Как вози Голф 4 ?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Re: Как вози Голф 4 ?

Мнениеот boi4eto » Сря 14 дек 2011 16:04

Vidol Nikolov написа:Изобщо не съм съгласен.
Френският дизел е всепризнат,дори и от заблудените фв фанатици.

Кола която на емблемата си има (както казват братята сърби)су мачку, су п.чку,су борче за мен не е кола! Колега нищо лично, но това съм чувал от приятел сърбин.

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Сря 14 дек 2011 16:20

За колегата на който не му се мисли 607 какъв космически кораб е, ще му кажа че скоро обикалях да търся Ауди а8, бмв 7, мерцедес С класа след 2006г., всички бяха над 35 хил. лв.
Тогава един търговец ми вика вземи си френската С класа, по-хубаво вози от С класа и с повече екстри само за 16 000лв 607-ца 2006г. :mrgreen: Даже с качването в нея на 15к ми отби :lol: Та след цял ден по а8-ци, 7ци и С-ки, 607-цата ми се видя прилично по-долен клас и дърво, нормално да е толкова евтина. С най-високия си клас автомобил не ме впечетли пежи, какво остава за малките лъвчета.

А по темата голф 4 вози по-добре от голф 1,2,3 , но голф 5 и определено голф 6 вози по-добре от голф 4 :D :D :D

Спрямо А4 ще има разлика, защото са с различни окачвания. Голф 4 е съпоставим с Ауди А3.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Сря 14 дек 2011 16:52

607 изобщо не е в класа на 7-ма серия и а8,но определено се класира по-напред от онова дърво наречено очиларка 'Е-клас' на МБ.По-грозно,по-не ергономично и по-горящо от това няма.Да не говорим за друго.
Визирам очиларките до 2002-ра,където даже волана все едно е изваден от 124-ка,да не кажа 190-ка,а таблото е сечено с манарче.
Не съм карал такова Е,но съм се возил и никак не ми хареса.Возих се в последната е220 с малките мигачи в огледалото...ако има значение,нищо не ме впечатли

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 14 дек 2011 18:54

Пежо не е някаква манна небесна, също както и ФВ. Може и аз да не съм в ред, ама след пътуване 200-220км с моя кош се чувствам много по-добре, отколкото същото разстояние със ZX комби, който толкоз е мек, че чак е кашкавал. Особено седалките на тия коли са толкоз отвратително меки - истинска гавра за човешкото тяло. Та след ситроена определено кръстът ме позаболя.
Щом дадена кола струва дважди по-евтино от друга същия клас това е достатъчно добър извод за някой, който си търси кола. Да не говорим, че възхваляваното 406 преди фейслифта има шумоизолация съизмерима с тая на моята Джета mhihi
Аз лично никога не съм можел да схвана логиката на хора, които са купили нещо евтино и едва ли не си мислят, че са уцелили джакпота, а другите бунаци, дето се набутват два пъти повече за по-скъпи марки си дават парите ей така, на вятъра.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Сря 14 дек 2011 19:28

Искаш да кажеш,че съпоставяш шумоизолацията на пежото с тази на джетата ти?
То бива...ама такова сектантско изказване просто...недей :lol:
Пак казвам,че за мен пежото е много по-кола от golf 4
Зх не мога и не искам да коментирам,говорим за коли-не за паметници eusa

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 14 дек 2011 19:33

Па не зная. Возил съм се и в дизелова Джета, таблото на Пежото трепереше по идентичен начин :lol: Не знам дали е нормално или просто това е било такова. Не съм сектант, описвам личните си впечатления от марката Пежо. В интерес на истината нова Дачия Логан 1.5Дци не можеш да я чуеш как й работи мотора, като часовник е, вътре грам вибрация не се усеща, въпреки, че е варел. А торсионът като задно окачване е спряган от собствениците на такива коли като върхът на сладоледа едва ли не mhihi
За мен пък никое Пежо не е повече кола от съответния му клас ФВ, дори от Шкода. Няма и как да бъде повече кола за по-малкото пари, за които се продават втора ръка. Все едно някой да ми развива теории, че Самсунг са по-марка от Сони mhihi

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Сря 14 дек 2011 19:40

Темата ускорено върви към катинар... :D
Колега, щом си свикнал на А4 и търсиш добра возия и нещо по-ново, Мондео е твоята кола!

