точно никога така че за мене по този критерии Jag e номер едно
2 . КУПЕТО- като наи важната част купето на нашия модел е поцинковано и няма ръжда , отдолу гредите са като гръцки колони , погледнете отпред гредата каква е и вижте каква е на аудито примерно , купето на нашия модел си е класически умален jag и не знам досега някои да се е оплакал от ръжда , сега за конкуренцията БМВ - E46 -http://forums.bmwpower-bg.net/viewtopic.php?f=34&t=149369 - аз лично съм я писал тази тема като карах бмв и съм го правил -моделите до 2003 г късат задния мост от купето дори и легендата м3 , представете си какво е удоволствието да кърпиш купето аз съм го правел и е особенно неприятно , за ауди нямам впечатление за купето но за мерц преди феиса познаите какво става с предния капак - просто си се откача дори има случаи и в движение да става представете си удоволствието какво е така че определено за купето Ягуар бие по всички точки -
3.ДВИГАТЕЛИ -определено нещо което е много важно - така почвам с бмв определено 2 литровия 150 коня двиг е добър но абсолютен мъртвец в сравнние с двулитровия на Ягуар а харчеше колкото моя трилитров сега дори извунградско рядко падаше под 10 , дизела категорично няма сравнение и с трите започваме с бмв - дефектни турбини и помпи до 2003 а и после помпите също , проблеми с коляновия вал преди феиса , това е за бмв , за ауди мисля че 2.5 мотора е направо трагедия от всякъде погледнат - признат е за наи дефектния дизел дори ония ден помагах на един пич които беше сменил само компа и турбото за скромната цена от 1500 лв говориме за на старо части , за мерц- дефектни помпи и дюзи на супер скромната цена може да попитате в балканстар каква - бензиновите двигатели на котето -както гледам имат проблем с уплатненията тоест с гарнитурата на капака на картера и на капака на клапаните и един случаи в целия ни форум на гарнитура на главата които не е доказан все още , е похарчват масло но на бмв или ауди големите бензинови не харчат ли .... нормално като за повече километри , така че относно дизела категорично Ягуар бие ако има някои да ме опровергае да казва но както чета навсякъде дизела е доста безпроблемен в сравнение с конкуренциата така че и тука съм склонен да дам на Ягуар победата
4 СКОРОСТНА КУТИЯ - автоматика на Ягуар печели убедително пред трите марки , само моделите до 2002 г имат проблем с управлението на автоматика тоест първите , мисля че за ауди и неговия мултитроник е безпредметно да говорим какъв боклук е и колко скъп е ремонта , а на бмв също не познавам някои дане е правил скорости автоматични и то на всички варианти от м3 до 7 , за мерцедес си се води дефект на автоматика до феиса дори в експозето на модела може да се види и прочете , за ръчните ауди яде яко съединителя и то намного по малки двигатели от нащите а не знам засега някои да е сменил съединител на бензина , за дизела да но това струва към 700 лв както каза един колега , а колко е на ауди - познаите така че и по този показател котето бие категорично
5. ДИФЕРЕНЦИАЛ , РАЗДАТКА И КАРДАН -тука може да търпим критика- раздатката макар че проблема при нас се решава лесно просто сменяш маслото на всеки 20000хил и ще те надживее а и дори да смениш раздатка има и ремонтни комплекти за по 300 лв а дори и нова е 2400лв точно колкото кардана или турбото на ауди , при бмв и то новата троика мога да кажа едно смях наи страшен , имахме 3 чисто нови подарък за кат от дару кар бмв та и трите смениха раздатките на по 40000хил , лично съм водел едното до дару кар , оправданието беше че били някви американски и били дефектни цялата церия , нашите поне ги хвърля над 100000км за кардана и четирите коли имат проблем с висящиа лагер Луко е намерил руско решение аз пробвах наи скъпото - нов за 700лв , за сметка на мерц- 2800лв ауди 2400лв и бмв 1800 хубавото е че за трите конкурентни марки има ремонтни комплекти за нашата няма но пък има руско решение за 7 лв , диференциала на нашата котка маи е вечен и няма оплакали се дори и в чуждите форуми не съм срещал , но не така е разбира се при бмв което си е тяхна откровенна слабост , спецално моя виеше по нанадолнище страшно , решението е нов 3200 лв беше тогава няма ремонт
5- ХОДОВА ЧАСТ - КАТЕГОРИЧЕН ПОБЕДИТЕЛ Е ЯГУАР ТУКА НИКОИ НЕМОЖЕ ДА МЕ РАЗУБЕДИ - липсата на алуминии при нас е страхотен плюс , цялата оригинална ходова част с нови носачи и предни и задни и всички тампони от оригинален англииски саит всички знаем кои -съм я сметнал 1200 лв, амортесиори билсщтаин за по 180 лв , спортно окачване ново комбинация на билщаин и аибах пружини - е 900лв от ибея , моето окачване не е мръднало 10 г сменям само биалетки на смешната цена от 30 на паунда и то оригинални , ако почна да говоря за окачването на ауди с 8 алуминиеви носача всеки по 250 , дефектните носачи на бмв за по 300 лв единия при положение че при нас 300 лв излизат двата , ами реиката при нас има ремонтен комплект на смешни цени а и няма някои които да се е оплакал от реика , вижте при бмв не е така аз сЪм правил 3 пъти , на ауди също е така а на мерца още по зле вижте и трите форума специално за реиките и ходовата част и ще говорим пак , ще се хванете за главата
6 - ЕЛЕКТРОНИКА - аз лично не мисля че котето има проблем с електрониката а и е на сносна цена ако някои има друго мнение , нека да си купи дебитомер на бмв за 300 лв и то два пъти , както и датчик на разпределителниа и коляновия вал на супер цена от 160 лв парчето , за мерца не познавам някои които да не се е оплаквал също , а за хидравликата на бмв мога одисеи да разправям особенно измислената алуминиева помпа която струва само 800 лв и е проблем на всички
7 -ИНТЕРИОР - тука всеки е с различни мнения и вкусове лично аз съм доволен от екстрите на моя за тази цена немога да си купя половината при конкуренцията
8 - КАТАЛИЗАТОРИ - ПРИ ВСИЧКИ СА ПРОБЛЕМ И ПРИ 4 ТЕ МАРКИ
ЗАКЛЮЧЕНИЕ - Всичко което съм писал е на база практиката ми с бг дараците от всички марки моя опит на пътя(катаджия съм ) и на база всички оплаквания на собственици на гореизброените марки които срещам всеки ден са hf модела съм питал 7 собственика и 7 те са доволни , за конкуренцията на бмв 5 и мерц е класа 80 проц плюят яко какво да ви кава просто статистика за мене Ягуара е наи доброто изпълнение от всички в класа си и на основа концепцията заради която е създаден , не че не създава ядове -но са доста по малко и доста по ефтини ... във времето , досега съм имал едно оставяне на пътя от нея и то е било заради собствената ми немърливост , капризна е не отричам но мисля че е наи доброто решение за класа си в тези одини Ако някои иска да ме опровергае нека да използва аргументи и технич показания не някакви измислени американски класации Благодаря за вниманието

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Нед 13 яну 2013 16:40

какво стана сърфоумници нещо да опровергаете с факти :mrgreen: много ви моля нека пишат хора които знаят за какво става въпрос, а не само празни приказки кой чул кой не видял :mrgreen:

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”