Просторен градски автомобил.

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Просторен градски автомобил.

Мнениеот hooligan_sk » Чет 08 мар 2012 23:45

Гледам че тука доста хора са писали под въздействието на алкохол, такаче сигурно може и аз...

Тестовете на Euto NCAP се провеждат с 60км/ч ама в бетонен блок дето не поддава като го шибнеш... тва горе долу се равнява на сходна кола със сходна скорост челно да се шибнеш. Такаче Крал Ричард да не обяснява как един току що сглобен Джаз или Венга не е достатъчно безопасна в градски условия с тея 10 еърбега и 5 звезди примерно... Щото в крайна сметка, ако намериш Т72 да се блъснеш у него, с квото и да си, ще умреш. 100% безопасност ще имаш ако си седиш вкъщи... А как се кара голяма кола по Иван Асен 2 и Солунска просто не е истина!!! Със Супърба често минавам там на чист късмет... пък нито съм жена(май) нито карам от вчера :screwy

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Чет 08 мар 2012 23:58

Чукча не читател-чукча писател!
Не съм казал,че не са достатъчно безопастни! Просто има ДОСТА по-безопасни коли от тях.Има ги всякакви индивиди,които не карат с 50 в населено място! Лично за моята жена и дете,не бих ги качил в такова нещо,човека казва,че иска да сложи 2 детски столчета вътре,лично аз бих избрал по-широка кола!!!Но това е само защото имам навика да мисля!200 000 процента съм сигурен,че нито един от вас,който му дава акъли за такива ''коли'' няма да си качи жената и децата в такава кола!Пък и къде е казано,че колата ще се кара в Жунглата София?
Приключвам по темата,живи и здрави! Бай дъ уей,що караш шкода,една хонда джаз какво и е??? maikomila

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пет 09 мар 2012 0:18

lion_heart002 написа:Чукча не читател-чукча писател!
Не съм казал,че не са достатъчно безопастни! Просто има ДОСТА по-безопасни коли от тях.Има ги всякакви индивиди,които не карат с 50 в населено място! Лично за моята жена и дете,не бих ги качил в такова нещо,човека казва,че иска да сложи 2 детски столчета вътре,лично аз бих избрал по-широка кола!!!Но това е само защото имам навика да мисля!200 000 процента съм сигурен,че нито един от вас,който му дава акъли за такива ''коли'' няма да си качи жената и децата в такава кола!Пък и къде е казано,че колата ще се кара в Жунглата София?
Приключвам по темата,живи и здрави! Бай дъ уей,що караш шкода,една хонда джаз какво и е??? maikomila

Щото ме кефи емблемата на Шкода. :да: То като нямам твойте навици да мисля, така става :да:

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 09 мар 2012 0:33

Вземи един Фиат мултипла и си готов а и пари ще ти останат :да:

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Пет 09 мар 2012 5:03

KirilGeorgiev написа:Вземи един Фиат мултипла и си готов а и пари ще ти останат :да:

На тая кола единственият плюс е, че няма никой да ти е открадне mhihi

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 09 мар 2012 9:13

1z написа:
KirilGeorgiev написа:Вземи един Фиат мултипла и си готов а и пари ще ти останат :да:

На тая кола единственият плюс е, че няма никой да ти е открадне mhihi[/quote :да:
По-грозна от нея едва ли има.]

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 09 мар 2012 11:37

Е не е красавица но е много просторна и е с 6 седалки и детските столчета могат да са в средата на колата

Quottzot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Quottzot » Пет 09 мар 2012 14:08

Всички ваши размисли и страсти за джигитите по пътя важат, но за България. Тук в Чехия, за вече над 5 години, не съм ставал свидетел на такива екземпляри, шофьорите ,като цяло, са по-спокойни и не карат с 60 в насрещното. За сега избора ми клони към Голф плюс, но все още се колебая.

