кола до 3000 лева

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Re: кола до 3000 лева

Мнениеот DarkOneBg » Пет 30 мар 2012 18:21

Земи си някоя 20ка или YESка , поне у ваше село се харчат :Mr Green Fun
По темата - за тея можеш и кола да си земеш чак , не си зимай малолитражка, ако е бенз. гледай да имаш пари за газифициране. Че газта на 1/2 на бензина. Лично аз не бих те посъветвал да си зимаш Голф 3 ( тука ще ме распнат , че и преди Разпети петък ). Поло не е лош вариант , пасат някак си на 18-20 пасат ?! ... при положение , че имаш и избор и т.н. няма смисъл.
Ам за YESката не се бъзиках , може да се намери читава до 3к , че и да я обслужиш.
Иначе друг готин вариант е Рено 19 1.8 16v - 136 магарета , особено седанче. Не мога да се сетя само фаза 1 или 2 фаза бяха по-трудните за намиране части. За 3к зимаш такава , оправяш де що има по нея ( частите са безумно евтини в Еврото са на цената на части за кучешка къщичка ) , слагаш газ ( даже ГИ ще успееш да сложиш. И караш перф. кола с прилична возия , поносим харч и части. НЕ съм сигурен дали имаха климатик тея.
Меганчето също е вариант , само че с по-малък мотор.
Ам , А4ката за тея пари , още толкова ще дадеш за предница и други щуротий. Ауди 100 не е лош вариант , А6 ( СТАРАТА до 1995та ) също особено ласкави мнения съм чувал от хора със 2.5тди ( подчертавам старата а6ца !!! Не коча след '96та.
Хонди , Мазди ,Тойоти , Мицубишита ( ако не са над 200 коня ) и т.н. , за мене не са коли. Твърде предубеден съм.
Италианките имат страшни попадения от към возия , детайли , изработка и т.н. обаче са трошливички ...

ПП Сега се сетих бмв е34 може да се намери читаво за тея пари с клима и т.н. А и не са му чак толкова скъпи частите вече.

Успех и да споделиш какво си си взел :P

Потребителски аватар
Special mk3
Автомобил: Vw Golf Mk3
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Special mk3 » Пет 30 мар 2012 18:49

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пет 30 мар 2012 18:59

[Колега 206 като съотношение между комфорта,който може да предложи и цената на която се намира,по нищо не оправдава пренебрегването на доказания лъв с кралска возия - :lol: 406

За до 3000 лева по-здрава,по-голяма,по-комфортна и по-Най кола няма да намериш.
Пежо 406 е уникален автомобил.Няма Фв,което да му стъпи на комфорт на тая цена :да:
Пък за качеството направо няма да коментирам-без аналог е!

Потребителски аватар
villi78
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот villi78 » Пон 02 апр 2012 19:07

stefan4o написа:Шкодичката не е лоша, ама няма клима. Аз в първия момент се облещих на цената, рекох си, брей, тя без пари направо... :wink: В 2012г. да си купиш кола без клима, де да знам. Освен ако не е за проектче, според мен е почти задължително. На никой не му е кеф лятоС да се поти като прасе :wink:

http://www.cars.bg/u600199,ето с климатик и Октавията си е кола и поддръжката е евтина :beer

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr
Автомобил: Opel Vectra B
Двигател: X20XEV

Мнениеот hayabusa_gsxr » Пон 02 апр 2012 19:30

Vidol Nikolov написа:[Колега 206 като съотношение между комфорта,който може да предложи и цената на която се намира,по нищо не оправдава пренебрегването на доказания лъв с кралска возия - :lol: 406

Пежо 406 е уникален автомобил.Няма Фв,което да му стъпи на комфорт на тая цена :да:

Колега, не се обиждай, но като ти чета мненията ми се виждат прекалено предубедени и пристрастни.Предполагам,че "возията" за която говориш на 406 си си я втълпил в сравнение с твоята джета може би...Не казвам, че вози зле,напротив добре вози 406(имам приятел с 406 2.0 16В 2000г) ама да ти кажа не е най- най- както се опитваш да наложиш из форума(например някоя е36 вози в пъти по-добре,пък е 5 години по-дърта).За качеството само да спомена,че постоянно се сменят работи по предница и задница и все има нещо да потропва.Тапицерията на седалките не ми допада, но пък таблото е добре Мотора ако се напъне по-злобно къса тампони,та пада на земята.
Извинявам се за офф-а.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Пон 02 апр 2012 19:51

Всеки има право на собствено мнение-уважавам твоето като такова,но:
1.Не сравнявам возията на моята джета с пежо-нямат нищо общо и би било глупаво да ги сравнявам.И да сравнение с моята кола,ако има такова е на 1000000 светлинни години напред-признавам!

