закупуване на автомобил на пенсионер инвалид

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
basata-user
Автомобил: pasat b5
Двигател: 1.8T AEB
Контакти:

Re: закупуване на автомобил на пенсионер инвалид

Мнениеот basata-user » Вто 07 фев 2012 0:17

Zdravko Zankov написа:пропуснах-инвалида е баща му.

така и така една гладка от бира "ЗАГО...КА" го направи инвалид и в нашата мила родина покриха всичко за нула време и не можа един лев да вземе :| остава сега и да не си ползва правата които му се полагат :|

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Вто 07 фев 2012 0:25

basata-user написа:
Zdravko Zankov написа:пропуснах-инвалида е баща му.

така и така една гладка от бира "ЗАГО...КА" го направи инвалид и в нашата мила родина покриха всичко за нула време и не можа един лев да вземе :| остава сега и да не си ползва правата които му се полагат :|

казах-каквото ти се полага го ползвай.В тая държава на тея хора се обръща почти нулево внимание.А това кой,къде и как паркира?Всички моралисти тука-що не подгоните тея с регистрираните СУВ за лекотоварни?И там се пести доста от данъка.

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Вто 07 фев 2012 1:32

Колега, извинявай!Не знаех, че има такъв човек в семейството ти и те взех за поредния въздухар.

hooligans, преди няколко дни ходих да си нарежа трети ключ за автомобила при един ключар до Билаюта в Младост .За 30-те минути , в които чаках, двама полицаи писаха актове на поне 5 коли, които паркираха на местата, предназначени за хората с увреждания.

Jblaze
Автомобил: Seat Leon
Двигател: 1.9 TDI ALH

Мнениеот Jblaze » Вто 13 мар 2012 10:53

Здравейте!
Имам подобно питане като колегата. Искам да взема кола, която да регистрирам на майка ми, която е инвалид. Колата ще я купувам най-вероятно от Италия. Вълнува ме мога ли там да я взема направо на нейно име с някакво пълномощно или трябва веднъж да я взема аз (да платя прехвърляне съответно) и след това тук в БГ да я прехвърля на нея (второ плащане) и тя да я регистрира?
ПС Тя трябва ли да има книжка?

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Вто 13 мар 2012 18:41

Не е нужно майка ти да има книжка.
С пълномощно се купува колата,направо на нейно име,
за да не даваш пари за прехвърляне тук в България.

Jblaze
Автомобил: Seat Leon
Двигател: 1.9 TDI ALH

Мнениеот Jblaze » Сря 14 мар 2012 12:02

Мерси много за информацията.
Един малко тъп въпрос, но за какво точно какво трябва да пише в пълномощното :oops:. Че имам право да купувам автомобил на нейно име?! Предполагам ще трябва да се преведе и легализира на италиански?
ПС Пълномощното и договора за покупка дали ще е достатъчен за минаването на границата на ферибота Бари-Игуменица и после на Кулата?

ПС извинявам се за привидно тъпите въпроси, но за първи път се сблъсквам с тази процедура и постоянно изникват нови и нови въпроси.

Потребителски аватар
basata-user
Контакти:

Мнениеот basata-user » Сря 18 юли 2012 15:35

да събудя темата малко утре ще купувам кола 1.9 тди 116 пс мога ли да я пиша на баща ми на името които е пенсиониран по болест 50% има една кола на негово име и не плаща данък и получава безплатна винетка :)
въпроса ми е колко данък ще плати за моята кола :| спешно ми е затова моля за коректни отговори без заяждане :(

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Сря 18 юли 2012 17:26

basata-user написа:да събудя темата малко утре ще купувам кола 1.9 тди 116 пс мога ли да я пиша на баща ми на името които е пенсиониран по болест 50% има една кола на негово име и не плаща данък и получава безплатна винетка :)
въпроса ми е колко данък ще плати за моята кола :| спешно ми е затова моля за коректни отговори без заяждане :(

до колкото знам, може да регистрираш 2-ра кола на негово име, но за нея НЕ ползваш никакви "облекчения"

Има право само на 1 Винетка,това е на 100%

Потребителски аватар
basata-user
Контакти:

Мнениеот basata-user » Сря 18 юли 2012 17:41

интересува ме за данъка :) винетката не ме

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Сря 18 юли 2012 17:54

basata-user написа:интересува ме за данъка :) винетката не ме

Сега говорих с бащата,значи не сме плащали данък и на двете коли, но това е до 2006г. след това го продадох и не сме регистрирали 2-ра кола на негово име

Потребителски аватар
basata-user
Контакти:

Мнениеот basata-user » Сря 18 юли 2012 18:20

мерси колега :) ще изчакам още някое мнение ако няма утре ще се консултирам с нотариусите :|

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Нед 06 окт 2013 15:25

Мене ме интересува нещо:
Имам дете инвалид на 2годинки над 50процента/неприятно но факт/.Засега вземаме безплатно винетка вече две години, автомобилът е регистриран на името на майката,и поради малкият данък 20лв не съм се замислял дали ни се полагат някакви преференции относно данъка на автомобила,който се използва изключително и за неговото придвижване.Така или иначе може да се наложи някой ден да се сменя автомобила и той да мине границата от 100кс.Тогава нещата се променят финансово доста и има смисъл.Може ли да се регистрира на името на детето и има ли някой с подобен казус.
Благодаря.

Потребителски аватар
basata-user
Контакти:

Мнениеот basata-user » Нед 06 окт 2013 15:45

закупих си пасат 1.8т и е регистриран на бащами на името който е пенсионер инвалид и данък не плащам :wink но на вторият автомобил който е на негово име се заплаща данък и винетката е една за двата автомобила :smile дано съм бил полезен

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 06 окт 2013 15:50

Моята е регистрирана на баба ми на името .На Голфа не плащах нищо ,беше 75 к.Сега на Рено то ,плащам 82 лв ,половината данък .Понеже е 106 к.Данъка ми е 164 лв .Винетката пак си е безплатна .Това е .

EpicFail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EpicFail » Пет 11 апр 2014 19:59

Интересува ме следното: Имаме кола която е регистрирана на брат ми който е инвалид и сега искаме да закупим кола която да я регистрираме на майка ми която също е инвалид с ТЕЛК. Става дума за Ауди А3 1.9tdi 90hp. Питам понеже днес един приятел ми каза, че колата трябва да е до 90 коня и двигателя да е с максимален обем 1.8. Ако някой е информиран и може да ми даде някакъв източник където да се запозная с условията ще съм му много благодарен.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”