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Мнениеот hristodj » Пет 09 мар 2012 14:13

Quottzot написа:Всички ваши размисли и страсти за джигитите по пътя важат, но за България. Тук в Чехия, за вече над 5 години, не съм ставал свидетел на такива екземпляри, шофьорите ,като цяло, са по-спокойни и не карат с 60 в насрещното. За сега избора ми клони към Голф плюс, но все още се колебая.

Голф плюс :да: :да: :да:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пет 09 мар 2012 15:14

Quottzot написа:Всички ваши размисли и страсти за джигитите по пътя важат, но за България. Тук в Чехия, за вече над 5 години, не съм ставал свидетел на такива екземпляри, шофьорите ,като цяло, са по-спокойни и не карат с 60 в насрещното. За сега избора ми клони към Голф плюс, но все още се колебая.

Модела според ТЮВ е много надежден, дори дребните дефекти са рядкост. Но ще трябва да е употребяван. Аз лично бих предпочел чисто нова Венга/Джаз :да:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 09 мар 2012 15:18

Това е вече друго. Тогава се огледай за Шаран/Алхамбра -като ги няма 6и7 седалки количките направо цели влизат вътре без нужда от сгъване. Ще гори с 1 л повече от Голчо , но по комфорт е несравнима с него -хем високичко,хем широкичко ,просторно, таблички на гърба на предните седалки за хранене, има място за 1 дисплей да гледат филми малчуганите ,разделни седалки с варианти за разместване, предните седалки се обръщат назад. Има модели с вградени детски седалки в задния ред.

Quottzot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Quottzot » Пет 09 мар 2012 15:39

kris11 написа:

Това е вече друго. Тогава се огледай за Шаран/Алхамбра -като ги няма 6и7 седалки количките направо цели влизат вътре без нужда от сгъване. Ще гори с 1 л повече от Голчо , но по комфорт е несравнима с него -хем високичко,хем широкичко ,просторно, таблички на гърба на предните седалки за хранене, има място за 1 дисплей да гледат филми малчуганите ,разделни седалки с варианти за разместване, предните седалки се обръщат назад. Има модели с вградени детски седалки в задния ред.

За какво ми е, като имам Мултиван, в който освен количките мога да натоваря и детската площадка. Освен това са прекалено големи и трудно се маневрира с тях.
Колата е решено да е 2-ра ръка, но ако е голф плюс, най-големите колебания са за двигателя - просто не знам кой да избера 1.9TDI или 1.4TSI задължително с DSG. Хонда джаз я изключвам, защото единствената автоматична кутия е безстепенна и не се слави с надежност.
Сигурен съм че тук има колеги с Голф плюс, та нека да споделят мнения и опит, ако може, разбира се.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 09 мар 2012 16:41

Quottzot написа:1.9TDI или 1.4TSI задължително с DSG.

Щом ще е изключително градска кола и няма да навърта километри бензина би трябвало да е по-добрия вариант,всички знаем че печка се взима за икономия но в градско ползване тя няма да се осъществи само дето децата ще мръзнат зимата понеже дизела няма да загрее преди да стигнат до градината/училището :idea:

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пет 09 мар 2012 16:47

Stivi написа:

Щом ще е изключително градска кола и няма да навърта километри бензина би трябвало да е по-добрия вариант,всички знаем че печка се взима за икономия но в градско ползване тя няма да се осъществи само дето децата ще мръзнат зимата понеже дизела няма да загрее преди да стигнат до градината/училището :idea:

Понеже ТСИ загрява с цели 10сек по-бързо от ТДИ mhihi Икономичността на дизела е точно в града, там разликата с бензина е най-голяма. На извънградско разликата е почти никаква.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пет 09 мар 2012 17:03

bnick написа:
Stivi написа:

Понеже ТСИ загрява с цели 10сек по-бързо от ТДИ mhihi Икономичността на дизела е точно в града, там разликата с бензина е най-голяма. На извънградско разликата е почти никаква.

Абсолютно вярно... :да:

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”