2.Имам огромни наблюдения над 2 такива пежа и да ти кажа не лопат и не тропат-сменят биалети(но само това).Едното е минало вече 100 000+ (за 3 години).
Един от малкото модели,които запазват комфорта си след относително дълъг пробег по родните ями.

За парите на които се намира добре запазена 406-ца,няма други алтернативи.Нито като возия,нито като екстри,нито като здравина на купето,сигурност и други
следователно в ценовия си сегмент е абсолютен фаворит.
Авторът иска предложения-аз му предлагам пежо,защото не съм фанатик,а се старая да съм обективен-ясно ми е че това не се харесва на много хора,но фактите са си факти.

3.Имам и приятел с Е36 м52б20 1998г от последните-определено бмв-то поскърцва вътре-не много,но все пак дразни.Вози по-твърдо от пежото,но пък върви доста добре.

Пак казвам,всеки има право на мнение,аз не натрапвам моето,просто го изказвам и го защитавам с аргументи

Едит:1. Наистина имат проблем с тампоните на мотора,но мисля че самите тампони за 12-13 свършват

2.Тапицерия като тапицерия-имат и хубава от плат,имат и кожена електрическа :beer
Взависимост от желанията на купувача,както е при Фв и при Бмв и навсякъде.Има и базис има и комфорт,кой както пожелае :да:

Последна промяна от Vidol Nikolov на Пон 02 апр 2012 19:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr
Автомобил: Opel Vectra B
Двигател: X20XEV

Мнениеот hayabusa_gsxr » Пон 02 апр 2012 19:55

Съгласих се :beer

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 02 апр 2012 20:02

Vidol Nikolov написа:Всеки има право на собствено мнение-уважавам твоето като такова,но:
1.Не сравнявам возията на моята джета с пежо-нямат нищо общо и би било глупаво да ги сравнявам.И да сравнение с моята кола,ако има такова е на 1000000 светлинни години напред-признавам!

2.Имам огромни наблюдения над 2 такива пежа и да ти кажа не лопат и не тропат-сменят биалети(но само това).Едното е минало вече 100 000+ (за 3 години).
Един от малкото модели,които запазват комфорта си след относително дълъг пробег по родните ями.

За парите на които се намира добре запазена 406-ца,няма други алтернативи.Нито като возия,нито като екстри,нито като здравина на купето,сигурност и други
следователно в ценовия си сегмент е абсолютен фаворит.
Авторът иска предложения-аз му предлагам пежо,защото не съм фанатик,а се старая да съм обективен-ясно ми е че това не се харесва на много хора,но фактите са си факти.

3.Имам и приятел с Е36 м52б20 1998г от последните-определено бмв-то поскърцва вътре-не много,но все пак дразни.Вози по-твърдо от пежото,но пък върви доста добре.

Пак казвам,всеки има право на мнение,аз не натрапвам моето,просто го изказвам и го защитавам с аргументи

Ситроен ХМ/Ксантия, Нисан Примера, Сафран, Лагуна, Мазда 626 и тн. Ако искаш да си купиш максимално голяма кола с максимална возия за 3000лв, има и по-добри от ранните 406ци. Обаче да ти е хрумвало че не за всеки това е предимство? Много ме кефиш как приравняваш голяма кола с хубава кола. facepalm

Последна промяна от hooligan_sk на Пон 02 апр 2012 20:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Пон 02 апр 2012 20:10

Лагуната не ме кефи-много е грозна.Пак казвам въпрос на вкус :)
Сафрана-имат ли малък мотор,защото и това е важно,тая ламя 2.2 какво да я прави човека,да не говорим че тия Сафрани са толкова грозни(по-грозни от лагуна) 8) .На вторичният пазар са рядкост и по моргите също-а това е важно.

Примера-Добър японец-за който не се бях сетил,бих сложил и Галант тук.
Галант вагон 2.0-супер е! :beer

Ксантия-ти сериозно ли ???Верно возия един път,ама прилича на много грозно срязан кораб и много често пати с пуста хидравлика :drunk

Потребителски аватар
pomeoo
Автомобил: MK3
Двигател: ABD
Контакти:

Мнениеот pomeoo » Пон 02 апр 2012 20:50

muns61 написа:Астра 1,6 8 клапана Класик е страхотен автомобил, няма ръжда и е страшно идиотоустойчива. Като такси се показа желязна, още се движат такива екземпляри. Мой познат кара такава, до есента е лиценза. Като ритан чайник е, на над 750 000, с оригиналната скоростна кутия и мотора работи добре.