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 14 дек 2011 19:41

607-та си е супер возия бе хора,широко и удобно е вътре,407-та също е доволна от към возия и комфорт,Пежо и Хонда дизелите им са отлични,както и на ВАГ eusa

Колкото по темата,еми моят Г4 си ме кефи от към возия,карам и Пежо,доста по меко вози,Г4-та не е голяма работа,ама си е екстра,качи се в някоя и виж :beer

Точно Форд си купи mhihi :screwy

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Сря 14 дек 2011 19:45

Явно си случил на много куцо пежо,аз съм карал 3 бензинови многократно,а наскоро ме возиха и в една дизеларка.
Да ти кажа хич не е шумно,скоростта не се усеща в нито едно от тях.
Най ми хареса дизеловото 2.0 110,доста прилична динамика има за лимузина от среден клас.Скоростта не се усеща изобщо.
Ако не гледаш километража от време на време ,спокойно може да разбереш в един прекрасен момент,че отдавна си заминал 100..градско..!
Както казах-пежото откъм окачване е много добро,кекави са му биалетите ама те са евтини.
Не казвам,че голфа е боклук,но опитите да се сравнява с 406 са смешни.
Колкото до ценовата разлика на марките и моделите,това зависи от много фактори-като се започне от митовете за здравото фв,мине се през мита за старата френска ч.кия. Продължи се с 90% дръгливи гълабарници купени на долу-горе еднакви евра- внасяни тук , пудрени по всякакъв начин,но продадени на различна цена-ПАК по много причини

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 14 дек 2011 19:51

406 и Голф Мк4 не са в един клас. Мисля, че Пасат Б5 отговаря като клас на 406.
Аз коментирах модела преди фейслифта с предкамерния мотор. ХДИ е малко по-друга бира, но не е нещо особено сравнено с конкурента 1.9ТДИ като характеристика, разход.
Фолксваген е марка с много дълга и славна история. Нали не мислиш, че топ-продажбите на марката се дължат само на едната й слава? Слава, слава... ама говорим за 5-6 поколения автомобили, при които Голф е лидер откак е създаден. Не казвам, че други автомобили не го превъзхождат в някои отношения, не ме разбирай погрешно. Как ти се струва факта, да продадеш Пежо 407 на реални 90 000км бензиново, модел 2006г. преко сили за 11 000лв.? В примера не става дума за пудрена кола, а такава от първи собственик в България, практически почти нова. За ФВ Пасат такава година, километри и състояние навярно само снимка ще си направиш с него за 11 бона mhihi Не че нещо ама... имаше поговорка "Получаваш точно това, за което си плащаш"

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Сря 14 дек 2011 19:57

С оглед на началната цена- около 36000 базово,ми се струва перфектно :lol:
А на теб как ти се струва 530д (незнам на колко километри)2005-та за 20000?
Или според теб е реално голф 4 1.6 99-та да струва 6000,колкото вървят читави сомчета от тая година.
Или голфа е най-най и който не кара голф се е минал,не ми отговаряй :lol:

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 14 дек 2011 19:59

А, всеки си кара, което му е кеф. Аз просто ти посочих някои факти mhihi Щото такива генерални обобщения "това е по-кола от онова" някак ми звучат несериозно, дори сектантско, ще извиняваш. За мен са все коли и са все на по 15 лазарника, само дето едната струва нещо, другата струва колкото един телевизор и така :lol:
Според твоята логика излиза, че в тоя форум сме събрани само идиоти, дето вместо ФВ е можело да се движим с френски коли за два пъти по-малко пари, два пъти по-нови и с два пъти повече екстри. Абе горе-долЕ сме се минали има-няма поне два пъти :beer
Аз лично никога никой не съм упреквал за избора му, както и не ме кефи някой да ми бере дерт за моя избор или мнение, за даден автомобил. Мнението е като гъза - всеки си го има mhihi

Последна промяна от stefan4o на Сря 14 дек 2011 20:03, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Сря 14 дек 2011 20:01

mhihi
Никой за нищо не ти бере дерт :lol:
Споделяме си мнения нали :beer
Всеки си кара кокошарника и си го хвали,за мен истината е една ,за теб е друга,за трети... и така. :drunk

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi_diesel » Сря 14 дек 2011 20:55

:039:

Потребителски аватар
Cekcu
Автомобил: Passat 6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cekcu » Сря 14 дек 2011 21:04

Ами колеги ще пробвам Голф 4, ще пробвам и Пежо 307 и 407, ако не ми харесат ще се метна на А4 Б6 и си оставам със същата возия. Малко повече пари струват Б6, (12-13000лв) за кола 2002г., но сигурно има защо. А и след Нова година може малко да паднат цените ! :) Иначе и голфа си ме влече :)

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”