Привет, колега.
Предполагам, че това ще ти е първата кола за това бих ти препоръчал "Опел-Астра Ф" а именно ето това
:arrow: http://www.cars.bg/u550140.
Евтина за поддръжка, прост мотор и лесно обслужваем, твърда ходова част и най-важното здрава, с тия 60 кончета е асматик ама нали ти е първа кола все пак. Ако може да намериш същата Астра само, че 1.4 пълна инжекция няма да сбъркаш, кода на мотора на пълната инжекция е (C14SE).
Също така се вслушай и в по-горните мнения на колегите, купи си кола, която ти е по джоба.

Поздрави, :beer

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пон 02 апр 2012 22:30

Привет, колега.
Предполагам, че това ще ти е първата кола за това бих ти препоръчал "Опел-Астра Ф" а именно ето това
:arrow: http://www.cars.bg/u550140.
Евтина за поддръжка, прост мотор и лесно обслужваем, твърда ходова част и най-важното здрава, с тия 60 кончета е асматик ама нали ти е първа кола все пак. Ако може да намериш същата Астра само, че 1.4 пълна инжекция няма да сбъркаш, кода на мотора на пълната инжекция е (C14SE).
Също така се вслушай и в по-горните мнения на колегите, купи си кола, която ти е по джоба.

Поздрави, :beer
Е по голем кошник не намери ли?Супер тесно возило.Аз съм 185 см,95 кг.В Ауди 80 Б3 ми беше екстра,в тази Астра получих клаустрофобия.Маани тея Хлопели.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 03 апр 2012 18:37

Vidol Nikolov написа:[

Aз пък се чудя защо на всяко гърне се опитваш да станеш капак.
Това , че ти не може да намериш читава кола за 3000 лв не значи , че други не могат. Стига с тия френски боклуци Давай си мненията в Пежо форума.Голям праз и филма "Такси " ей велика кола по-хубаво от Пежо 406 няма - вс. друго е боклук.
Ега ти пък и комфорта в 406 брей самолет направо бил.
Тараслясници са както и да ги хвалиш и никак не им евтина поддържката. Особено ходовата част е направо направена само за БГ. В такъв филм ще се вкара с ходова част колегата , че не ми се мисли направо.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Вто 03 апр 2012 19:21

Първо-имам лични впечатления над модела базиращи се на повече от 2 години каране и возене на същият модел поне 2 пъти в седмицата.За последно преди 3 дни.
Имам си много точна идея как вози,как върви,колко харчи,как се поддържа и как се троши.Специално тоя мит за кекава предница може да е актуален,ако колата се кара в град като Враца,където ще се съгласиш че и на танка веригите ще се прее*ат.

Колкото до това аз дали мога да намеря или не читава кола за 3000 лева,не ти влиза в работата.Мога да намеря и съм намирал и за 3 и за 4 и за 5 и за 1000,а това че има бълъци дето си купуват смазани от удари и карани от диви италянци кочини за 4 бона и после ревът не е мой проблем.

Темата е конкретна и си давам мнението,което почива на опит за разлика от мненията на половината тук дето са виждали модела само отвън и живеят с представата за френска чикия от 1986-та.До преди срещата ми отблизо с модела и моето мнение беше такова,затова не се сърдя на никой :kissy:

Никога не съм казвал,че другото е боклук за разлика от много хора тук и другаде по форумите,всяка кола си има достойнства и качества,които трябва да бъдат зачетени,а не на сляпо да се твърди-това не става,онова не става :да:

Преди 8-9 години когато ауди80 яйце струваше тук по 3500-4000 в Германия знаеш ли за колко се купуваха масово?Предполагам знаеш нали?
Та не ми говори на измисления Бг пазар за цена ,за стойност и така нататък,защото липса всякаква логика,ама всякаква.

Купуват се курници за 900 евро и се изкарват на различна цена според търсенето,видял съм го и никой не може да ме убеди в противното,а че има бълъци спор няма :drinking:

Потребителски аватар
cescol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cescol » Вто 03 апр 2012 21:16

Купи си фиат да те е яд ! :049:

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Вто 03 апр 2012 22:23

Имам си много точна идея как вози,как върви,колко харчи,как се поддържа и как се троши.Специално тоя мит за кекава предница може да е актуален,ако колата се кара в град като Враца,където ще се съгласиш че и на танка веригите ще се прее*ат.
Водол Николов-ай да не се обиждаме на улици,а?Тва,че минаваш по Е79,не значи,че имаш поглед върху цялата градска мрежа.Щото за този прословут участък се спори от 2008г.кой да го ремонтира.ОФФ от темата,ама айде без крайни изказвания,а?
И стига с това 406!Моя колежка нейното не го кара щото не може да намери некъв чарк от сорта на прословутия тройник при ВАГ.Има го,ама нов е некви 400лв.А по моргите е дефицит.За 2.0 ХДИ след фейслифта.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”